Gorjul, prin ochii presei – luni, 12 octombrie
Gorjul, prin ochii presei – luni, 12 octombrie
Altele12 octombrie 2009

Viorel CarageaOmagiu conducătorului iubit, la aniversare. O dovadă de responsabilitate civică şi de recunoştinţă adusă adevăratelor valori din poliţia gorjeană, în Adevărul de seară. Din nefericire, tot felul de neaveniţi, de clevetitori, interesaţi de destabilizarea instituţiilor statului de drept, de promovarea şi întreţinerea unui climat de neîncredere în valorile democraţiei, dirijaţi îndeaproape de forţe ostile, din afara ţării, au scris multe neadevăruri despre domnul comandant Viorel Salvador Caragea. Spre aducere aminte, intraţi aici, aici, aici, aici şi aici. Articolele mele le găsiţi pe coloana din dreapta, în „Investigaţii la cheie”.

Conform cotidianului Gorj Domino, procurorul Emil Moţa investighează, sub presiunile de neimaginat venite dinspre Ionel Manţog, dispariţia a 2,5 milioane de tone de cărbune de la două exploatări de cărbune din Motru. Părerea mea este că Emil Moţa trebuie să răzbească, în primul rând, presiunea logicii. E ca şi cum ai cerceta împrejurările în care de la un pensionar cu venituri lunare de 500 de lei şi fără alte economii, s-au furat într-o noapte 1500 de lei.
Gheorghe Daviţoiu tocmai a blocat abuziv un control intern, la Complexul Energetic Rovinari, care era pe cale să demaşte legăturile de alcov dintre banii publici, fostul director general, Laurenţiu Ciurel, şi un băiat foarte deştept, care deşi nu asigură pază bună a cam trecut de primejdia rea, cel puţin până acum. Drept răsplată, Laurenţiu Ciurel trage sforile să se întoarcă în fotoliul de director general. Daviţoiule, aşa îşi trebuie. Ţine-i scaunul cald şi pune-i de cafea, că vine. Mai multe, în Pandurul.
O ziaristă de investigaţii de la Gorjeanul a aflat că pe noptiera lui Ion Răuţ, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, sunt aliniate pentru inspecţia de front cărţile lui Kurt Vonnegut şi Dan Puric. Atunci, bine. Eu eram sigur că dânsul citeşte doar „Învăţăturile titanului Dan Ilie Morega către ucenicul său, Ion Răuţ”.
Radu Stroe, unul dintre liderii marcanţi ai PNL, a fost sâmbătă la Târgu Jiu şi a dat-o pe bune: ori obţin cel puţin 20 % la alegerile prezidenţiale, ori partidul are soarta PNŢCD-ului. Concluzia mea: am rămas fără ultimul partid istoric de pe eşicher. Detalii în Gorjeanul şi Pandurul.
Diplomat de carieră, senatorul Toni Mihail Greblă răspunde întrebărilor Interviului de luni din vârful limbii de lemn: „(…) Trebuie, în primul rând, să verifici performanţa omului, iar pe cel care îl propui într-o funcţie trebuie să vezi ce a făcut în activitatea anterioară, ce poate să ofere în noua funcţie pe care trebuie să i-o încredinţezi şi să îi dai o minimă garanţie că el este în stare să conducă instituţia respectivă, astfel, aceste criterii abuzive şi schimbările pe baza acestora vor conduce, implicit, la o lipsă, eu nu i-aş zice performanţă, la o activitate care nu se desfăşoară tocmai bine.”
Procurorul Ion Diaconescu a băgat în puşcărie cel puţin un om nevinovat. Pentru a-şi obloji remuşcările cu medicamente străine şi lapte de cuc, statul român îi plăteşte lunar 107 milioane lei vechi pensie. Detalii, în Pandurul.
Narcisa Cristea, director economic al Primăriei Târgu Jiu, bagă în fotografia de grup, cea cu verzele, şi specialişti din Ministerul Culturii. Mai multe, în Pandurul.
Conform Gorjeanului, La Complexul Energetic Turceni, nici disponibilizările nu se fac legal.
Dorin Brozbă, unul dintre cei mai experimentaţi ziarişti gorjeni, care în ultimii ani s-a preocupat cu rezultate semnificative de conservarea şi promovarea folclorului, atrage atenţia, în Impact în Gorj, asupra destinului nefericit al Casei Memoriale „Maria Lătăreţu” din Bengeşti Ciocadia.
Ce au ajuns o serie de foşti primari gorjeni, în Impact în Gorj.
Despre adevăratul motiv al trecerii primarului comunei Jupâneşti de la PSD la PDL, în Impact în Gorj.

1 COMENTARII
  • cristi 12.10.2009 la ora 11:24 am
    Domnule, in Politia Gorj nu exista niciun absovent de Academia de Politie sa il puna sef, il tin si astia tot pe nulitatea asta de Caragea, strigator la cer,...de ce sa faci scoala cand poti sa santajezi si sa iti bati joc.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.