Gorjul, prin ochii presei – joi, 10 septembrie
Gorjul, prin ochii presei – joi, 10 septembrie
Altele10 septembrie 2009

Ion PasareIeri am avut dreptate, un OZN a intrat în liceul din Turceni şi a pus note în fals pentru peste 50 de elevi. Problema este că elevii – căpşunari cotizaseră în altă parte, nu către OZN. În plus, ce nu s-a spus încă este că domnul director Ion Pasăre (foto) le-a făcut, mai mult cu de-a sila, şi asigurări de viaţă elevilor, foarte multe, să-i fie comisionul mare. Din câte se pare, la comisionul din asigurări mai sunt conectaţi şi alţii, deci nu va fi nicio anchetă din partea ISJ Gorj. Poliţiştii din Turceni nu se vor autosesiza pentru a cerceta evidentul fals în documente oficiale pentru că nu citesc presa. Plus că domnul director a fost inspirat şi s-a pus naş la un greucean, fost inspector general, actual subprefect, nu-mi amintesc acum numele. Amănunte în Pandurul.

Potrivit cotidianului Impact în Gorj, şefa Biroului de Presă al Ministerului Economiei a infirmat, ieri, zvonul demiterii lui Eugen Tunaru din postul de director general al Complexului Energetic Turceni. Posibil ca Ionel Manţog să se fi bucurat prea devreme.
Din Ghimpele de Gorj aflăm că, la doi ani de la demararea lucrărilor de modernizare a tronsonului Rovinari – Târgu Jiu – Bumbeşti Jiu, firma maghiară VEGYEPSZER ZRT Budapesta a executat doar 5 % din lucrările planificate. „În urma efectuării unei anchete la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, s-a constatat că firma constructoare nu avea capacitatea tehnică şi financiară pentru aceste lucrări, însă a ieşit câştigătoare pentru că a avut preţul cel mai mic.” În condiţiile în care de luni de zile nu s-a mai mişcat un pai pe tronsonul respectiv, este de neînţeles de ce autorităţile nu reziliază contractul de execuţie. Plus că membrii comisiei de licitaţie ar fi trebuit de mult luaţi la întrebări dacă au avut motive „speciale” să nu sesizeze lipsa de capabilitate a firmei cu pricina. Dat find impactul social major al dezastrului de pe tronsonul Rovinari – Târgu Jiu – Bumbeşti Jiu, lipsa de reacţie a autorităţilor demonstrează că, într-adevăr, li se rupe.
Drumul care leagă comuna Slivileşti de municipiul Motru, recepţionat anul trecut, este deja impracticabil. DNA-ul a intrat pe fir. Amănunte în Gorjeanul, Gazeta de Sud şi Pandurul.
Un exerciţiu de democraţie şi de civism pare a fi blocat de prefectul judeţului. „Peste o mie de localnici din comuna Prigoria au semnat pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Emil Răgman. Listele cu semnături au fost depuse încă de acum o lună la Prefectura Gorj, dar şeful acestei instituţii refuză să dea curs solicitării oamenilor.” Mai multe în Pandurul.
De ce este preferabil să devii mai degrabă manager la Complexul Energetic Rovinari decât preşedinte de ţară, în Impact în Gorj.

