Gorjul, prin ochii presei – miercuri, 09 septembrie
Gorjul, prin ochii presei – miercuri, 09 septembrie
Altele9 septembrie 2009

spagaÎnvăţământul gorjean este pe cele mai înalte culmi, deci n-avem decât să-l menţinem acolo. Un OZN (în traducere liberă, un cadru didactic iresponsabil) a pătruns în Grupul Şcolar Energetic Turceni, posibil chiar sub înfăţişarea directorului Ion Pasăre, şi a pus note din burtă, să mănâncă şi gura lui, la 53 de elevi, înscrişi la modulul de frecvenţă redusă. Majoritatea căpşunari, ajung rar în ţară (ce e drept, când ajung, sunt omenoşi), dar sunt prezenţi la ore, iau şi note, toate prin teleportare. Domnu’ Mergea, domn general, da’ un control pe bune nu teleportaţi dumneavoastră la Turceni? Tărăşenia cu pricina, în Pandurul.
Un posibil subiect pentru D’ale lu’ Mitică: de aproape un an, cinci calculatoare noi primite de o şcoală din Teleşti zac nefolosite pentru că nu există … prize. Sursa: Pandurul.
Impact în Gorj: consilierii judeţeni au pus la cale conspiraţia tăcerii.
Despre concedii medicale acordate ilegal, cu Gorjul în top la nivel naţional, internări fictive şi complicitatea Colegiului Medicilor care închide ochii la deprofesionalizarea şi privatizarea asistenţei medicale de stat, a vorbit în aceste zile Daniel Bondoc, şeful Casei de Asigurări de Sănătate Gorj. Surse: Gazeta de Sud, Radio Târgu Jiu şi Gorj Domino.  De urmărit cum îl va sancţiona sistemul pentru că a vorbit mai mult decât prevede legea.
La vârful Complexului Energetic Turceni este fiebere mare, iar ministrul de resort, Adriean Videanu, destul de indecis. Când bagă vreascuri, când cheamă pompierii. Detalii în Gorj Domino.
În ciuda multor pronosticuri sumbre, la câteva luni de la instalarea în fruntea Direcţiei de Cultură Gorj, Pompiliul Ciolacu Jr. şi echipa sa sunt pe cale să finalizeze reinventarierea monumentelor istorice din Gorj, prilej pentru eliminarea din lista oficială a unor grave neconcordanţe cu situaţia reală. Pe larg, în Impact în Gorj.
A venit apa şi a luat „bustul monumental” al lui Brâncuşi, imaginat de Gorj Domino pe insuliţă, şi l-a  dus la Craiova. Că este bine sau rău, prefer să nu mă pronunţ. A făcut-o artistul plastic Mihai Ţopescu şi s-a lecuit. Ce ar trebui să ştie grupurile de interese care îşi dispută insuliţa este că nu peste mult timp nici ea şi nici Jiul nu vor mai fi ce-au fost. Altfel, toată presa locală ar trebui să ajute într-un fel sau altul autorităţile locale şi judeţene, cu atât mai mult pe cele specializate, să priceapă că ne aflăm în oraşul şi judeţul lui Brâncuşi. Povara asta ar trebui dusă onorabil, nu în sictir.
Ieri, foarte multe autorităţi judeţene în fotografia de grup, la tăiatul panglicii Casei Muzeu „Maria Apostol” de la Runcu. Doar publicistul Dorin Brozbă, cel care în ultimii ani a făcut mai mult decât unele instituţii de profil din Gorj pentru conservarea folclorului autentic, poate spune câţi dintre tovarăşi au participat cu mai mult de un refuz sau o amânare voit diplomatică la edificarea muzeului. Amănunte în Impact în Gorj şi Gorjeanul.
O fărâmă din România profundă a ajuns în Gazeta de Sud, cu un băiat de 16 ani care vinde mere în centrul Târgu Jiului pentru a-şi putea continua studiile.
Drama unui tânăr antrenor de karate, bolnav de cancer, în Vertical.

2 COMENTARII
  • SS LAZZIO 09.09.2009 la ora 18:09 pm
    Daaaaaaaa ar trebui un control la Turceni la liceu dar cu mascatii!!!!!!Pentru k astazi catelul adjunct al lui Pasare a smuls catalogul capsunarulor din mana reporterilor.Nesimtire crasa.Va spun eu , fac asa ,adica isi bat joc de noi ,pentru ca au spatele asigurat pana la minister cu banii capsunarilor.A venit Istfan asta vara la Turceni, si ce a facut? nimic, poate a mancat o friptura cu satrapul Pasare.....atat....rusineISJ GORJ!!!!!!!!!!
  • SS LAZZIO 09.09.2009 la ora 18:47 pm
    Cateii lui Pasare au declansat un atac virulent la adresa primarului Iordache.Lacheii sunt bine organizati. Dupa cum se zareste au o organizare gen PIOVRA.Dau in Iordache sa deturneze adevaratul subiect fierbinte:frauda si falsul comis de Pasare.Pentru asta dupa cunostintele mele intr_o tara europeana s-ar face PUSCARIE!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.