Gorun a jignit ministrul pentru Învățământ Superior, în plenul Senatului universității de stat din Tg Jiu
Gorun a jignit ministrul pentru Învățământ Superior, în plenul Senatului universității de stat din Tg Jiu
Investigatii7 martie 2013

Recent, președintele Senatului Universității “Constantin Brâncuși”, Adrian Gorun, a făcut afirmații cel puțin inexplicabile, într-un cadru oficial, susținând că nu recunoaște autoritatea ministrului pentru învățământ superior, Mihnea Costoiu, asupra universității de stat din Tg Jiu. Gorun a spus că ar putea chiar “să scoată sabia la Costoiu” și că acesta nu se poate compara cu el, între cei doi fiind “distanță lungă”.

În semn de protest față de decizia ilegală a lui Gorun de a nu mai face publice hotărârile Senatului și ale Consiliului de Administrație, mai multi membri ai acestor foruri ne comunică, periodic, aspectele de interes public rezultate din derularea acestor ședințe. Verificând site-ul UCB, se poate constata că ultimele hotărâri făcute publice de Gorun datează din 2011. Avem de-a face cu o încălcare gravă a Legii 544/2001 și a Legii 52/2003. Ascunzând acele documente, Gorun speră că ilegalitățile și abuzurile pe care le dictează Senatului și Consiliului de administrație nu vor fi făcute niciodată publice.

Pe acest fond, recent ne-a parvenit o înregistrare care probează faptul că, în ședința Senatului UCB din 1 martie a.c., Gorun a instigat, într-un cadru oficial, la nerecunoașterea autorității ministrului pentru învățământ superior, pe care nu s-a sfiit să-l și persifleze. Redăm în continuare, textual, vorbele lui Adrian Gorun referitoare la Mihnea Costoiu:
“Adrian Gorun nu are treabă nici de Costoiu, nici de Pricopie, nici de nimeni (…) Ce-o să-mi facă mie Costoiu? Hai să fiu serios! Păi eu zic ca să nu scot sabia, ca să nu mai avem niște discuții la Universitate! Dar n-am eu treabă de Costoiu, nu mi-e mie frică de Costoiu! (…) Dar n-am eu treabă cu Costoiu, domn’e! Că până la urmă o iau iarăși invers: de la Costoiu pân’ la mine e distanță lungă! „


[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/82115981″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Practic, având în vedere calitatea lui Gorun de președinte al Senatului, este evident că, prin acele cuvinte, rostite într-un cadru oficial, a dictat și atitudinea instituțională pe care trebuie să o adopte UCB față de ministrul de resort din Guvernul României. De altfel, niciunul dintre participanții la ședința de Senat nu a luat atitudine față de derapajul lui Adrian Gorun.

Costoiu pare interesat de abuzurile din UCB

Interesant este că, recent, ministrul Mihnea Costoiu a ordonat efectuarea unor verificări la UCB. Altele sunt în curs de a fi demarate. Este prima dată, după mulți ani, când un ministru se arată interesat să cerceteze nenumăratele abuzuri și ilegalități care se petrec în UCB.
Atitudinea lui Gorun e cu atât mai inexplicabilă cu cât, în calitate de secretar general al Comisiei Naționale de Prognoză, este coleg cu Mihnea Costoiu în guvernul Ponta. Mai mult, ambii ocupă poziții de demnitari bazându-se pe aceeași susținere, a PSD Gorj.

G.A.I.P. a cerut anularea Cartei UCB

Precizăm că la 28 ianuarie a.c., prin intermediul Grupului de Acțiune în Interes Public, i-am adresat ministrului Costoiu o petiție prin care i-am cerut să dispună verificări în direcția constatării nulității de drept a Cartei UCB, un document prin care, contrar Legii Educației Naționale nr. 1/2011, Adrian Gorun și-a acordat puteri depline ca președinte al Senatului și a transformat poziția de rector într-una decorativă.
De altfel, în ultima ședință a Senatului UCB, rectorul Moise Bojincă nu a spus nici un cuvânt.

„Domnule Președinte, mă jur pe copiii mei!”

Vom reveni cu alte aspecte halucinante din ședința Senatului UCB din 1 martie a.c.: cum un tânăr profesor, anchetat de Gorun în plenul Senatului, este adus în starea de a se jura, la propriu,pe copiii lui că nu el dă informații despre UCB presei, cum îi interoghează Gorun pe membrii Senatului despre felul în care ajung la GORJNEWS documente din UCB, cum ordonă în clar Gorun ca achizițiile publice operate de UCB să nu mai respecte legislația în vigoare, ci ordinele lui.
Și multe altele.

