Filme cu ”mafioți”, la Baia de Fier. Video
Filme cu ”mafioți”, la Baia de Fier. Video
InvestigatiiUltra - Scurte19 noiembrie 2014


Luni seara, copreședintele ACL Gorj Dan Vâlceanu a redat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, un episod șocant petrecut duminică, la Baia de Fier, în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. La insistențele realizatorului emisiunii, Vâlceanu a dezvăluit și identitatea personajelor principale ale filmului cu ”mafioți”: membri ai familiei Teodorescu. Pornind pe firul celor relatate de Vâlceanu, am  aflat lucruri cât se poate de înfiorătoare…
[youtube]My-GMSqd0IE&list[/youtube]
<<La Baia de Fier a fost Jihad. Am trimis pe cineva de la Târgu Jiu să-i ajute pe colegii noștri de acolo. A fost imediat reperat, blocat în mașină, cu o mașină în spate, o mașină în față, ”ce cauți tu aici?”, ”ce vii să ne filmezi pe noi?!”. Deci, vorbim despre cu totul altceva când vorbim despre Baia de Fier, nu despre o atmosferă normală, de campanie sau politică.
Acolo sunt foarte agresivi, nu știu ce-nseamnă democrație… V-am spus: omul nostru care a mers de la Târgu Jiu acolo a fost oprit, i s-a pus o mașină în față, o mașină în spate, și bine că n-a fost linșat! E de filme cu mafioți, dar se întâmplă în Gorj.
Este vorba de familia domnului Teodorescu, subsecretar de stat sau ce e dânsul la București, la Ministerul Justiției.>>
Se știe că, în special în cazul liderilor tineri ai PSD Gorj, diferențele între aparență și esență sunt uriașe. Totuși, n-am crezut că membri ai familiei fostului înalt demnitar Radu Teodorescu sunt implicați în astfel de acțiuni nu doar ilegale, ci și profund imorale. Pornind pe firul afirmațiilor lui Dan Vâlceanu, am aflat că persoana ce s-a aflat pe punctul de a fi linșată duminică la Baia de Fier este Adrian Rovența, unul dintre liderii organizației de tineret a fostului PDL.
adrian roventa
Iată ce ne-a relatat Rovența:
<<Duminică am fost delegat de copreședintele ACL Gorj, Dan Vâlceanu, să mă deplasez în Baia de Fier, pentru a observa cum decurge procesul de votare. La prima vedere, totul părea în regulă. Lângă secția de votare de lângă primărie, doi cetățeni povesteau că se cară oameni la vot din „rudărie”:”Începură să care rudarii la vot. Sigur le dădură de mâncare iară”.
Ajuns în zona ”rudăriei”, am văzut că pe acolo era trafic auto ca pe autostradă! Circa 30 de autovehicule, printre care și dube cu marfă, se deplasau înspre și dinspre ”rudărie”. În autoturismele care treceau pe lângă mine erau oameni înghesuiți ca sardelele. Am început să filmez.Nu după mult timp, la circa 10 cm de mașina în care mă aflam a oprit, venind din sens opus, un WV Beatle, de culoare galbenă, cu  geamuri negre, înmatriculat cu nr. GJ 11 BUY,  cu doi ocupanti. Șoferul, un bărbat de aproximativ 50 de ani, mi-a făcut semn să cobor geamul.
El: Ce căutați aici?…
Eu: Stau…
El: De ce filmezi?
Eu: Dar de ce mă întrebați? Cine sunteți?
El: Teodorescu …
Eu: Cu ce am gresit, sunt pe spatiul public si pot filma fara probleme, din cate stiu eu…
El: Mă, tu vrei sa ma superi ?!
Dupa cateva secunde a aparut un BMW seria 5, model nou, negru, si a parcat de-a latul, in fata mea. Din el a coborât un tip pana in 30 de ani. În acelasi timp, in spatele meu a parcat o duba alba, din cele pe care le vazusem mai inainte, carand marfa inspre ”rudărie”. Nu mai aveam pe unde sa fug, nu puteam deschide nici portiera.
„Ce vrei, ma?”, mi-a zis tipul de 30 de ani, care imi parea deja cunoscut…
L-am intrebat: „Tu esti fratele fostului prefect Radu Teodorescu? Vad ca semanati…”
El: „Ce ma filmezi tu pe mine, ma, cine esti tu?…”
I-am replicat ca si tatalui său. Mi-a răspuns că ”mă rezolvă el…” Ma aflam in masină, cu geamurile putin coborate si usile blocate.Eram ingrozit de presiunea la care eram supus si le-am spus ca vreau sa plec, sa ma lase sa plec.După ce i-am spus că sun la 112, fratele fostului prefect s-a urcat in masina si mi-a facut loc.
După câtva timp, m-am întors în comunitatea de romi, ca să filmez ceva și mai concret. Am văzut o Dacie papuc acoperita care căra alimente si dulciuri, pentru a-i convinge pe oameni sa voteze cu preferatii familiei Teodorescu. Nu a trecut mult ți în spatele meu a aparut un BMW cu nr de inmatriculare GJ-78-DID, care până atunci cărase oameni la vot. In fata mea era alta masina cu numere rosii, de Valcea, care incetinea. Am depasit-o chiar pe langa drumul ingust, adica prin șanț, prin gropi, doar sa nu ma blocheze iar, si am plecat repede spre oras, fiind urmarit de aceasta continuu. Cu frica in oase, nu am mai suportat presiunea si am sunat la 112. Operatorul m-a îndrumat spre secția de poliție. BMW-ul m-a urmărit pana langa agentul de politie de afara! Le-am prezentat faptele, am depus o plangere si, odata cu lasarea serii, i-am rugat pe agenti sa-mi spuna o ruta alternativa pe care sa plec, dar acestia din urma mi-au propus sa ma escorteze pana aproape de oras, si asa au si facut.>>
Astfel de atitudini violente, caracterizate de intoleranță și de ură față de persoanele cu alte orientări politice, sunt descalificante pentru niște pretinși politicieni tineri, de la care noi, gorjenii. așteptam să-i facă uitați pe Călinoiu și Cârciumaru, și să vină cu un aer nou, european.
Membri ai familiei Teodorescu își permit să se dedea la astfel de acțiuni deoarece ei beneficiază de imunitate în raport cu extrem de coruptele instituții ale statului de drept din Gorj. Cât timp a fost prefect și în toată această perioadă în care continuă să fie ”omul lui Ponta” în Gorj, Radu Teodorescu nu a făcut NIMIC pentru reformarea și curățarea instituțiilor statului de drept din acest județ. Cu astfel de politruci corupți și incompetenți la conducerea instituțiilor, Teodorescu și apropiații lui se simt ca peștii în apă.

2 COMENTARII
  • gorjanul 20.11.2014 la ora 19:52 pm
    Astia nu sunt ,, mafioti ,, sunt doar niste prostovani disperati incurajati de fosilele comuniste Calinoiu si Carciumaru . Necazul este ca acestia au deja prozeliti printre tinerii activisti gen Teodorescu , Vacari , Pecingina si alti asemenea papagali .
  • ionica 21.11.2014 la ora 17:49 pm
    Tzarani cocliti , de unde mafioti .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.