Handbalul la ora startului în Liga Națională
Handbalul la ora startului în Liga Națională
Alte sporturiSport14 septembrie 2012

Victoria este obligatorie

Energia Pandurii Târgu Jiu va debuta în noua ediție de campionat în compania unei echipe mai slab cotate, CSM Ploiești fiind adversarul perfect pentru ca moralul băieților lui Andrieș să crească după o victorie ce pare firească.
Antrenorul echipei gorjene marșează pe importanța unui start bun pentru echipa sa atenționându-și elevii însă că echipa ploieșteană a avut rezultate bune în pregătiri: „Orice debut e destul de greu, orice debut are presiunea sa şi importanţa asupra a ce va urma. De aceea, cred că pentru noi este un meci destul de dificil, chiar dacă la prima vedere pare unul facil. Nu va fi deloc uşor, trebuie să fim prinşi, montaţi la maxim, la ora jocului pentru a obţine o victorie şi a avea un început bun de campionat. Dacă ţinem cont de ce rezultate a avut echipa din Ploieşti în perioada de pregătire, acestea sunt foarte bune şi ne dă puţin de gândit. Şi indiferent de ce obiective au ei, noi trebuie să ne facem jocul nostru şi să câştigăm pentru că vin alte partide foarte dificile după aceea. Iar orice debut cu dreptul îţi dă alt moral, altă stare de abordare a meciurilor viitoare”, a declarat Liviu Andrieș.

Ușoare accidentări

Cu un lot la limita decenței pentru o echipă cu oarecare pretenții în Liga Națională, Liviu Andrieș are emoții înaintea primului joc, doi dintre jucătorii săi nereușind să se antreneze în ultima perioadă. „Momentan mai avem câteva probleme de lot, dar să sperăm că până la ora jocului toţi jucători vor fi apţi şi vom putea aborda cu toată echipa partida cu Ploieştiul. E vorba de Vali Popescu şi Asoltanei, care au probleme mai deosebite, restul au fost doar accidentări uşoare şi au început să se pregătească normal”, a mai declarat antrenorul Energiei.
O situație deosebită a avut Andrieș la ultimul meci de la Memorialul „Gheorghe Davițoiu”, când, la jocul cu CS Caraș Severin, Energia nu a avut decât două rezerve pentru jucătorii de câmp, iar unul dintre jucători i s-a accidentat după un sfert de oră de joc rămânând cu o singură posibilitate pentru schimbare.  Andrieș este sigur că astfel de situații nu vor exista în campionat, când va avea un ecart de o săptămână între jocuri, timp suficient în opinia sa pentru recuperarea jucătorilor după efortul depus sau a contuziilor suferite, nu însă și pentru accidentările serioase, probleme pe care speră totuși să le „fenteze”.

Încep și fetele

Campionatul începe nu doar pentru băieții Energiei, ci și pentru fetele de la Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, echipă angrenată în Divizia A, seria B. Echipa antrenată de Iulian Andrieș va începe sezonul jucând în deplasare, la Râmnicu Vâlcea, cu Național. De la echipa gorjeană au plecat în această vară cele trei surori Predoi, dar și portărița Diana Diaconu, în schimb fiind adusă Alina Ișfan. Pe ultima sută de metri, conducerea clubului gorjean încearcă legitimarea a încă 2-3 jucătoare de la echipa din Mediaș, echipă care tocmai s-a desființat. Mai mult decât atât, oficialii clubului se pregătesc să anunțe semnarea unor contracte cu doi noi sponsori care să asigure un buget decent echipei în noul sezon.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.