Final de stagiu
Final de stagiu
FotbalSport29 iunie 2012

Succes la limită în fața moldovenilor de la Milsami Orhei

Pentru Pandurii s-a încheiat primul stagiu de pregătire, Poiana Brașov devine amintire până în următoarea pauză competițională, acum Austria e la putere.
Deși rezultatele contează mai puțin în perioada de pregătire, mai ales când ești la început și primordială este încărcarea bateriilor, lui Grigoraș nu i-ar fi picat deloc bine ca după eșecul la limită în fața Gloriei Bistrița să vină un altul în meciul cu moldovenii de la Milsami Orhei.
Folosind, ca și în meciul cu echipa lui Tata Jean, două formații diferite în cele două reprize, Grigoraș a introdus din primul minut o formulă destul de aproape de ceea ce ar putea trimite pe teren dacă acum ar fi debutul campionatului. Cu Mingote în poartă, cu Ungurușan, Viera, Mamele și Vlad pe linia de fund, cu Voiculeț, Ignea și Răduț la mijloc și Maxim, Matulevicius și Ibeh în atac, Pandurii au dominat jocul dar, n-au găsit calea spre gol și asta îndeosebi din cauza ratărilor lui Matulevicius și Ibeh, care au risipit bune oportunități. Din nefericire, ratările n-au fost răul cel mai mare, Voiculeț suferind o fractura la degetul unei mâini. Repriza secundă a fost dată pe mâna rezervelor, iar acestea au reușit să aducă golul victoriei, Nistor finalizând după o pasă primită de la Călin Cristea puțin după o oră de joc.

Îi așteaptă pe cei accidentați

Unii jucători din lotul Pandurilor au sărit peste anumite etape din acest stagiu de pregătire din cauza problemelor medicale. Pleașcă a suferit o nouă intervenție chirurgicală la menisc și va fi luat în Austria doar pentru moral și pentru a-I grăbi recuperarea, el neintrând în calculele lui Grigoraș până în partea a doua a turului. Cojoc a avut o problemă la gleznă, iar Cardoso s-a accidentat în meciul cu Gloria, dar amândoi sunt recuperați și acum se pot antrena normal cu colegii de echipă. Băcilă este recuperat fizic, dar Grigoraș nu dorește să forțeze revenirea sa în jocuri fiind conștient de diferența dintre antrenamente și jocuri, fie ele și amicale. Un alt jucător care a lipsit o bună parte din acest stagiu de pregătire este Lemnaru, atacantul Pandurilor fiind trimis la București pentru a-și trata o problemă la un ganglion care-i provoca dureri mari. Ultimul venit pe această listă este acum Voiculeț, care după operația de la deget va fi nevoit să stea o perioadă.

Grig alege căpitanul

Mulți antrenori pasează responsabilitatea numirii căpitanului de echipă jucătorilor, care votează în vestiar care să le fie lider în teren. Sunt și cazuri în care patronii de echipă, în funcție de afinități de moment sau din cu totul alte motive, îi numesc ei pe cei care să fie căpitanii echipelor lor. La Pandurii, Grigoraș spune că doar el va decide pe brațul cui va fi pusă banderola după ce Pintilii a plecat la Steaua. Grigoraș are și patru favoriți pentru această banderolă, pe Rusu, Viera, Mingote și Voiculeț, însă tehnicianul echipei gorjene spune că în Austria va definitiva și ordinea celor patru căpitani.

“Căpitanul de echipă nu se votează la Pandurii de către jucători, ci eu îl aleg! Este doar decizia mea, că de aia sunt antrenor, să ştiu să aleg liderii. Viitorul căpitan va fi unul dintre trei-patru: Rusu, Viera, Mingote sau Voiculeț. Aceasta este lista mea din care va trebui să aleg şi cine va fi căpitanul asta va depinde de cum vor juca, de atitudinea fiecăruia. Dar, nu asta e prioritatea mea pentru moment, importantă este echipa în general, ca şi modul în care vom reuşi să ne adaptăm în perioada de vară. Recunosc, este un detaliu important cine va fi căpitanul echipei, iar Adi Rusu este un exemplu pentru orice jucător prin determinarea şi caracterul său, Viera la fel, are acum experienţa de la naţională şi vine cu un alt moral după ce joci cu Drogba sau Yaya Toure în echipă. Cred că în Austria o să aleg viitorul căpitan de la Pandurii”, a declarat Grigoraș despre problema brațului care va purta banderola de căpitan la Pandurii în noul sezon.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.