Fără scăpare: demitere urgentă și pușcărie, pentru Ciurel!
Fără scăpare: demitere urgentă și pușcărie, pentru Ciurel!
InvestigatiiUltra - Scurte27 noiembrie 2014

laurentiu ciurel
Direcția Națională Anticorupție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Agenția Națională de Integritate trebuie să se autosesizeze urgent în legătură cu săvârșirea de către Laurențiu Ciurel, manager privat al Complexului Energetic Oltenia, a infracțiunii de conflict de interese, să-l trimită în judecată și să determine, implicit, demiterea acestuia.
În perioada 2010 – 2011, Ciurel a activat ca director al S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L. Doi dintre cei patru acționari ai acestei firme au primit de la Complexul Energetic Rovinari și, respectiv, de la Complexul Energetic Oltenia, în perioadele în care Ciurel a condus aceste entități, contracte de sute de miliarde de lei vechi.
Potrivit Codului Penal, art. 301, ”Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a (…) participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru (…) o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi (…) de muncă în ultimii 5 ani (…), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”
Codul Penal îl asimilează ca funcționar public pe managerul privat al CEO. Astfel, conform art. 175, ”funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remuneraţie (…) exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuţii legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia.”
Surse guvernamentale ne-au confirmat ieri că managerul privat al CEO intră în categoria persoanelor evaluate de ANI. Acest fapt este certificat și de prezența declarațiilor de avere ale lui Ciurel pe site-ul ANI.

Sfârșitul lui Ciurel e scris în CV-ul lui

Recent, Ciurel și-a publicat în premieră CV-ul. Din el aflăm că în perioada 2010 – 2011, a activat ca director al S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L.
cv ciurel
Acest SRL a fost înființat în 2008 de fiul lui Ciurel și alți trei asociați.
katal construct  Așadar, în 2010 – 2011 Ciurel i-a avut ca angajatori, la această firmă, printre alții, pe Niculescu Adrian Theodor și pe Ștefuți Dumitru. Cei doi dețin două firme care, atât înainte de a-l avea ca angajat pe Ciurel, cât și după aceea, au primit contracte de sute de miliarde de lei vechi de la Complexul Energetic Rovinari, când director general era … Ciurel, și de la Complexul Energetic Oltenia, când manager privat era/este … Ciurel.

Ciurel se califică cu brio pentru cinci ani de pușcărie!

Este evident că sunt întrunite toate condițiile prevăzute de Codul Penal, la art. 301, referitor la conflcitul de interese, pentru ca Ciurel să fie destituit și să facă închisoare, respectiv:
1. Ciurel s-a aflat în ultimii 5 ani în raporturi de muncă cu angajatorii săi Niculescu Adrian Theodor și Ștefuți Dumitru.
2. Ca director general la Complexul Energetic Rovinari și ca manager privat la Complexul Energetic Oltenia, entități de la care două dintre firmele celor doi au primit și continuă să primească contracte de sute de miliarde de lei vechi, Ciurel cel puțin a participat la luarea unor decizii prin care s-a obținut, cel puțin indirect, un folos patrimonial pentru Niculescu Adrian Theodor și Ștefuți Dumitru.

Sute de miliarde de lei vechi, pentru Ștefuți Dumitru

Ca director general al Complexului Energetic Rovinari, Ciurel a atribuit, înainte de 2010,  contracte de sute de miliarde de lei vechi, către S.C. ȘTEFI COMPANY S.R.L.,  deținută de Ștefuți Dumitru. Dovezile le găsiți aici și aici, în două investigații realizate, pentru GORJNEWS, de Alin Șipanu, pe vremea când și pentru el adevărul și libertatea contau mai mult decât orice.
Alți munți de bani a îndesat Ciurel în buzunarele fostului său angajator Ștefuți Dumitru după ce a revenit ca director general la Complexul Energetic Rovinari și, ulterior, ca manager privat la complexul Energetic Oltenia.
stefi company  Puteți observa că ultimul contract i-a fost cadonat de Ciurel foarte recent, în 20 august a.c.
stefuti dumitru
Ștefuți Dumitru, alături de Niculescu Adrian Theodor, alt angajator al lui Ciurel, deține și S.C. ADUMIT COMPANY S.R.L., o firmă ce-și are sediul pe strada Bradului, într-unul dintre cele mai luxuoase cartiere din Târgu Jiu. Alte zeci de miliarde de lei vechi au fost direcționate de Ciurel și către această firmă.
contracte adumit company 1
contracte adumit company 2

