Gârjoabă a minţit că a dat terenuri să-şi angajeze nora
Gârjoabă a minţit că a dat terenuri să-şi angajeze nora
Investigatii2 septembrie 2011

• Directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Turceni şi-a angajat nora la Complexul Rovinari

• Corneliu Gârjoabă a minţit, spunând că a dat câteva hectare de teren în schimbul acestei angajări

• În realitate, terenurile sale s-au înmulţit. Ultima achiziţie, un teren de 4.800 mp în Târgu Jiu, provine dintr-un schimb cu CE Rovinari!

Companiile de stat au fost mereu locul unde şi-au găsit serviciu oportuniştii, mai ales de ceva timp, de când competenţa profesională a fost scoasă de pe lista condiţiilor de angajare. Ce contează cel mai mult sunt, evident, pilele şi relaţiile de rudenie pe care le are viitorul angajat. Un exemplu de notorietate este cel al familiei lui Corneliu Gârjoabă, şeful de la Resurse Umane de la Complexul Energetic Turceni. Acesta şi-a angajat soţia, cumnata, fiul, fiica unei foste subalterne de la Jilţ şi, mai nou, nora în companiile din sistemul energetic. Pentru ultima angajare, Gârjoabă a spus că a dat „câteva hectare de teren” la CE Rovinari. Curios, însă, este faptul că, deşi Gârjoabă spune că a dat, din declaraţia lui de avere reiese că, de fapt, a luat. Şi a luat mult, după cum veţi vedea în cele ce urmează.
Ca să vă reîmprospătăm memoria, o să facem un scurt remember al activităţii de Resurse Umane prestată de Corneliu Gârjoabă, însă în scop familial, nu în interesul unităţii. Aşadar, soţia şi fiul acestuia lucrează în cadrul compartimentului de Resurse Umane, pe care el îl conduce la Complexul Energetic Turceni. Situaţia soţiei, căreia întâi i s-a creat postul de şefă de birou, prin 2005, la scurt timp de la ocuparea postului de către Gârjoabă, iar apoi i s-au făcut posturile din subordine, este deja de notorietate. La scurt timp, tot prin 2005, a fost angajat în unitate şi fiul acestuia, pentru a întregi familia.
Evident, Gârjoabă nu s-a mulţumit, astfel că, prin 2010, şi-a adus în unitate şi cumnata, Gârjoabă Elisabeta. Mai mult decât atât, potrivit informaţiilor noastre, Gârjoabă a mai făcut o angajare, în persoana Cristinei Bâlteanu, fiica Mariei Bâlteanu. Doamna respectivă lucrează la Exploatarea Minieră Jilţ, fiind o subordonată apropiată a directorului de la Resurse Umane, încă de pe vremea când acesta era lider de sindicat pe la această subunitate a complexului. Aşadar, avem vreo câteva persoane care şi-au găsit un loc de muncă destul de călduţ, graţie bunăvoinţei lui Gârjoabă. Bunăvoinţă care, evident, se reflectă în bugetul companiei.

A spus că a dat „câteva hectare” ca să-şi angajeze nora

Recent, pe ştatul de plată al Complexului Rovinari a apărut o tânără, proaspătă absolventă a unei facultăţi, nimeni alta decât nora directorului de la resurse umane din Turceni. Probabil, pentru a nu da de bănuit, Gârjoabă s-a gândit că ar fi mai bine ca mezina familiei să fie „ascunsă” pe ştatul de plată al CE Rovinari.
Atunci când Gârjoabă a fost acuzat că şi-a angajat nora în sistem, a afirmat că totul e perfect legal şi nu a comis vreun abuz. Directorul a spus că a dat nişte teren pentru a face această angajare. Nimic mai fals!

Terenurile lui Gârjoabă au crescut şi s-au înmulţit

O scurtă privire pe declaraţiile de avere din 2009 şi până în prezent arată că Gârjoabă a aburit cum nu se poate mai bine opinia publică pentru că, de fapt, n-a dat prea multe hectare de teren ca să-şi angajeze nora. Deci, abuzul rămâne. Ca fapt divers, nici nu avea de unde să dea „câteva hectare”, devreme ce niciodată nu a avut mai mult de două (!). Oricum, terenurile din declaraţiile de avere ale lui Gârjoabă au apariţii fantomatice, pentru că unele luate în 2008 apar prin 2011, în timp ce unele din 2009 dispar în 2010 şi reapar anul acesta. Aşadar, ca să desluşim puţin misterul „hectarelor” despre care a minţit Gârjoabă că le-a dat pentru angajarea nepoatei, vă prezentăm în cele ce urmează cum arată declaraţiile de avere pe ultimii 3 ani.
Aşadar, în anul 2009, Gârjoabă avea un teren agricol de 10.000 de mp în Olt, achiziţionat în 2001, un teren de 1000 de mp intravilan în Târgu Jiu, luat în anul 2000, un teren de 3.500 mp în Mătăsari, tot intravilan, dobândit în 1998. De asemenea, mai are un teren de 6.800 mp în Fărcăşeşti. În anul 2010, terenul din Mătăsari dispare din declaraţia de avere, iar cel din Fărcăşeşti se reduce de la 6.800 mp la 1.900 mp. Iniţial, am crezut că acestea erau „hectarele” pe care le-a dat Gârjoabă pentru angajarea fiicei. De unde! În anul 2011, situaţia terenurilor se schimbă radical. Astfel, pe lângă terenul de 10.000 mp din Olt şi cel de 1000 mp din Târgu Jiu, mai apare un teren de 3.600 mp, forestier, în municipiu precum şi un teren de 4.500 mp (!). Mai mult, apar vreo 10.000 de mp de teren forestier Negomir. De menţionat că atât terenul de 3.600 mp, cât şi cel de 4.500 mp din Târgu Jiu sunt obţinute în urma unui schimb. Ghiciţi cu cine? Nu? Ei bine, vă spunem noi: cu CE Rovinari.

Vreo 1.200 mp de teren în plus şi o noră angajată

Oricât am încerca să tăiem, să împărţim şi să scădem, tot nu putem să ne dăm seama cum a reuşit Gârjoabă să dea câteva hectare de teren Complexului Rovinari ca să-şi angajeze nora şi, totodată, proprietăţile să fie cu vreo 10 ari mai mari. Pentru că, în urma schimbului cu CE Rovinari, cel mai probabil al terenului din Fărcăşeşti, Gârjoabă s-a ales cu 1.200 de metri pătraţi în plus. Culmea, s-a ales cu ei în Târgu Jiu, valoarea terenurilor fiind total diferită de cea din comuna respectivă!!!
Ştim că Gârjoabă e un tip în jurul căruia paradoxurile roiesc însă, de data aceasta, chiar a depăşit toate aşteptările.

1 COMENTARII
  • Catalin 06.09.2011 la ora 20:45 pm
    Dumnezeule cand vad asa ceva imi vine sa plec naiba din tara. Este incredibil ce fel de oameni ajung in posturi importante in tara asta.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.