Haos la Pandurii. Extremă urgență: Departamentul Anti – Prostie
Haos la Pandurii. Extremă urgență: Departamentul Anti – Prostie
FotbalInvestigatiiUltra - Scurte29 octombrie 2014


Tupeul celor care au pus mâna pe Pandurii Târgu-Jiu depășește orice închipuire. Am tăcut luni întregi, lăsând timpul să arate netrebnicia unor oameni. Condescu a fost alungat la început de an, și, când îndrăzneam să vorbesc despre performanțele lui, o armată de minți bolnave și hulpave după parvenire sărea asupra mea. Totul a fost aranjat ca la carte: Condescu trebuia să dispară și din sindicate, și de la echipa de fotbal.
Prea mulți bani depindeau de pixul lui, și imaginea unor seifuri pline de euro au înnebunit, efectiv, mulți habarniști în ale fotbalului. Dintr-o dată Ciurel, Răuț și Călinoiu au pus tunurile pe Condescu și, neașteptând nici măcar o hotărâre definitivă a Justiției, nu au ezitat să îl numească ”hoț” în față pe fostul președinte. La acest linșaj s-au alăturat imediat o mulțime de hiene, care doreau să fie prezente la împărțirea pradei.
Dacă Marin Condescu a fost hoț, înseamnă că a avut complici importanți și trebuie să răspundă cu toții. Așa e normal, așa e legal.
Ideea este că odată cu îndepărtarea lui Condescu, despre care Ciurel spunea că a transformat echipa de fotbal într-o cârciumă ordinară, praful și pulberea s-a ales de o vicecampioană a României și o participantă în grupele Europa League. Oare Ciurel a băut șampanie de lux în cârciumi ordinare vreodată? O asemenea băutură o găsești numai în lumea bună, acolo unde Condescu dusese echipa.

Dezastru, neputință, neprofesionalism și o echipă distrusă

După debarcarea lui Condescu, la cârma echipei a fost numit Mihai Prunariu. Mulți m-au întrebat de ce nu reacționez, de ce tac și accept tacit un conducător ca și Prunariu. Am încercat să le explic, nu știu cât au înțeles. Prunariu era singura variantă… Acesta condusese un club și NIMENI DIN LUMEA FOTBALULUI NU AR FI ACCEPTAT SĂ LUCREZE CU PERSOANE PRECUM CIUREL, CĂLINOIU, RĂUȚ… DE CE? RĂSPUNS SIMPLU PENTRU OAMENII CARE CUNOSC FENOMENUL… NUMAI NIȘTE BOLNAVI DE PUTERE POT ÎNDEPĂRTA DE LA CONDUCERE UN OM CARE REUȘISE SĂ TRANSFORME UN CLUB MINUSCUL ÎNTR-UNUL DE TOP.
Dintr-o dată, echipa lăsată de Condescu pe locul patru al primei ligi a început să devină o formație de rușinea fotbalului. Luni întregi, nu mai auzeai de victorie la Pandurii și, de când a plecat Condescu, sub oblăduirea lui Ciurel, Călinoiu, Răuț și Prunariu, Pandurii au mai reușit doar două victorii acasă, una cu deja desființata Corona Brașov și alta cu viitoarea desființată Oțelul Galați. În loc de soluții, Prunariu și prietenii săi au început să pozeze în justițiari prin presa locală. Din câte știu eu, domnule Prunariu, nu ești polițist, nici procuror, nici judecător. Nici dumneata, nici mincinoșii care caută să manipuleze iubitorii acestei echipe. Esențial este că Prunariu a preluat o echipă ce avea licență, ce avea bani de încasat, ce avea un lot de jucători care fuseseră vicecampioni în mare parte. Dacă ști un pic de fotbal, îți dai seama că zestrea era mai mult decât bogată.
Pandurii pierdeau pe bandă rulantă, Prunariu vorbea despre mașinile cumpărate de Condescu. Microbiștii sufereau umilință după umilință, același domn Prunariu nu găsea soluții și o ținea una și bună cu hoțiile sindicalistului. Poate polițiștii și procurii ar fi trebuit trimiși în concediu fără plată în această perioadă. Prunariu le făcea pe toate. Mai mult, într-o emisiune moderată de Gabriela Gângioveanu la TV Sud, Prunariu spunea senin că nu este acolo pentru a da explicații. Înregistrarea poate dovedi oricând asta. Din câte știm noi, nici Ciurel, nici Călinoiu, cu atât mai puțin Mihai Prunariu nu deveniseră proprietarii echipei Pandurii Târgu-Jiu, deci explicații trebuiau date.
Personal, nu mă pot plânge. Mihai Prunariu a căutat să-mi explice multe, ori de câte ori am cerut acest lucru. Nu pot fi incorect.
Mașinile au ajuns tot pe la CEO, semn că vizați de marea Justiție au fost doar sindicaliștii lui Condescu.