9 COMENTARII
  • codincodin 07.03.2013 la ora 8:13 am
    Mihnea , taie gorunul , ca-i lemn prost !!!!!!!!!!!!!!!!!!11
  • codincodin 07.03.2013 la ora 8:14 am
    La pucarie cu gorun si banda lui !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bravo , domn Cerasel !!!!!!!!!!
  • Popescu Mirela 07.03.2013 la ora 11:11 am
    You lie, You die!!! watch out
  • Cotcodin 13.03.2013 la ora 12:31 pm
    Cuteanule, tu stii bine ca inregistrarea pe care ai pus-o pe site este scoasa din context. Sunteti niste impostori! @codincodin, de ce nu te arunci in fata trenului?
  • C. [email protected] 13.03.2013 la ora 22:19 pm
    @ Gaina Gospodina Cotcodina... Constat, cu tristete, ca sunt atacat de acel/e/asi cititor/oare... pe mai multe articole, care, unele, nici macar nu-mi apartin. Ma intristeaza profund si ma face sa inteleg cum se simt penalii puscariabili de care mai scriu din cand in cand... Si...intr-un mod surprinzator, imi face placere sa constat asemenea suferinte ce produc "oxymoroane" incredibile: nu credeam ca fiinte subumane sunt capabile de sentimente; ce zic eu sentimente?! E prea mult...Capabile de...ce sa fie mai simplu...trairi?? E o premisa care ma poate invita la concluzii, care mai de care mai interesante si imprevizibile, asa ca invit gospodinele cotcodine, pricepute la event-planning-uri, unele triste, altele vesele sa continue a organiza. Incerc sa vad daca oamenii lipsiti de trecut intelectual, dar "preocupate" de materiale moarte si "fermecate", sunt capabili de tristeti. E un experiment interesant... poate tristetea chinui? Exista tristete in absenta inteligentei si a culturii? Formatia intelectuala in forma administrativa, dar intr-un spatiu comunistoido-securist, iesit din propriu-i timp, poate masca lipsa de umanitate? Asa de dragul unei functii??? C-asa e fetele incauciucate (adica hotarate)...inghit orice, cu scopul de a masca lipsa de umanitate, adica... simuland tristetea. Trist mai este a simula tristetea cand nu o simti (e doar o concluzie preliminara ce poate devine premisa, ulterior). Ma intereseaza, la modul sincer, experimentul cu personaje gospodine-cotcodine; voi ignora expirarea, pornind de la varsta. Nu sfatuiesc o asemenea atitudine, insa, ma voi sacrifica eu, intru intelegere, de dragul exeprimentului... Asa ca astept reactii, intru dialectica, poate ajungem la ceva umbra de adevar... INtre timp...pot risca o concluzie: e rusinos ce oameni au ajuns in sistemul universitar din Romania, dar si ce oameni fara umbra au ajuns sa vorbeasca in numele universitatii din Tg-jiu si la ce mod. JE-NANT! SI, MAI ALES, REGRETABIL!
  • Cotcodin 13.03.2013 la ora 23:15 pm
    Eu vorbeam despre scoatere din context a inregistrarii. Este un punct bun de pornirie a discutiilor! Ai face orice ca sa-l pui intr-o lumina proasta pe dl. Gorun. Orice!
  • C. Cuteanu 14.03.2013 la ora 8:29 am
    @ Gaina - Gospodina-Cotcodina (cu versiune de functionabilitate in mediu funerar)...: Da...se vede ca am fost usor abstract in anteriorul comentariu... Ce sa-i faci...? Gandirea abstracta nu-i ca pasarea Phoenix...sa.... etc...din cenusa;)...get it...? Cum ar putea zice superba si unica mirelush:))... cu cool - itate... Oricum, perseverenta, in ciuda unei varste usor inaintate ce produce decrepitudine evidenta si iritanta...nu prea poate acoperi lipsa de studii facute la timp, nu poate compensa absenta unor calitati necesare si, la modul general, ... sunt de acord cu americanii - once a ... "gospodina"...always a "gospodina"...inclusiv la modul funerar. Sa pornim discutia de aici, e de interes pt experimentul meu. A... rog a se reciti comentariul de mai sus...nu amintesc de nimeni numit Gorun in acesta, nici macar in subtext. Deci sa revenim "on track":)), indiferent de ce ar fi in stare sa faca unii/unele pentru salariu de 6900 lei/luna in Tg-Jiu si o fonctie (probabil chiar sa se lege de o usa, sau sub vreun birou). Oricum e ok, daca eu nu am aratat intelegere fata de mediocritate si impostura...deci am rabdare. A propos de "back on track"...incredibil, de cand cu...asa.. nu ma pot opri din a fi cul...la modul ronglezesc...;) .
  • Haiduc de Gorj 14.03.2013 la ora 11:28 am
    Nu este vorba de mediocritate şi impostură doar la nivel institutional, ne putem extinde la nivel social, sa "exagerăm" chiar la nivel naţional... Lipsa de profesionalism este o consecinţă a celor trei principii ROMÂNEŞTI de promovare bine instaurate : - nepotism - pe plic, adică recompensa pecuniară... - pe plasă(plase), sacoşe, portbagaj, pe *** ... tot plata în natură... Şi atunci de ce ne mai uimeşte de nivelul de impostură la care ne aflăm...
  • Domnule Președinte Ion Călinoiu, cine 17.05.2013 la ora 9:44 am
    [...] că fostul rector Gorun își instigă colegii la nerespectarea autorității Ministrului Educației ? Daca va solicita ajutorul politic pentru a schimba Ministrul Educației, i-l veți [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.