Gorjul, prin ochii presei – marţi, 20 octombrie
Gorjul, prin ochii presei – marţi, 20 octombrie
Altele20 octombrie 2009

pazaPotrivit Gorj Domino, fostul director de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Dragu, şi-a câştigat în instanţă dreptul de a se întoarce în funcţie. După cum se aşează apele, urmează Laurenţiu Ciurel şi o nouă încredinţare directă către S.C. SIGNOVINCE S.R.L. a pazei Complexului Energetic Rovinari. Unul dintre maeştrii păpuşari locali, Ion Făget, s-a apucat să-i îmbârlige din nou, să-i dea cap în cap, şi deja nu mai ştiu unii de alţii şi de unde li se trage. Dac-ar fi după mine, l-aş pune să-i păzească pe Ion Călinoiu şi Viorel Salvador Caragea, asta pentru început. Ar fi şanse mari să rămânem fără ei. Ce mi-e ţeava, ce mi-e lemnul…
Scandal de Gorj povesteşte cum şi-au dat mâna mai multe instituţii fundamentale ale statului de drept, fie la comandă politică, fie din prostie pură, pentru a inventa furtul secolului – 2,5 milioane tone de cărbune. Şeful Gărzii Financiare, Ion Pupăzan, după ce a fost momit de Viorel Salvador Caragea să gireze instituţional, în scris, această inepţie, este pe cale să îşi piardă scaunul, motiv pentru care a început să dea din casă, la Gorj TV şi în Pandurul.
Irinel Columbeanu are datorii de 400 milioane lei vechi – impozite şi salarii restante, către muncitorii  săi de la Târgu Cărbuneşti. Cam cât trei – patru poşetuţe de-ale Monicăi… Detalii, în Pandurul. Din Gorjeanul reiese clar că ea s-a împotrivit tranzacţiei, de unde urmările.
Semne bune: chiar se derulează  o anchetă cu privire la notele umflate de la examenul de bacalaureat. Să vedem măsurile. Amănunte, în Pandurul.
Gheorghe Mitescu, reîncărcat. Personajul nu are nicio vină. Ţiitorii lui politici, da. Mai multe, în Gorj Domino.
Gorj Domino vede o „prigoană” declanşată de noua conducere a ISJ Gorj, împotriva directorilor de şcoli susţinuţi de PSD. De văzut cât de tare ardeau problemele de la Grupul Şcolar Industrial Baia de Fier, de a fost nevoie de un control nocturn, derulat între orele 20,00 şi 23,00. Atunci o fi fost conjunctura astrală favorabilă. Personal, încă nu m-am lămurit care-i treaba cu noua conducere a ISJ Gorj. Un singur lucru pot spune cu certitudine: în materie de comunicare publică este departe.
Aici, despre libertatea presei, la Târgu Jiu. Un reporter al televiziunii RTV şi-a făcut treaba exemplar. A aflat în timp real despre ultima isparavă a beizadelei comandantului IPJ Gorj, şi-a luat cameramanul, a ajuns la faţa locului, a luat declaraţii, dar toate s-au volatilizat şi nu vor apărea niciodată pe post. Nu pentru că nu ar fi de interes public.



    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.