Handbaliștii Energiei, pregătiți de reluarea campionatului
Handbaliștii Energiei, pregătiți de reluarea campionatului
Alte sporturi20 ianuarie 2012

Începe balul

Elevii lui Liviu Andrieș revin în scenă, după o vacanță mai mică decât și-ar fi dorit. Energia joacă vineri cu Dinamo, la Călărași, un meci pe care Liviu Andrieș crede că echipa sa îl poate câștiga.
Energia pare să fi trecut peste problemele medicale care i-au dat bătăi de cap în perioada de pregătire lui Andrieș, la primul meci din campionat lipsind doar Giotoiu, a cărui accidentare necesită acum o recuperare de mai lungă durată, și păiuș, aflat la capătul perioadei de repaus impusă de medici. Chiar dacă la turneul de la Timișoara echipa sa nu a obținut decât un egal în compania gazdelor și a pierdut în fața reșițenilor și clujenilor, Andrieș este optimist înaintea reluării competiției interne: „Începe balul. Vineri avem meci la Călăraşi, ţinând cont prin ce am trecut în această iarnă din punct de vedere medical la nivel de lot e un meci greu. Simţind pulsul băieţilor la antrenament, şi dacă financiar se vor mai achita ceva din salarii, probabil vom fi motivaţi, vom juca după un meci greu.
Eu, în sufletul şi inima mea, vreau să câştigăm. Este greu, dar cred că vom reuşi. Şansele pe care le văd eu acum, avem 60% şanse la victorie. Deşi la prima vedere nu pare aşa, eu după ce am simţit în ultimele zile. Probabil vom juca bine şi vom câştiga”, spune tehnicianul Energiei.

Cheia succesului, forța grupului

Meciul cu Dinamo este considerat unul dificil de antrenorul târgujian care știe că la Călărași va întâlni o echipă extrem de agresivă, care va încerca să se impună printr-o apărare dusă la limita regulamentului: „Putem câştiga prin dorinţă şi unitate de grup. Chiar dacă ne va lipsi Păiuş sper să fie salvatoare soluţiile găsite şi să câştigăm. Dar va fi un meci foarte-foarte greu. Dinamo e o echipă agresivă, pun accentul pe apărare, au jucători cu experienţă şi care se apără agresiv şi exact. Trebuie să-i evităm şi să-i păcălim şi îi putem face printr-o apărare bună urmată cu faza a doua, repunere şi contraatac”, a explicar Andrieș care poate fi rețeta care să-i aducă cele două puncte dorite din confruntarea de la Călărași.

Cupa Cupelor, obiectiv secundar

În scurt timp de la reluarea campionatului, vrând-nevrând, handbaliștii gorjeni trebuie să se gândească și la meciurile cu Benfica Lisabona din Cupa Cupelor, asta deși acum Andrieș spune că prioritare sunt partidele de campionat: „Campionatul
primează acum. Trebuie să punem campionatul în faţă. Vedem până la meciul cu Benfica cum vom ieşi din cele trei meciuri din campionat. Dacă vom avea moral bun vedem cum tratăm şi meciul din Europa. Ca şi obiectiv e o victorie cu Benfica acasă, ar fi un mare rezultat. Bine ar fi să ne calificăm din manşa tur, dar e foarte greu. O victorie ar fi extraordinară la ce am văzut la Benfica la ce nivel e campionatul portughez”, a mai declarat antrenorul Energiei. Acesta spune că după revenirea de la Călărași, alături de echipă, sâmbătă, va viziona în direct un meci al lusitanilor: „Avem o înregistrare cu ei într-un meci de campionat pe care-l vom studia, dar sâmbătă au meci cu Madeira în Cupa Portugaliei şi e la TV, așa că îl vom urmări și pe acesta. Dar până la acel joc trebuie să facem faţă meciurilor din campionat”, a încheiat tehnicianul echipei gorjene.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.