Reforme nesimțite cu iz politic

Nu fac referire la faptul că Prunariu a fost membru PNL, a stat prin balcoane cu Dan Diaconescu înjurându-l pe Ponta, apoi se plimba prin Piața Mare după același Ponta, îmbrăcat în roșu. E treaba lui, omul face ce vrea în timpul liber, deși unii spun că este cam ilegal să fi și lider politic și conducător de club. Las asta la o pare, nu mă interesează, e viața omului și încep să vă prezint marile reforme justițiare ale lui Prunariu, om susținut de PSD la conducerea clubului de fotbal:
-Prunariu mi-a spus că a făcut ordine la Centrul de Copii și Juniori. Atâta ordine a făcut încât un antrenor a fost bătut de un părinte. Sunt în relații bune cu cei doi și aștept ancheta poliției. Din nefericire, clubul Pandurii nu s-a delimitat de astfel de gesturi, printr-un comunicat de presă. De ce oare?
De la Centrul de Copii și Juniori de la Pandurii este pe picior de plecare un antrenor care, poate, a avut cele mai bune rezultate de când ființează acest centru. La un moment dat, omul nu mai avea contractul de muncă prelungit și Prunariu mi-a spus că, dacă sunt prieten cu antrenorul în cauză, să îl sfătuisc să nu mai strice imaginea clubului. Toți avem păcatele noastre, eu mi le recunosc pe ale mele și, tocmai de aceea, nu arunc niște pietre domnule Prunariu! Mi-ar fi foarte ușor, știți bine asta!
Antrenorul va pleca, are o ofertă extraordinară din străinătate (la Pandurii nu mai era bun) și președintele Prunariu continuă reforma…
Alin Poenaru, un ilustru necunoscut, care sfidează oameni ce au muncit pentru Pandurii, a fost angajat antrenor la Centrul de Copii și Juniori… De ce? „Avem nevoie de un antrenor Rică, ce să facem?“, îmi spunea Mihai Prunariu. Totuși, când am întrebat ce l-a recomandat pe Poenaru pentru un asemenea post, răspunsul a fost unul mai mult decât penibil: „E profesor de sport, Rică!“ Câți profesori de sport sunt în orașul ăsta, domnule președinte? Câți antrenori de fotbal au lucrat cu copiii și au avut rezultate? La ei nu v-ați gândit? Din informațiile noastre, domnul Alin Poenaru a obținut de abia în acest an o notă care să-i permită o eventuală titularizare, dar contracandidații săi i-au spulberat visul de a fi titular la catedră. Până la urmă, ce atuuri a avut Alin Poenaru, domnule Prunariu? Niciunul legat de sport, altele poate…
-Ion Șolea, fost jucător la Pandurii, este acum delegat la o echipă de Divizia A, după ce ani de zile a fost aghiotantul lui Ion Rușeț la Minerul Mătăsari, echipă care a sfârșit cu Șolea în funcție mare. Șolea a jucat la Pandurii și a fost recompensat pentru asta, dar modul în care a aterizat la echipă după debarcarea lui Condescu este mai mult decât dubios. Astăzi, chiar dacă pare lovit de meteoriți și atunci când duce hârtia  cu schimbarea la arbitru, Șolea e pe picior mare. Are la dispoziție din partea clubului un bolid de lux (uite mașinile „lui Condescu“), alege hoteluri și chiar conduce delegația echipei în unele deplasări. De faptul că și-a importat o morgă de om important, nu mai vorbim. A spune bună ziua este prea mult pentru Șolea. Poate, într-o zi, oamenii drepți ai Gorjului vor descâlci niște ițe de la decedata Minerul Mătăsari. Prunariu spune că nu el l-a angajat pe Șolea, ci Pârvulescu. Domnule președinte, râdem și plângem și din respect pentru omul Mihai Prunariu nu folosim anumite expresii, dar o gogoriță mai mare ca asta e greu să auzi.
Pârvulescu era președinte executiv, iar Mihai Prunariu era președintele Consiliului de Administrație. Ce ne facem, domnule președinte? Chiar unii sunt prea proști și unii prea deștepți, sau unii au tupeu cu carnetul de partid în buzunar? Dacă l-a angajat Pârvulescu, de ce nu l-ați concediat pe Șolea imediat ce fostul președinte a fost mazilit? Nu se poate, Șolea și Rușeț au conviețuit foarte bine împreună atâția ani! Prunariu ne-a spus că Bălăeț a fost îndepărtat de la prima echipă pentru că antrenorul Grigoraș nu voia să mai lucreze cu el. Îl cred și eu, Bălăeț a fost unul dintre oamenii care l-a bătut la cap zi de zi pe Condescu, pentru a-l convinge că o participare în cupele europene este mai mult decât posibilă. E de vină Bălăeț că Grigoraș a tremurat când a auzit de cupele europene și începuse „să dea în Lambada“ cu lipsa lotului și alte scuze penibile? Că unii îl vor alungat pe Bălăeț de la echipă, este clar. E prea pandurist, și asta nu e bine. Vorbeam de păcate. Nu, nici Bălăeț nu e sfânt cum nu suntem toți, dar garantat Bălăeț a avut și are contacte cu lumea bună a fotbalului, e spiritual, descurcăreț, pentru că, de, nu e lovit de niște meteoriți, și dincolo de păcatele lumești băiatul știe meserie, știe o limbă străină și e umblat prin lumea bună.
gorun gordin prunariu