Ciurel nu scapă doar cu arestarea

Analiza atentă a cadrului legislativ actual impune, înlegătură cu starea de fapt dovedită mai sus, nu doar demiterea și arestarea imediată a lui Laurențiu Ciurel. Din moment ce el, în calitate de manager privat al Complexului Energetic Oltenia, continuă să atribuie cu nemiluita contracte celor două firme ale foștilor lui angajatori, este evident că fostul vicepreședinte al PSD Gorj prezintă pericol social și că trebuie reținut imediat. Dar, pe lângă aceste aspecte, Ordonanța de urgență nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, obligă la discutarea acestor aspecte de natură penală la nivelul Directoratului și al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, putându-se merge până la anularea contractelor cu cele două firme, în vigoare la momentul actual.
Închei cu o precizare pe care o detaliez într-un text alăturat: despre aceste fapte penale am aflat ieri, când un apropiat mi-a telefonat și m-a rugat să notez un nume de societate comercială: S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L. Apoi am făcut verificările de rigoare și a urmat ceea ce știți deja.
Pe același subiect scrie și Alin Ion, în Adevărul.

4 COMENTARII
 • gorjanul 27.11.2014 la ora 8:20 am
  Nea Ciurele de data asta Daju ti a pus capac . Mai bine ramaneai cioban de canguri . Chiar , in Australia cum le zice la pastorii de canguri , tot ciobani ca pe la noi ? Intreb si eu nu dau cu ,,,,bata .
 • gogu 27.11.2014 la ora 11:05 am
  ciurel loveste in ultimul timp in fondul proprietatea, in producatorii pe eoliene si doreste mix energetic si de aceea a inceput o campanie impotriva lui.
 • gorjanul 27.11.2014 la ora 11:21 am
  Ciurel este terminat , zilele urmatoare va fi retinut de catre DNA . Atat de inteligent este ca a cazut pe interceptari cu Alin Sipanu care scrie la comanda articole de ,,pupat in c u r ciurel si PSD ul ,,in Gorj Exclusiv sub pseudonimul Cristi Popescu . Interesant este ca ,, ziaristul Cristi Popescu ,, comunica , cu Ciurel de pe telefoanele si calculatoarele Consiliului Judetean Gorj , in timp ce este platit din bani publici din fondurile CJ Gorj . Este cercetat in acest dosar si Ion Calinoiu pentru abuz in serviciu deoarece a angajat in functia de consilier ,,,,,,,personal ???????un ziarist dela Gorj exclusiv , consilier care scrie articole la diverse ,, institutii ,, de presa in timpul programului de lucru , de pe calculatoarele si abonamentele CJ Gorj . Adica Gorj exclusiv are un ,,,,,acoperit in biroul lui Calinoiu . Ce tare , parca sunt de la serviciile secrete . Sau ,,,serviciile ,,,de santajare .
 • Nasul TV » 10 ani degeaba, cu Pont 29.11.2014 la ora 6:14 am
  […] amânându-se artificial doar ca să nu pice Domnu` Goe bacalaoreatu’. Nu mai departe de ieri, am publicat documente ce atestă că Ciurel a dat contracte de sute de miliarde de lei vechi foștil…, și niciunul dintre liderii politici ai opoziției n-a preluat subiectul, deși dovezile au ajuns […]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.