Foști panduri, bază pentru națională
Foști panduri, bază pentru națională
FotbalSport14 noiembrie 2013

România își joacă șansa la mondiale într-un dublu joc de baraj contra Greciei, iar cele mai multe discuții se poartă acum în jurul a trei jucătorii ce și-au început evoluțiile sub tricolor pe vremea când erau panduri.

Discuțiile îi au în centru pe Maxim, Chiricheș și Pintilii, cei trei foști panduri devenind în ultimul an piese de bază pentru echipa națională, astfel că prezența sau absența lor de la meciul de baraj cu Grecia poate conta enorm. În ceea ce-l privește pe Pintilii, situația închizătorului este clară. Problemele medicale îl împiedică să joace ambele partide, în cazul său nefiind loc de întors, ruptura musculară suferită la Basel, o recidivă a unei probleme mai vechi, lăsându-l pe bară pentru o perioadă destul de lungă. Tot de o accidentare a avut parte și Vlad Chiricheș. Dacă s-a vorbit inițial de o fractură de piramidă nazală, se pare că, până la urmă, ar fi doar o contuzie, astfel că fundașul lui Tottenham ar putea evolua contra Eladei. La început s-a vorbit de retur, apoi chiar despre meciul de la Pireu, însă e greu de crezut că va evolua chiar din primul meci.

În fine, cele mai aprinse discuții sunt cele din jurul celui mai în formă jucător român al momentului, Alexandru Maxim fiind star deja în SPORT-IN-GORJGermania, unde Stuttgart pare deja doar o rampă de lansare spre care și-au îndreptat deja atenția echipe precum Borussia Dortmund sau Liverpool. Pițurcă e însă mai catolic decât Papa și l-a pedepsit în câteva rânduri pe Maxim pentru aroganța de a da pase cu călcâiul neautorizate de tehnician. Nici prezența sa în prima garnitură a României în meciul cu Grecia nu este sigură, însă Maxim are parte de tot suportul oamenilor de fotbal din țară și nu numai. Balint, Ilie Dumitrescu, Sorin Cîrțu sau Ioan Timofte spun că Maxim nu poate lipsi din formula de start, dar doar Pițurcă poate hotărî asta!

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.