Gorjul, prin ochii presei – luni, 28 septembrie
Gorjul, prin ochii presei – luni, 28 septembrie
Altele28 septembrie 2009

apanepotabilaPotrivit cotidianului Pandurul, care o citează pe Doina Alăman, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, „apa la Schela este potabilă”, fapt care „îl scapă pe primar de ancheta promisă de autorităţi”. „Rezultatele arată că, totuşi, într-un punct al comunei sunt probleme privind calitatea apei.” În acest articol se amestecă varza cu lubeniţa şi se concluzionează că, în amestec, dau tort de frişcă. În realitate, la Schela sunt două alimentări cu apă, una recepţionată anul acesta şi alta prin 2005. La prima, despre care am tot povestit aici, s-a pus în funcţiune, recent, staţia de clorinare, cea care asigură, teoretic, potabilizarea apei. Dacă apa a devenit, între timp, potabilă, asta nu înseamnă că proiectantul, constructorul şi comisia de recepţie au şi primit certificate de bună purtare. Căci mai rămân nişte detalii, aducătoare de miliarde în buzunarele unora dintre cei enumeraţi mai sus: 1. unde sunt miile de tone de mâl scoase, chipurile, din bazinul de acumulare, şi transportate la 7 km distanţă, conform devizelor decontate iresponsabil (în fapt, nu s-a scos nicio mână de mâl, bazinul este colmatat şi nu există nicio rezervă de apă)? 2. apa „plată” traversează, la ieşirea din bazinul de acumulare, şi câţiva metri de   conductă metalică, interzisă cu desăvârşire de normele Uniunii Europene; 3. cum rămâne cu conductele dispuse suprateran pe zeci de metri, şi cu nerespectarea adâncimii legale de minim 80 de cm pe restul traseului, supuse îngheţului la pimul ger? 4. cum rămâne cu absenţa pazei de la aşa-zisul bazin de acumulare şi de la staţia de clorinare? 5. cum rămâne cu lipsa presiunii pe porţiuni semnificative ale noii reţele de alimentare cu apă? 6. ce termen a dat Doina Alăman pentru potabilizarea apei la cealaltă alimentare, recepţionată ca funcţională şi plătită din bani publici în 2005? Şi, în fine, cum rămâne cu suita de instituţii de stat care muşamalizează în continuare cazul, atât de grobian încât o pun de chiolhanuri chiar la căpătâiul mortului?
Gorjeanul dezvăluie dispozitivul de luptă electorală al PSD Gorj. Celor care n-au văzut emisiunea din weekend realizată de Marius Daea la Antena 1 Târgu Jiu le spun că Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu s-au împăcat pe scările Tribunalului şi acum se iubesc mai adânc decât în prima zi.
În Impact în Gorj, Victor Ponta este şi el pregătit pentru poza de grup: „Nu plec nicăieri, eu voi face campanie în continuare în Gorj; voi candida, dacă voi candida, tot de pe un Colegiu din judeţul Gorj, pentru un nou mandat pentru Parlamentul României; (…) la Gorj se discută despre ceva neadevărat şi neesenţial ca să nu se discute despre neexistenţa locurilor de muncă; de ce, în continuare, SNLO dă miliarde de lei la firme din Mehedinţi; de ce oamenii îşi pierd locurile de muncă şi nu se creează altele noi, aici se discută despre diversiuni, fumuri şi focuri de paie”.

1 COMENTARII
  • fiul gorjui 28.09.2009 la ora 15:01 pm
    domnul Daju ati lipsit la lectia de matematica, mai exact la capitolul reducere la absurd. daca exista sau dna Doina aduce: 1. un negrisor, recte un cetatean oarecare, din comuna Schela care va consuma cu placere apa 2. daca se presupune ca n negrisori consuma cu placere apa, se mai aduce acelasi negrisor de la cazul 1, tot insetat si isi va pastra placerea rezulta -caz rezolvat,clasat. Te-a facut un Negrisor. ce umor negru se dezvolta la GJ
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.