Granzii rămân intangibili pentru Energia
Granzii rămân intangibili pentru Energia
Alte sporturiSport2 noiembrie 2012

Fără surprize

După ce Energia Rovinari a trecut de BC Timișoara, mulți așteptau ca trupa lui Slobodan Nikolic să se impună măcar în una dintre celelalte două partide extrem de dificile ce au urmat, cu Asesoft, în deplasare, și cu Gaz Metan Mediaș, pe propriul teren.
După ce a cedat la Brazi în confruntarea cu campioana, Energia s-a înclinat și în fața medieșenilor dovedind că mai e cale lungă până la mult visata clasare în careul de ași al campionatului.
Energia nu a emis mari pretenții pe terenul de joc în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, scor 59-73 (15-19, 14-18, 14-18, 16-18), echipa antrenată de Slobodan Nikolic arătându-și limitele în confruntările cu echipele în care se investește mult mai serios. Echipa gorjeană a evoluat mult sub posibilități fără a periclita cu adevărat succesul oaspeților. Trupa lui Marcel Țenter și-a onorat statutul de lider al campionatului, și, cu un lot mai echilibrat valoric și cu jucători mult mai determinați la ora jocului, s-au impus încă din primele minute ale partidei, la jumătatea primului sfert tabela arătând 2-11. Mladenovic, Mitchell și Dundjerski au mitraliat din spatele semicercului, în vreme ce Energia a încercat să revină, însă doar cu Darby în formă, lucrurile arată destul rău pentru echipa gorjeană.

Show Guțoaia, accidentare Mocanu

Dacă problema învingătoarei nu s-a pus în prea multe rânduri, în afara atmosferei frumoase din tribună, dar care s-a stins pe parcurs ce echipa gazdă se scufunda, nu au rămas foarte multe lucruri de remarcat. Totuși, merită menționată evoluția lui Adrian Guțoaia, fostul jucător al Energiei, care, în ciuda faptului că de regulă joacă foarte puțin pentru noua sa echipă, împotriva gorjenilor a reușit să marcheze opt puncte consecutive, cu două coșuri de trei puncte, la final jucătorul ce a trecut și pe la Asesoft trecându-și în cont 10 puncte în ceva mai mult de 11 minute jucate la Târgu Jiu. Alt eveniment petrecut pe parchetul Sălii Sporturilor la meciul cu medieșenii a fost accidentarea lui Viorel Mocanu, care a declarat forfait după doar 5 minute de joc, situația Energiei de sub panou agravându-se după ce Lăpuște a comis repede trei greșeli personale, iar Nikolic senior a fost nevoit ca lângă Steffel, șters și el la acest meci, să apeleze la Alionescu sau să improvizeze cu Darby.

Vor trei din trei

Așa cum au început campionatul cu o serie de trei victorii consecutive, cei de la Energia, după aceste două eșecuri, țintesc alte trei succese la rând. Pe elevii lui Nikolic îi avantajează și programul, cu două deplasări la echipe nou promovate, care sunt încă departe de pretențiile primului eșalon, și un meci acasă cu echipa din Giurgiu: „O să mergem la Timba să câștigăm pentru că am avut șansa să câștigăm și la Asesoft. Trebuie să câștigăm următoarele trei meciuri, cu Timba, CSȘ Giurgiu și Farul. Ne cerem scuze publicului, a venit în număr mare, dar i-am dezamăgit”, a declarat tehnicianul sârb al Energiei.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.