Gala “Tineri pentru Gorj”, un proiect de susținere a excelenței, organizat de Fundația Culturală Delta și de Asociația Axa Brâncuși
Gala “Tineri pentru Gorj”, un proiect de susținere a excelenței, organizat de Fundația Culturală Delta și de Asociația Axa Brâncuși
Altele15 decembrie 2011

Vineri, 16 decembrie a.c., la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, va avea loc prima ediție a unei gale dedicate tinerilor, având scopul de a reafirma necesitatea unei discuții serioase și mature, în legătură cu concepte importante pentru societatea românească, însă căzute în uitare: modele, valoare, europenitate. Unul dintre organizatori este Fundația Culturală Delta, condusă de Dl. Corneliu Vișoianu, o fundație ce a mai avut și alte implicări în județul Gorj, aflându-se în implementare cu două proiecte pe fonduri structurale, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj; de asemenea, Delta a organizat, tot în parteneriat cu Consiliul Județean, și un simpozion, prin care s-au pus bazele unui centru de investiții în Gorj. Gala Tineri pentru Gorj îl are, drept coordonator, pe Dl. Răzvan Crețan.

Domnule Crețan, sunteți implicat în organizarea unei gale, intitulate Tineri pentru Gorj; când va avea loc și cine sunt organizatorii?

Gala va avea loc în 16 decembrie 2011, la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu. Organizatorii sunt Fundația Culturală  Delta și Asociația Axa Brâncuși.

Ce efect preconizați că va avea aceasta în spațiul socio-politico-cultural din Gorj?

Este prima ediție și, după părerea noastră, după Revoluție, societatea din care facem parte a pierdut ceea ce înseamnă o scară a valorilor și, din păcate, tinerii din ziua de azi au ca modele, prezentate eronat drept adevărate valori, ori asistente TV, ori îmbogățiți și parveniți, din cauza unor conjuncturi temporare. De aceea, noi încercăm să creăm și să susținem adevărate valori și, totodată, modele pentru generația lor. Cred că ține de noi toți ca tinerii să înțeleagă că oameni precum Gheorghe Zamfir, Nicu Covaci, Ovidiu Lipan – Țăndărică sunt, cu adevărat, valori spirituale pentru români. Să nu mai vorbesc de cei care nu mai sunt printre noi, de exemplu,  Nichita Stănescu. Asociația Axa Brâncuși a  plecat de la necesitatea și nevoia de recunoaștere în societatea românească a ceea ce a însemnat și înseamnă, ca și ce ne-a lăsat, marele Brâncuși. Ne dorim ca astfel de gale să se desfășoare, dacă este posibil, în fiecare județ al țării și, poate, cel mai important, avem nevoie de o astfel de gală, în care să identificăm persoanele ce vor reprezenta România în viitor.
Noi ne vom ocupa direct de organizarea în județul Gorj a acestei gale – Tineri pentru România – și,  începand din 2012, chiar și în celelalte județe am putea să punem la dispoziție infrastructura, dar și o formă de franciză pentru organizarea unor astfel de evenimente.

Care sunt cele mai reprezentative categorii ale galei?

Există opt categorii, plus premiul publicului, marele premiu, Tânărul anului, și un Premiu special pentru întreaga activitate, categorie pe care noi o denumim Seniorul Anului. Prin cele opt categorii am încercat să acoperim orice formă liberă de exprimare și de excelență, pe care o poate avea un tânăr cu inițiativă și cu talent.

Câți candidați s-au înscris în categoriile acestei gale?

Începând din 10 decembrie, inscrierile se fac online pe site-ul www.axabrancusi.ro. Există un juriu, care până în ziua galei va hotărî câte trei nominalizați pentru fiecare dintre cele 8 categorii, plus câștigătorul la Marele premiu. Premiul special, Seniorul anului, va fi acordat de organizatori, în timp ce Premiul publicului va fi decis in funcție de numărul de voturi acordate pe site pentru toți participanții, în ultimele 48 de ore înainte de gală.

Din cine este compus juriul?

Până in 10 decembrie se vor stabili toate detaliile, inclusiv juriul va fi definitivat; momentan juriul este compus din Corneliu Vișoianu, Elvis Drăgoi, Tibi Tătaru, Ion Ciochină și eu însumi.
Așteptăm orice propunere, atât pentru seniorul anului, cât și toți tinerii care consideră că pot fi modele pentru generația lor să se inscrie pe site. Persoana care a facut posibilă gala este Președintele Fundației Culturale Delta, Dl. Corneliu Visoianu, care s-a implicat în foarte multe evenimente de susținere a excelenței prin fundația culturală.

4 COMENTARII
  • Guest 17.12.2011 la ora 18:04 pm
    Felicitari Razvane!
  • pigulea 17.12.2011 la ora 21:58 pm
    bai frate, lasati-l pe Brancusi in pace, toti vreti sa va lustruiti cu numele lui il manjiti cu interese politice ce merite aveti, domniile voastre, sa acordati titluri de excelență?! mai sunt unii pe la centrul Brancusi care imprastie cu banii, dar aia zic ca sunt psd-isti...
  • Presa | AxaBrancusi 18.12.2011 la ora 17:35 pm
    [...] Sursa: Gorj News [...]
  • Gala “Tineri Pentru Gorj” | 18.12.2011 la ora 17:39 pm
    [...] Sursa: Gorj News [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.