Fericirea lui Romanescu se naște din nesimțire. Studiu de caz
Fericirea lui Romanescu se naște din nesimțire. Studiu de caz
OpiniiPovara Brâncuşi1 august 2017
Unul dintre scandalurile publice care au contribuit la alegerea ca primar a lui Marcel Romanescu a fost generat de BEZNA din Parcul Coloanei Infinite. Ca simplu cetățean, Romanescu a admis că sunt probleme cu iluminarea acelui parc și, mai mult, a participat la două dintre protestele publice organizate la fața locului. Pe deasupra, Romanescu a acceptat că proiectul de iluminare a Parcului a fost secretizat abuziv de predecesorul lui, Aurel Popescu. Cu toate acestea, după ce i-a picat bine BEZNA în pre-campanie și în campanie, odată ajuns primar, Romanescu nu s-a ocupat nicio secundă de remedierea întunericului din Parcul Coloanei și de desecretizarea proiectului de iluminare. Știu, e halucinant, dar pe 6 septembrie a.c., la Tribunalul Gorj începe procesul de desecretizare a proiectului, între mine, unul dintre principalii susținători ai lui Romanescu din campanie, și … Romanescu.
Bomboana de pe colivă: viceprimarul Adrian Tudor a mințit, recent, la Tele 3, că Direcția pentru Cultură Gorj mi-a eliberat deja proiectul de iluminare a Parcului Coloanei, deci eu latru și stărui ca un stupid într-un litigiu, solicitând un document pe care deja îl am.
Vă mai amintiți placa aia pusă de Romanescu în campanie și pre-campanie, cum că el e educat, cu bun simț și de familie bună? Eu da, îmi amintesc. Și mă uit în jur, și văd că bun simț n-are deloc, deloc, deloc. Din moment ce n-are bun simț, despre educația lui n-are rost să mă mai pronunț, iar familia ține doar de spațiul lui privat, în măsura în care nu el îl susține, pe perfuzii, pe frățiorul Georgel în fruntea ITM, de atâția ani.
Faptele:
1. Romanescu e azi primar.
2. Romanescu știe că pe învinsul lui, Aurel Popescu, l-a înfundat, în principal, BEZNA de la Coloana Infinită.
3. Romanescu știe că Parcul Coloanei e încă în BEZNĂ, el însuși participând, ca cetățean, la două dintre protestele organizate de mine la fața locului, înainte ca el să ajungă primar.
4. Romanescu știe că Aurel Popescu a secretizat abuziv proiectul de iluminare a Coloanei Infinite, ca să nu poată dovedi nimeni diferențele uriașe dintre felul în care a fost proiectat sistemul de iluminare a Parcului și modul jalnic în care arată acum.
5. Romanescu știe că GORJNEWS a chemat în judecată Primăria și primarul, și că pe 6 septembrie a.c. trebuie să vină – ca primar – lângă mine, la bară, la Tribunalul Gorj, în Dosarul 1005/95/2017. Desigur că mă aștept ca primarul pe care l-am susținut să pretindă oficial că da, proiectul e secret.
6. În ipoteza dementă că acel document e chiar secret, absolut nimic nu l-a împiedicat pe noul primar să se preocupe măcar o secundă, de la instalarea sa, de remedierea BEZNEI din Parcul Coloanei. Romanescu demonstrează că pentru el a fost bună BEZNA, pentru că l-a scos primar, și că odată ajuns în scaun, nu-l mai interesează subiectul. Cât bun simț, câtă educație, câtă bună credință!
Desigur că l-aș mai fi lăsat în banii lui câteva săptămâni, poate până înainte de proces, dar, ce să vezi?
Viceprimarul pe probleme de cultură Adrian Tudor, una dintre principalele surse de fericire ale primarului fericit, a spus pe 20 iulie, într-o emisiune plătită cu bani publici de Primărie postului Tele 3, că eu am primit deja documentul respectiv, de la Direcția de Cultură Gorj, lăsând să se înțeleagă că latru și stărui ca un stupid în litigiul cu Primăria de la Tribunalul Gorj, și că solicit ceva ce am deja. Mai mult, Adrian Tudor a reiterat că în Parcul Coloanei e lumină ca-n Rai.
De aceea, azi am cerut oficial Direcției de Cultură să-mi comunice în scris dacă mi-a remis sau nu acel proiect. Pentru că nu, nu mi l-a remis, iar Ministerul Culturii și-a permis chiar să mintă că nu-l găsește în arhiva proprie. Iată petiția pe care am înaintat-o azi Direcției pentru Cultură Gorj.
Mâhnirea mea nu e generată de minciunile proferate de Adrian Tudor, din dorința exclusivă de a mă discredita public și de a bagateliza eforturile mele de normalizare a situației Ansamblului Brâncuși. De la Tudor mă aștept la orice.
Mă stupefiază, în schimb, lipsa crasă de bun simț a primarului fericit, educat, cu bun simț și de familie bună.
Notă: Dacă emisiunea aia n-ar fi fost plătită, m-aș fi gândit că moderatorul s-a lăsat de jurnalism și s-a apucat de altceva. Așa, însă, din moment ce viceprimarul Adrian Tudor a ieșit din emisiune fericit, pe banii noștri, înseamnă că moderatorul și-a făcut datoria.
    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.