Handbaliştii Energiei se antrenează în condiţii speciale
Handbaliştii Energiei se antrenează în condiţii speciale
Alte sporturi29 octombrie 2011

Federaţia Română de Handbal şi-a făcut o obişnuinţă din a fragmenta brutal campionatul Ligii Naţionale de handbal masculin, fie că e vorba de competiţii oficiale, fie că urmează o „joacă” cu nişte echipe de amatori.

Pe când antrena Energia, Vasile Stângă, acum selecţioner al lotului naţional al României, se erija în cel mai mare duşman al federaţiei atunci când seriile bune de meciuri ale echipei sale de club erau întrerupte de pauze dedicate echipei naţionale, pentru perioade mari, care dădeau peste cap toate planurile sale. Trecut acum în tabăra opusă, Stângă nu face altceva decât să continue această practică pe care o hulea până acum un an.

Andrieş, nemulţumit şi el

Dând doi jucători la lotul A, unul la lotul B şi alţi doi la naţionala de tineret, Energia şi-a pierdut jumătate din lot, ţinând cont şi de jucătorii accidentaţi pe care-i are, aşa că pregătirea celor rămaşi să se antreneze la Târgu Jiu este greoaie. „Trebuie să facem pregătire pentru a ţine pasul. Mie nu mi-a convenit această întrerupere, dar nu avem ce face, trebuie să ne supunem hotărârilor FRH şi ale echipei naţionale”, a declarat Andrieş, care a acceptat chiar şi în aceste condiţii vitrege să joace un meci amical cu echipa lui Aihan Omer, Al Sadaqa din Liban, meciul având loc la Reşiţa. Tehnicianul gorjenilor spune că astfel de partide îşi pierd importanţa atunci când loturile sunt ciuntite: “Nu sunt concludente aceste amicale pentru că toţi cei convocaţi la loturi sunt componenţi în primii şapte. Ne axăm pe pregătirea fizică, deşi nu-mi convine acest lucru, eram în formă bună, aveam continuitate”.

Mledenciu, rupt la naţională

În vreme ce Şandru este în perioada de refacere după operaţia suferită în vară, iar Ionuţ Mazilu s-a accidentat recent, interul gorjean având o uşoară ruptură musculară, un alt jucător al Energiei a picat la datorie, sub tricolor: “Mledenciu s-a accidentat. Are o entorsă, dar a rămas să facă recuperare la nivelul lotului şi să-şi completeze notele la Sighişoara”, a anunţat Andrieş, care-I mai are la lotul naţional de tineret pe Geică.
La seniori, Energia îi are convocaţi pe Păiuş, Asoltanei şi Giotoiu, primii doi la lotul A, pivotul fiind chemat pentru lotul B al României pentru meciurile de la Trofeul Carpaţi: “Săptămâna viitoare se întorc la echipe cei de la lotul B. Urmează apoi să vedem dacă cei de la lotul A, Păiuş şi Asoltanei, vor prinde lotul pentru dubla cu Luxemburg, dacă nu se vor întoarce pe 6 noiembrie şi vom avea timp o săptămână să pregătim meciul cu Turda”, a mai declarat Liviu Andrieş.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.