Gorjul, prin ochii presei – vineri, 28 august
Gorjul, prin ochii presei – vineri, 28 august
Altele28 august 2009

Dorin Hanu

  • PDL şi PNL trag ultimele cartuşe, oarbe şi ele, înaintea confruntării finale de duminică, de la Turburea.   Din Pandurul aflăm că preotul şi preoteasa propovăduiesc Evanghelia după PNL, iar Gorj Domino şi Impact în Gorj relatează cum, la finele unei campanii în care a pus umărul pentru succesul candidatei PNL, vicele organizaţiei PDL din Turburea a ales să-şi prezinte demisia, strategic, abia ieri. În Gorjeanul, Cosmin Popescu rectifică: vicele cu pricina a fost un simplu membru.
  • Gorj Domino aduce noi amănunte despre ce mai pregătesc aşa-numiţii băieţi deştepţi din energie, de această dată cu lezarea gravă a intereselor SNLO, care nici n-a ieşit bine din blocaj şi i se oferă toate condiţiile să se afunde şi mai rău. Staff-ul  managerial de la SNLO continuă să tacă (şi) pe acest subiect, semn că ori au făcut blat, ori nu-i interesează.
  • 28 de primari gorjeni au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile împotriva propriilor consilii locale, prin care le-au fost acordate diferite sporuri. Campionii sunt la Motru, unde primarul si viceprimarul au încasat 700 şi, respectiv, 370 milioane lei vechi. O situaţie specială întâlnim la Târgu Jiu, unde primarul şi viceprimarii s-au dedulcit la sporuri fără voie de la judecător. Mai mult, în spiritul lipsei de transparenţă cu care ne-au obişnuit, refuză să comunice – nu nouă, ci prefectului – cuantumul suplimentelor financiare încasate. Amănunte în Pandurul.
  • Candidaţii pentru posturile de suplinitori din învăţământ, calificaţi din oficiu la catedre. 120 de inteligenţi se bat pe 200 de posturi libere. Nici nu se mai ţine examen scris, că rămân probe. Dacă la examenul de titularizare zeci de cadre didactice cu diplome de absolvenţi de şcoli ca lumea albă au luat note de unu şi un pic, cu viitorii suplinitori chiar nu ne facem iluzii. Sunt foarte pregătiţi şi, indubitabil, reprezintă o infuzie necesară de vocaţie, eficienţă şi profesionalism în învăţământul românesc. Mai multe, în Pandurul
  • Impact în Gorj relatează în detaliu cum au fost prinsi în offside nişte medici de la Spitalul din Bumbeşti Jiu de către supervizorii din Direcţia de Sănătate Publică Gorj, dovadă că, pe acest segment, ori blatul nu merge până sus, ori nu merge cu toate spitalele.
2 COMENTARII
  • Fiul Gorjului 28.08.2009 la ora 13:10 pm
    SUPLINITORI .. profi .. greve .. zicea Bashe un mare adevar .. stati linistiti ca meseriasii din invatamant sunt demuult la privat. aveti posibilitatea sa alegeti proful care sa ti invete copkilu dintr o lista larga de .. suplinitori .. 2hand ..totu 'i la mana a 2a
  • Popescu 28.08.2009 la ora 16:57 pm
    Eu nu am inteles niciodata cum un profesor care nu cunoaste normele ortografice ale limbii romane poate sa predea o limba straina. Probabil ca asta e unul dintre motivele pentru care s-a sustinut doar o proba orala.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.