Handbalist gorjean de excepție, ajuns în prima ligă germană
Handbalist gorjean de excepție, ajuns în prima ligă germană
Alte sporturi19 august 2014

 
Puțini, tot mai puțini sunt copiii, tinerii Gorjului care ne fac să zâmbim și să simțim o furnicătură în suflet că suntem de aici, din județul Jiului de Sus. Presa locală a început o adevărată campanie de promovare a tinerilor de excepție, dar autoritățile par a fi cu un pas în urma ziariștilor. Nu-i nimic, mai este timp de recuperat și poate reprezentanții aleși de noi au să înțeleagă că în primul rân, trebuie găsite fonduri pentru sprijinirea celor ce reprezintă „puterea exemplului“.
Un astfel de tânăr, un gorjean ce ne demonstrează că se poate reuși în viață și prin muncă, este prezent sub tricolor de ani buni, în naționala de handbal masculin. Vorbim despre Bogdan Criciotoiu, un tânăr care la doar 24 de ani dă impresia că joacă în naționala de hanbal de când lumea. Povestea lui, povestea oricărui om de succes veritabil: muncă și seriozitate.
Bogdan CriciotoiuBogdan a învățat abc-ul handbalului de la tatăl său, Narcis Criciotoiu, profesor de sport, fost handbalist. Tatăl a avut onoarea și satisfacția de a face parte din echipa târgujiană care a promovat pentru prima dată în primul eșalon național al sportului cu mingea mică. Au trecut ani de atunci și ceea ce părea o performanță pentru istorie a fost depășită de Bogdan Criciotoiu.
Acesta a început munca de mic și, la 14 ani, deja se afla la Centrul Olimpic de Excelență de la Sighișoara unde erau concentrate tinerele speranțe ale handbalului din toată România. Departe de casă și cu un an mai mic decât colegii săi, Criciotoiu junior a știut să nu-și irosească munca și să nu dezamăgească familia. După vârsta majoratului s-a întors acasă, la Târgu-Jiu, unde antrenorii Vasile Stângă și Mircea Betivan l-au ajutat să se maturizeze ca sportiv. În atare condiții, rezultatele nu aveau cum să nu apară… Bogdan reușește să obțină locul trei cu Pandurii Energia Târgu-Jiu, după care este transferat la HCM Constanța, cea mai titrată echipă de handbal din ultimul deceniu, la nivel național.
„În handbalul românesc am câștigat tot ce se putea câștiga. Trei campionate, trei cupe și două supercupe ale României. Am jucat în Champions League și, alături de băieții de la HCM, am reușit să ajungem în Final Four, în cadrul EHF. Mai am un vis care sper că se va împlini într-o bună zi. Vreau să mă calific cu naționala României la un Campionat Mondial!“, ne-a declarat Bogdan Criciotoiu.
Imediat după încheierea sezonului, bogdan criciotoiuCriciotoiu a fost transferat de T.S.G Friesehhein Ludwigshafen, echipă nou promovată în BundesLiga. Bogdan a ținut să le mulțumească colegilor de la HCM, postând pe un site de socializare un mesaj din care reieșea că, fără experiența de trei ani și jumătate de la Constanța, visul său nu se putea realiza.
Tatăl, Narcis Criciotoiu, ne-a precizat că Bogdan a avut oferte și din Franța, dar a preferat Germania, pentru că i se potrivește ca mediu social și ca stil de joc, cel al handbalului nemțesc. „E mulțumit, se pregătește, ce să mai, și-a împlinit un mare vis, pentru care a muncit până la epuizare“, sunt vorbele unui tată mulțumit și mândru de un copil de excepție.

2 COMENTARII
  • marina 28.05.2015 la ora 18:15 pm
    bravo!
  • Ion Ion 26.08.2015 la ora 15:46 pm
    felicitari
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.