Grig vrea cadou victoria cu Chiajna
Grig vrea cadou victoria cu Chiajna
FotbalSport16 noiembrie 2012
Petre Grigoraș a împlinit pe 15 noiembrie 48 de ani, și recunoaște că are alte dorințe pe care le vrea îndeplinite decât cele pe care le avea la 17 ani. Acum se mulțumește cu sănătatea, cu victoriile Pandurilor, dar mărturisește și că mai are un vis, acela de a termina anul 2012 pe locul 2 în Liga 1, ceea ce ar însemna o performanță și pentru el și pentru echipa gorjeană.
Aniversarea lui Grigoraș a venit după o săptămână grea pentru tehnician, cea mai grea de la sosirea sa la Târgu Jiu, și a fost îndulcită de succesul obținut la Brașov, un cadou primit în avans de tehnician de la echipă, însă pe care îl vrea dublat în meciul din etapa viitoare: „Pot să spun că un prim cadou a venit deja, a fost acea victorie de la Braşov pe care mi-am dorit-o atât de mult… Iar dacă reuşim să batem şi pe Chiajna, nu-mi mai trebuie niciun cadou. E bine că prima dorinţă mi s-a îndeplinit deja şi am şters acea săptămână neagră”, spune Grigoraș despre primele cadouri. Grigoraș vorbește și despre cadouri pe care le așteaptă din partea conducerii Pandurilor: „Cel mai „scump” cadou ar putea să vină de sărbători, odată cu Moşul. Mi-aş dori să fac ceva cumpărături reuşite. Am discutat deja problema transferurilor, sper ca cei din conducere să înţeleagă că e nevoie de ceva jucători din iarnă. Sunt convins că dacă vor ceva mai mult, mai serios de la această echipă, vor trebui să facă un efort în plus şi să ne mai aducă nişte jucători. Chiar am încredere că se va rezolva pentru că până acum au fost oameni serioşi şi s-au ţinut de cuvânt. Pentru a avea şi o bancă puternică, nu doar o echipă frumoasă…”.

Concordia, adversar incomod

În sezonul trecut, Concordia Chiajna a avut două părți de campionat complet diferite. În prima parte a părut debusolată la contactul cu primul eșalon și fără speranță de menținere în Liga 1, în vreme ce din retur, sub comanda lui Reghecampf, echipa s-a metamorfozat devenind o nucă tare

pentru orice adversar. De acest lucru s-a lămurit și Pandurii, care, după un 5-2 în tur, la Târgu Jiu, în retur a încasat un 1-3 sec, trupa de atunci a lui Reghecampf nelăsând nicio speranță gorjenilor, destul de mulțumiți atunci cu ceea ce realizaseră. Mișcările din vară au părut să afecteze din nou echipa din Chiajna, Reghecampf a ajuns la Steaua, iar mulți dintre eroii returului de vis al Concordiei au părăsit și ei corabia. Însă, la Chiajna a apărut Ilie Stan, care a început să construiască noua Concordia, echipă care a făcut câteva rezultate interesante în acest tur de campionat. Concordia stă liniștită la mijlocul clasamentului, n-a cedat în confruntări dure cu Dinamo, Rapid, Oțelul sau Petrolul Ploiești și a câștigat în deplasare la Iași, Severin sau Mediaș.

Modificări de structură în Liga 1

Comitetul Executiv al LPF a aprobat planul de restructurare a Ligii 1, care ar urma să se desfășoare cel târziu din 2014-2015 sub forma unui campionat cu 14 echipe, cu play-off, la care să participe primele șase, și play-out, la care vor participa opt echipe. Eugen Pîrvulescu spune că are convingerea că se poate ajunge la această formulă de disputare a Ligii 1 chiar mai devreme decât termenul propus: „Toată lumea vrea să se ajungă la noua structură. Fotbalul românesc trebuie restructurat. Mai trebuie acum votate aceste propuneri ale noastre de Adunarea Generală a FRF de la începutul anului viitor și vom mai discuta pe acest subiect și la următoarea întrunire a Comitetului Executiv al LPF. Oricum, părerea mea este că fotbalul se va restructura singur și sigur până în 2014-2015. Probabil că vor fi probleme la licențiere, probleme care vor conduce la această restructurare”, a declarat președintele executiv al Pandurilor. Oficialul echipei gorjene spune că noul sistem dorit pentru Liga 1 va fi unul mult mai atractiv: „Părerea mea este că toți vom avea de câștigat. Vor fi meciuri mai multe jucându-se în sistem de play-off, play-out, vor fi bani în plus pentru echipe din drepturile TV”, a mai declarat Eugen Pîrvulescu.
    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.