Grigoraş bate record după record la Pandurii
Grigoraş bate record după record la Pandurii
FotbalSport15 septembrie 2011

Multă vreme considerată o echipă insipidă în Liga I, poate chiar cea mai insipidă, Pandurii s-a transformat după venirea lui Grigoraş la Târgu Jiu, iar sub bagheta acestuia au început să fie bătute tot felul de recorduri ale echipei gorjene.
Noaptea în care Pandurii a învins pe CS Mioveni a fost una magică pentru gorjeni, cei prezenţi pe stadionul târgujian văzând pentru prima dată un meci în care echipa lor marchează de cinci ori în Liga I. Meritul este aproape exclusiv al antrenorului Petre Grigoraş, care a venit la Târgu Jiu ştiind una şi bună: “Pandurii va juca pe cartea atacului, sistemul pe care l-am folosit peste tot şi pe care îl voi utiliza şi aici este 4-3-3”, spunea Grigoraş la sosirea la Târgu Jiu şi, poate, puţini îl luau în serios.
După cinci ani şi jumătate în care Pandurii a înscris doar în şase partide câte trei goluri, Grigoraş a reuşit ca în mai puţin de 30 de meciuri să aibă cu Pandurii un 4-1 cu FCM Târgu Mureş, partidă în care gorjenii au trecut pentru prima dată pragul de patru goluri, un 4-2 cu Victoria Brăneşti, ambele în sezonul trecut, şi un 5-1 cu CS Mioveni.

Grig nu pune bază în recorduri şi statistici

Pentru că i s-a amintit de faptul că face istorie la Târgu Jiu, Grigoraş a spus că pentru el orice record contează mai puţin decât rezultatul în sine şi mai ales decât jocul echipei: “Păi am mai bătut nişte recorduri pe aici. Astea sunt statistici. Se puteau întâmpla şi cu alţi antrenori. Astăzi sunt adulat, mâine sunt trimis la podea. Mă bucur pentru jocul echipei şi că am avut ce să oferim spectatorilor”, a căutat Grigoraş să-şi şteargă din meritele ultimului record bătut cu Pandurii. Graţie succesului din meciul cu CS Mioveni, Pandurii ocupă un loc onorant în Liga I, gorjenii fiind pe locul patru, cel mai bun obţinut de echipă, dacă nu ţinem cont de un loc 1 pe care Pandurii l-a deţinut în urmă cu doi ani după primele două etape, însă un clasament după două etape nu are deloc greutate.

A promovat mulţi tineri

Grigoraş a promovat cei mai mulţi tineri din propria pepinieră, aşa că şi la acest capitol se poate spune că a bătut un record la Pandurii. Nici Săndoi, nici Hizo, Ungureanu, Neagoe, Texeira, Cârţu, Ciobotariu sau Badea nu au avut curajul de a lua copiii de la echipa a doua spre a-i promova în Liga I. Hizo l-a promovat pe Cazacu, un jucător care însă s-a pierdut pe drum, Cârţu a luat mai mulţi jucători tineri în cantonamente şi i-a oferit şansa debutului pe prima scenă lui Pleaşcă, dar Grigoraş a făcut ca toată lumea să vorbească laudativ despre Centrul de Copii şi Juniori de la Pandurii. Sub bagheta lui Grigoraş, Pleaşcă a devenit titular de drept, iar Rada, Tătaru şi Avramescu au bifat primele meciuri în primul eşalon, aşa cum s-a întâmplat şi cu tânărul portar Lazar, chiar dacă acesta nu este un produs al şcolii de fotbal gorjene.
Legate mai mult sau mai puţin de numele lui Grigoraş pot fi şi două alte premiere pentru fotbalul gorjean, ambele recente, ambele legate de echipele naţionale. Chiricheş a fost primul jucător de la Pandurii titular într-un meci oficial al echipei naţionale, iar Rada a fost primul gorjean de la Pandurii care a jucat într-un meci oficial la echipa naţională de tineret.

Urmează încă unul?

Cu Grigoraş la timonă, Pandurii ar putea să bată şi recordul punctelor acumulate în primele şapte etape ale campionatului, pentru acest lucru gorjenii având nevoie de cel puţin un punct din confruntarea de duminică cu Steaua. În sezonul 2007-2008, Pandurii a început la fel de bine campionatul ca şi acum. Cu Neagoe antrenor principal, Pandurii a adunat tot 11 puncte în primele 6 etape, însă a urmat o perioadă neagră pentru gorjeni, care au dus echipa pe ultimul loc, doar un miracol salvând-o de la retrogradare în acel sezon.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.