Gorjul, prin ochii presei – joi, 03 septembrie
Gorjul, prin ochii presei – joi, 03 septembrie
Altele3 septembrie 2009

ioncupaDirecţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a transmis ieri către 1200 de agenţi economici din judeţ somaţii pentru neplata la timp a datoriilor la bugetul consolidat al statului. Amănunte în Impact în Gorj.
Despre cum a fost purtat, pe jos, de la un spital la altul un bolnav de cancer în căutare de calmante, nevoit în cele din urmă să solicite sprijin presei, puteţi citi în Ediţie Specială de Oltenia şi Gorj Domino.
Ce sporuri salariale şi-au mai inventat primarii gorjeni, în  Impact în  Gorj.
După ce, marţi, Dian Popescu, preşedintele organizaţiei din Târgu Jiu a PNL a declarat că „este o greşeală politică din partea conducerii PNL Gorj să nu-şi asume pierderea alegerilor într-o comună pe care o considerau fief liberal şi să fie aruncată vina integral pe cei de la PDL”, ieri, Ion Răuţ, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, a catalogat acea ieşire publică drept „nefericită”, insistând pe „lipsa de experienţă în comunicarea politică”, pe faptul că „Dian nu are cum să cunoască toate lucrurile la nivelul organizaţiei judeţene” şi că, la Gorj, doar dânsul şi Dan Ilie Morega reprezintă poziţia oficială a partidului. Dacă declaraţia lui Ion Răuţ emană lipsă de liberalism şi o încercare de instituire a discursului unic, specific perioadei comuniste, ascultând cele spuse de Dian Popescu înţelegi că, la Gorj, există premise ca PNL-ul să fie redat liberalilor. Detalii în Pandurul.
Din acelaşi cotidian aflăm despre o altă dovadă de „democraţie”, venită ieri de la Ion Călinoiu, care l-a invitat afară din PSD pe Mihai Zamfir, şeful Biroului de Investiţii Miniere din cadrul Complexului Energetic Turceni, după ce acesta declarase, marţi, că în obiectivul economic  cu pricina nu au loc epurări politice şi că are o colaborare bună cu conducerea liberal – democrată a Complexului. Dintr-o altă perspectivă, Gorj Domino ne povesteşte cine este Mihai Zamfir. Declaraţiile lui Ionel Manţog şi Ion Călinoiu pe această temă pot fi ascultate pe Radio Infinit.
Daniel Burlan, directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, a renunţat, ieri, la unul din cei doi consilieri pesedişti ai domniei sale, Corneliu Boldor. Cât de bine se va simţi, de unul singur, celălalt consilier pesedist, Ion Vulpe, veţi auzi la Radio Târgu Jiu.
Avem trei noi directori de licee, unşi în funcţii pe fliera PSD. Detalii în Gazeta de Sud.
Potrivit lui Vasile Mija, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, propunerea guvernanţilor de prelungire a vacanţei de vară cu încă zece zile, în ideea economisirii unor fonduri bugetare, este inacceptabilă. Sursa: Pandurul.
Cât de pregătite sunt, logistic, unităţile de învăţământ din Târgu Jiu pentru începerea noului an şcolar, aflăm din Gazeta de Sud.
Despre schimbările operate la vârful structurii locale a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, în Impact în Gorj. În mod cu totul bizar, a fost numit şef Liviu Chiţiba, un băiat care are şi şcoală şi este şi la locul lui. Îi va fi destul de greu să se integreze în formula de joc locală, căci majoritatea coechipierilor joacă la acoperire, să fie bine pentru toţi. În ceea ce mă priveşte, rămân la ideea că dacă o singură instituţie fundamentală a statului de drept consimte să îşi facă treaba, le poate angrena, treptat, şi pe altele în acest demers nefiresc, în zilele noastre.

3 COMENTARII
  • fiul gorjului 03.09.2009 la ora 10:42 am
    acest articol este doar pentru initiati ? nu ne spui si noua .... muritorilor de rand .. cine e nenea asta .. din poza ? oricum e primul care are trasaturi humanoide .. de pana acum ..
  • Narcis DAJU 03.09.2009 la ora 12:32 pm
    Este Directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, Ion Cupă. Mai multe detalii, aici: http://www.impactingorj.com/Arhiva/Iunie2009/impact22.06/interviu.htm
  • ultra 14.11.2012 la ora 15:01 pm
    acest om este Ion Cupa directorul executiv al finantelor publice si cel mai bun manager la conducerea finantelor publice gorj si viitorul deputat pe colegiul 1 in parlamentul romaniei
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.