Gata vacanţa, reîncepe munca
Gata vacanţa, reîncepe munca
Fotbal16 iunie 2011

Grigoraş a sunat adunarea Pandurilor

Mai repede decât şi-ar fi dorit jucătorii, vacanţa fotbalistică a luat sfârşit pentru cei angrenaţi în Liga I. Numărându-se printre ei, cei de la Pandurii au revenit la Târgu Jiu pentru a pregăti noul sezon.
Fără surprize şi fără mari noutăţi, Pandurii s-au adunat miercuri pentru a începe pregătirile pentru sezonul ce se vrea a fi cel al ieşirii echipei gorjene din anonimat. Petre Grigoraş a adus fotbalul spectacol la Pandurii şi tot el este cel care promite că, după atâta amar de vreme, gorjenii vor reuşi să se gândească la altceva decât la retrogradare.

Niciun absent nemotivat

Pandurii şi-a confirmat statutul de echipă cuminte, fără jucători problemă, de la reunirea gorjenilor lipsind doar câţiva jucători, însă pentru fiecare dintre aceştia existând un motiv întemeiat sau o motivaţie. Voinea şi tânărul portar Daniel Popescu n-au putut răspunde prezent la chemarea lui Grigoraş, pentru că au dat raportul sub tricolor. Voinea a fost convocat pentru turneul final al Campionatului European under 19, în vreme ce Daniel Popescu, alături de un alt junior al Pandurilor, Victor Oiţă, va participa la o acţiune a naţionalei under 18. Brata s-a operat de deviaţie de sept şi va lipsi câteva zile, în vreme ce Viera a fost învoit o zi de conducere. Adi Rusu, fundaşul care va reveni la Pandurii după împrumutul la FC Braşov, este încă sub contract cu ardelenii şi, deşi a fost la Târgu Jiu, nu a riscat să se antreneze cu echipa lui Grigoraş până ce împrumutul nu va expira sau până când cele două părţi nu vor ajunge la o înţelegere în privinţa sa.

Noutăţile Bucur şi Vlad

Singurele noutăţi de la reunirea Pandurilor au fost doi jucători tineri, unul revenit de la Săgeata Stejaru, acolo unde a fost împrumutat în urmă cu un an de gorjeni, este vorba de fundaşul stânga Alexandru Vlad, şi de singurul transfer realizat de trupa lui Grigoraş până acum, Olimpiu Bucur, un jucător de profil ofensiv, care poate evolua pe banda dreaptă sau ca vârf. Bucur are 21 de ani, a fost crescut de CFR Cluj şi în ultimul sezon a jucat la CS Zlatna. Nou, dar totuşi vechi printre panduri, a fost la reunirea gorjenilor şi Călin Cristea, ghinionistul mercato-ului de iarnă, jucător al cărui transfer a fost ratat în intersezon de către conducerea Pandurilor şi care a fost nevoit ca jumătate din retur să se întoarcă la Unirea Alba Iulia.

Aşteaptă un bosniac

Negocierile pentru aducerea lui Paul Batin trenează de ceva vreme şi semnalele dinspre CFR Cluj, echipa la care este acesta legitimat, nu sunt deloc optimiste, aşa că gorjenii trebuie să-şi caute şi alte ţinte pentru întărirea compartimentului ofensiv. O soluţie ar putea fi bosniacul Saşa Kajkut, un atacant care a evoluat la Borac Baja Luka împreună cu un alt pandur, Stojan Vranjes, şi care în ultimul sezon a jucat în Azerbaidjan, la FK Baku. Kajkut este cunoscut gorjenilor după ce în iarnă a evoluat cu echipa azeră într-un meci amical în Antalya împotriva Pandurilor, meci câştigat de Baku şi în care atacantul bosniac şi-a trecut în cont o bară.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.