Gorjul, prin ochii presei – vineri, 16 octombrie
Gorjul, prin ochii presei – vineri, 16 octombrie
Altele16 octombrie 2009

miron cozmaS-a rupt lanţul de iubire… Miron Cozma şi-a trecut locotenentul, pe Constantin Creţan, în rezervă. S-o fi prins, între timp, că, în Gorj, Liga Miron Cozma este o sintagmă şi atât.  Amănunte în Pandurul şi pe Radio Târgu Jiu.
Gorj Domino demonstrează cum înţelege directorul general al Complexului Energetic Turceni, Marian Motocu, să asigure accesul la informaţiile de interes public.
Ministerul Educaţiei a solicitat tuturor Inspectoratelor Şcolare să trimită lucrările notate cu 10 la examenul de bacalaureat, din acest an, pentru a fi reevaluate. Ce s-a întâmplat? Toate notele acordate de către profesorii gorjeni au fost modificate, 30 dintre ele fiind micşorate cu până la 4,6 puncte. Din câte ştiu, poziţia socială şi economică a părinţilor elevilor evaluaţi se reflectă în notele acordate. C-aşa e la românica. Plus că elevii care provin din familii sărace trebuie obişnuiţi de mici să fie conduşi de colegii lor mai înstăriţi. Aşteptăm cu interes să vedem ce sancţiuni vor primi evaluatorii de la bacalaureat. Mai multe în Pandurul şi Gorj Domino.
Au plecat la Chişinău pentru a susţine licenţa la Universitatea Liberă Internaţională Moldova şi acolo li s-a spus că au ajuns cu câteva luni mai devreme. În plus, cum singuri recunosc, de dăştepţi ce sunt au plătit sute de euro pentru lucrările de licenţă. Dan Ilie Morega, reprezentantul ULIM la Târgu Jiu susţine că studenţii sunt vinovaţi. Şi are dreptate: dacă trăieşti într-o ţară cu atâtea universităţi încă de elită şi alegi să studiezi la Chişinău, ai tot dreptul să-ţi iei ţepe pe foc automat. Aşadar, neputincioşi, poftiţi la ULIM! Detalii în Pandurul.

3 COMENTARII
  • 1234 16.10.2009 la ora 18:03 pm
    10 a luat si o fata, Andra Andrei. cam trebuia sa ia 8. e ruda cu cineva? sau in pdl nu dam?
  • silviu sh 16.10.2009 la ora 22:44 pm
    Cunosc asemenea cazuri de note de 10 si toate sunt "oferite" celor cu parinti "mai grijulii". Fie au mama inspector, fie bunicul profesor de prestigiu, fie tatal sponsorizeaza nu stiu ce activitate... De fapt, astea sunt peste tot, le stim cu totii.
  • Nea Costache 17.10.2009 la ora 9:04 am
    a) Nu ma mira "topirea" anumitor fonduri luate de la mineri. De altfel, in primavara acestui an, minerilor de la SNLO li s-au bagat pe gat spre completare, formulare cu cei 2%, pentru echipa de fotbal Pandurii (ghici, a cui o fi fost initiativa?); b) In invatamant, se stie ca de cele mai multe ori, notarea este subiectiva, ea fiind facuta si in functie de pozitia sociala si economica a parintilor copiilor. E trist ca un copil, cunoaste la o varsta atat de cruda, necinstea si incorectitudinea educatorilor in aprecierea cunostintelor lui, simtindu-se defavorizat in fata altui copil, mult mai slab in realitate dar al carui parinte ocupa o anumita functie sau are o anumita pozitie sociala. c) Patania studentilor de la ULIM, care s-au prezentat mai devreme la Chisinau pentru sustinerea examenului de licenta, denota neseriozitatea reprezentantilor acestei facultati la Tg-Jiu si de ce nu, chiar a facultatii, care a amagit spre inscriere studentii neoferindu-le date corecte, privitoare la durata de invatamant a acelei facultati.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.