Gorjul, prin ochii presei – marţi, 01 septembrie
Gorjul, prin ochii presei – marţi, 01 septembrie
Altele1 septembrie 2009

calinoiu

  • Ce se ascunde înapoia declaraţiilor publice, de faţadă, ale şefilor sănătăţii din Gorj, ce calvar trebuie să îndure copiii cu diverse afecţiuni, internaţi la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Târgu Jiu, şi părinţii acestora, aflaţi din investigaţia Impact în Gorj. Curând, GorjNEWS va relata cât de mult lipseşte Radu Coiculescu, fostul preşedinte al Comisiei de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, infractorilor cu halate albe din sănătatea gorjeană, în lanţul care a făcut ca numărul persoanelor cu dizabilităţi, majoritatea închipuite, să se apropie de cel al populaţiei active, cu consecinţele de rigoare pentru bugetul de stat.
  • După ce primarul şi viceprimarul municipiului Motru şi-au aprobat sporuri în valoare de 700 şi, respectiv, 370 milioane lei vechi, ajunşi la fundul sacului clamează public că sunt blocaţi financiar de SNLO. Detalii în Impact în Gorj.
  • Ion Călinoiu ameninţă, în Gazeta de Sud, Impact în Gorj, Pandurul, Gorj Domino, Ediţie Specială de Oltenia şi Gorjeanul că va cere anchetarea de către poliţie a aspectelor financiare aferente alegerilor de la Turburea. Va fi dificil să vedem o cercetare corectă, pentru că, de când cu Ordonanţa 37/2009 şi numirea politică a şefilor de inspectorate de poliţie judeţene, echidistanţa acestei instituţii fundamentale a statului de drept s-a împleticit pe scări şi s-a făcut ţăndări.  Ca să nu rămână o vorbă în vânt, GorjNEWS va relata cum trec cu vederea specialiştii IPJ Gorj deturnări de miliarde, mediatizate, date mură în gură, la alimentări cu apă recepţionate, dar nefuncţionale. Motiv pentru primari să se bată cu pumnii în piept că au fost cercetaţi şi găsiţi curaţi, deci pot să fure în continuare.
  • Din luna aprilie a.c. am tot scris în Ghimpele de Gorj că, neplătiţi, specialiştii Polaris M. Holding, firmă controlată de Radu Mazăre, o lălăie în centrul oraşului lui Bâncuşi şi au anunţat edilii că se cam duc de aici şi îi lasă cu lucrarea neterminată. Că băieţii cu gulere albe din Primăria Târgu Jiu i-au propus lui Radu Mazăre să o regleze, supraevaluând lucrarea de modernizare a centurii. De unde şi diferenţa de 136 de miliarde de lei vechi dintre oferta lui Radu Mazăre, cea agreată, şi alte şapte oferte, mult mai mici, ale unor firme fără pedigree.  Dinspre Primărie, nu şi nu, nimic nu e adevărat, blasfemii, lăsaţi-ne să facem curat, să stropim străzile şi să udăm florile din stâlpi. Pentru ca ieri, în Consiliul Local, să se aprobe … contractarea unui nou împrumut, în sumă de 37 miliarde  lei vechi, pentru achitarea lucrărilor efectuate până în prezent în centrul Târgu Jiului. Şi mai interesant este că Primăria s-a mai împrumutat o dată, în acelaşi scop, legalitatea schimbării destinaţiei fondurilor fiind cu totul şi cu totul incertă. Surse: Pandurul, Adevărul de Seară, Radio Târgu Jiu, Gorj Domino.
  • Cum au aprobat, ieri, consilierii judeţeni alocarea a 600.000 de euro pentru reabilitarea a 240 de m (!!!) de drum, în Gorj Domino .
    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.