10 COMENTARII
  • webber 10.09.2009 la ora 12:02 pm
    salutari tot de la un targujian. PS - imi plac subiectele tale. :)
  • Narcis DAJU 10.09.2009 la ora 13:21 pm
    Multumesc. Astept subiecte pentru investigatii, sugestii si obiectii argumentate, constructive.
  • SS LAZZIO 10.09.2009 la ora 14:24 pm
    Aveti dreptate domnule [si uitasem],judocanul a facut mare paranghelie pe la Motru, dar sincer nu stiam ca nas a fost o pasare rara a zilelor noastre.Cel care nu-i avea pe cei sapte ani de acasa[sau 6],a chemat toti sclavii[pardon,managerii] momentului care au raspuns afirmativ,intr-un mod slugarnic greu de imaginat!Acolo si-a tras cateva miliarde bune de la fraieri cu, care mai tarziu a stiut sa deschida usi importante,dupa cum se vede acum.Dar sa revenim la NAS:eu cred ca a pompat tare unde a trebuit si acum e greu de doborat.Ar mai fii o solutie:presa sa fie intr-adevara patra putere in stat!
  • SS LAZZIO 10.09.2009 la ora 14:47 pm
    De ce alte publicatii nu scriu nimic despre acest subiect?Le este frica de ceva?De cineva?De vreun "tur de sold"?
  • Narcis DAJU 10.09.2009 la ora 15:44 pm
    Cu ajutorul cititorilor, Ziarul online de investigaţii GorjNEWS.ro va deveni locul in care sunt publicate subiectele neabordate de alte media.
  • localnic turceni 11.09.2009 la ora 13:48 pm
    D-le Daju, la scoala de jurnalisti (daca ati absolvit asa ceva), nu va invata ca un articol semnat trebuie documentat?!? Afirmati intrun articol ca Pasare Ion, directorul de la GSIE Turceni este naşul unui "greucean, fost inspector general, actualmente subprefect, al carui nume ....". Nu v-a spus inca nimeni ca nasul respectivului este Filip, primarul Rovinariului??? In articol il numiti pe Pasare "OZN" (am inteles figura de stil - pasare=obiect zburator...), dar nu am vazut ca citati pe cineva, deci comentariul va apartine. Nu va este rusine sa jigniti o persoana despre care stiti ce spune un oarecare, fara sa va documemtati, fara sa verificati daca ceea ce acel oarecare afirma este adevarat?? Oare acest comentariu va aparea?
  • Narcis DAJU 11.09.2009 la ora 14:11 pm
    1. Am mai multe studii pe comunicare sociala decat prevede legea pentru a dezvolta la modul profesionist proiectul GorjNEWS.ro. 2. Am scris că Ion Pasăre "s-a pus naş la un greucean, fost inspector general, actual subprefect". Nu am afirmat si nici nu am negat ca Filip este naşul lui Pasăre. Şi, în general, eu nu mă ocup de naşi şi fini. Dar mă voi ocupa, la vremea lor, de directori de licee care se comportă în instituţiile de învăţământ pe care le conduc precum brigadierii aceia sinistrii, pe tarlalele CAP-urilor. 3. Ar fi foarte interesant de aflat dacă în momentul în care Pasăre a fost sesizat de Munteanu în legătură cu săvârşirea unui fals în înscrisuri oficiale a informat imediat poliţia sau doar a tăinuit producerea acestei infracţiuni în instituţia pe care o conduce. Poate, aşa cum am ajuns să importăm arbitri pentru partidele de fotbal, s-o mili un poliţist, de oriunde, de acolo unde anchetele nu sunt conduse de oamenii politici, şi va compara situaţia asigurărilor de viaţă încheiate de Pasăre cu efectivele de elevi ai liceului pe care îl conduce. 4. Cei din galeria lui Pasăre să se roage să nu îmi fac timp pentru ce se întâmplă acolo. Judeţul este mare, păsări sute, şi eu singur.
  • SS LAZZIO 11.09.2009 la ora 17:05 pm
    Localnicul din Turceni cu " t mic " este probabil vreun trepadus de-al OZN-ului ,in speta un semi-analfabet dupa cum scrie.Pe langa acest aspect raman surprins de vivacitatea cu, care stabul asmute slugile credincioase asupra celor sustin un adevar.Si in legatura cu studiile lui Narcis umilul localnic nu va intra nici macar ca turist , unde el a sustinut sesiuni.
  • mihai 13.09.2009 la ora 14:09 pm
    felicitari!
  • zagala 21.09.2009 la ora 22:37 pm
    este o minciuna
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.