FNME pierde peste 3600 de membrii
FNME pierde peste 3600 de membrii
Ultra - Scurte22 octombrie 2013

FNME va pierde aproximativ 3600 de membrii, după ce sindicatul „Muntele”, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, se desprinde de federația condusă de Marin Condescu, pentru a se alipi Centralei Miniere Meridian. Motivele acestei rupturi nu sunt cunoscute pe deplin, explicaţiile date de reprezentanţii sindicatului respectiv în presa din Hunedoara fiind doar că mizează pe un sprijin mai mare din partea Guvernului pentru exploatarea huilei în Valea Jiului.
Președintele sindicatului „Muntele”, Petre Nica, a precizat că a fost primit un aviz de principiu de la preşedintele Centralei Miniere Meridian, Ioan Popescu.
„Situaţia este dificilă şi la CEO, şi la CNH, lucru resimţit şi de noi, structurile sindicale. Dar, atâta vreme cât Dumnezeu ne-a dat o mulţime de resurse naturale, trebuie să le exploatăm şi nu să importăm, indiferent că e vorba de huilă, ceea ce ne interesează pe noi, aur, argint, uraniu sau alte resurse. Domnul Popescu s-a oferit să ne sprijine în demersurile pe care le facem la nivel guvernamental. Am depus cerere către Centrala Minieră Meridian pentru a ne da acordul să ne afiliem la această federaţie. Am avut o discuţie în acest sens cu domnul preşedinte Ioan Popescu şi acum aşteptăm răspunsul”, a precizat Nica.
În replică, Ioan Popescu a menţionat că, în principiu, nu este nici un fel de problemă în preluarea Sindicatului „Muntele”, în opinia lui, membrii acestuia putând să se considere deja afiliaţi la Centrala Minieră Meridian.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.