Firma de casă a primarului din Albeni fură balastru din Gilort!
Firma de casă a primarului din Albeni fură balastru din Gilort!
Investigatii6 aprilie 2012

Serviciul de Gospodărire a Apelor, Garda de Mediu, Agenția de Protecția Mediului și Agenția Națională pentru Resurse Minerale – plătite inutil din bani publici
iÎn ultimii ani, pe toate cursurile de râuri din Gorj s-a produs un adevărat jaf, mulți întreprinzători ajungând multimiliardari furând agregate fără nicio aprobare și fără plata redevențelor legale, cu acceptul tacit al instituțiilor cu atribuții de control în domeniu: Serviciul de Gospodărire a Apelor, Garda de Mediu, Agenția de Protecția Mediului, Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Atât primarii, cât și structurile locale de poliție n-au făcut niciun fel de opoziție, închizând ochii de fiecare dată și primind, la schimb, parte din profit.

La Albeni, localnicii spun că firma de curte a primarului Dumitru Cornea – Victora, S.C. CHEMICA LA ALBENI S.R.L., măcelărește de ani de zile cursul Gilortului, deși are aprobare doar pentru exploatarea agregatelor minerale din terasă. Tot localnicii sunt cei care au realizat sâmbătă,  31 martie a.c., o serie de fotografii cu unul dintre excavatoarele firmei cu pricina, în timp ce exploata agregate direct din albia Gilortului, fapt aspru sancționat de legislația în vigoare.
Contactat, telefonic, patronul  S.C. CHEMICA LA ALBENI S.R.L., Antonie Nicolae, s-a eschivat afirmând că angajații dumnealui exploatează doar conform aprobărilor deținute, din terasă.  Deși i-am pus la dispoziție fotografiile cu rugămintea de a le comenta ulterior, Antonie s-a ascuns precum struțul , căutând, probabil, mijloace pentru a împiedica publicarea dovezilor alăturate.

Primarul Dumitru Cornea – Victora a atribuit numeroase lucrări publice, prin încredințare directă, firmei amintite.

Vom reveni.

1 COMENTARII
  • gogu 07.04.2012 la ora 15:54 pm
    Asta e poveste veche - mai tot timpul Gilortul e tulbure de la aceste agragate. Se fura din toata albia raului.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.