Handbaliștii Energiei participă la Cupa Politehnica
Handbaliștii Energiei participă la Cupa Politehnica
Alte sporturiSport31 august 2012

Barometru pentru Andrieș

Începerea campionatului nu mai este atât de departe, Energia Pandurii Târgu Jiu a intrat în linie dreaptă cu pregătirea noului sezon, iar turneul de la Timișoara îi poate oferi date importante antrenorului Liviu Andrieș legate de potența echipei pe care trebuie să o conducă spre o clasare în primele șapte.
Energia a câștigat precedentul turneu, cel disputat la Turda, echipa gorjeană fiind victorioasă în confruntările cu Balmazujvaros, din liga secundă ungară, și cu  Transilvania Cluj, și a remizat cu Potaissa Turda. Conducerea echipei gorjene a fost mulțumită de atitudinea echipei, care n-a avut milă de un adversar cum a fost echipa clujeană, pe care a învins-o la 20 de puncte, remarcații antrenorului la acest turneu fiind interul Șandru și portarul sloven Rok Jelovcan.

Turneu puternic la Timișoara

Liviu Andrieș crede că participarea la turneul de la Timișoara îi va fi de mare ajutor, acolo urmând a lua nu doar pulsul propriei trupe, ci și al unei echipe cu care va fi nevoită să lupte pentru un obiectiv similar în campionat: „Mai avem două turnee, unul la Timişoara, foarte puternic, şi altul la Târgu Jiu. Urmărim să ne punem la punct cu relaţiile de joc. Turneul de la Timişoara este, poate, cel mai tare din această vară. Întâlnim o echipă din Ungaria, alta din Serbia şi echipa gazdă care s-a mişcat bine pa piaţa transferurilor şi s-a întărit. Nu pun accent pe rezultate, dar victoriile aduc victorii”, a precizat antrenorul Energiei.

Obiectiv realizabil, spun jucătorii

Andrei Popescu așteaptă un debut bun de campionat pentru echipa sa și spune că are încredere că obiectivul impus de conducere va fi îndeplinit: „Cred că o să ne îndeplinim obiectivul de a ne clasa în primele şapte locuri. Este un obiectiv realizabil. Consider că suntem la acelaşi nivel al lotului ca în sezonul trecut. Acum cu 12 echipe, campionatul va fi mai greu, însă asta este. Mă simt bine aici, după un an de zile pot spune că m-am acomodat. Sper să am un sezon mai bun ca cel precedent, să cresc în evoluţii. Vreau să avem parte de un început bun de campionat, să luăm puncte importante la început care să ne dea moral”, a declarat centrul Energiei.
Nou venit la Energia, portarul sloven Rok Jelovcan are deja o părere făcută despre campionatul românesc și forța echipei în care și-a făcut loc: „Campionatul e tare, puternic, cu jucători rapizi. E un campionat foarte bun. Mă simt ca acasă aici, nu am nicio problemă de adaptare. Oraşul este foarte frumos. Sper să învăţ și limba română. Energia în Slovenia ar termina în primele 6 locuri. Obiectivul e să jucăm cât mai bine. Vreau să îmi ajut echipa şi să stau mai mult de un sezon aici”, a declarat slovenul.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.