Departamentul marketing, Stan și Bran cu Prunariu regizor

Conform declarațiilor președintelui Prunariu, Consiliul de Administrație al clubului a hotărât, în urmă cu o lună, înființarea Departamentului marketing. Cu toate astea, Prunariu ne-a spus că o anumită Gabriela Gordin a fost angajată în urmă cu o lună și jumătate, iar astăzi conduce acest departament. Probabil, respectiva doamnă sau domnișoară a ajuns ghidată de GPS la stadion, și încadrată deja. Prunariu spune că angajarea s-a făcut în baza unei recomandări… Atâta tot! Tot președintele susține că nu era obligat să organizeze concurs pentru post, dar nu spune cine a recomandat această persoană pentru o funcție atât de importantă. „Domn’e, s-a mișcat repede, a deschis magazinul de promoționale cu Pandurii, ne trebuia un astfel de om.“
Gata, domnule președinte, ajunge, este prea mult!
-Un asemenea post este vital în viața unui club, și orice manager serios dorește cât mai mulți candidați.
-Fiecare candidat trebuie să prezinte un proiect de marketing.
-Cel mai viabil și argumentat proiect este ales, Prunariu vobește de recomandări. RUȘINE!
Aceste trei cerințe elementare nu sunt cunoscute de marele președinte Mihai Prunariu? Păi, dacă e pe recomandări, orice miner, orice energetician, orice cetățean al acestui județ putea să facă o recomandare, domnule președinte.
L-am rugat pe Mihai Prunariu să organizeze o conferință de presă pentru a afla și noi ce știe această doamnă sau domnișoară despre Pandurii Târgu-Jiu, iar răspunsul a fost : „Ce importanță ar avea?“
Ar avea, domnule președinte, pentru că un om care lucrează pe marketing la clubul Pandurii trebuie să cunoască profilul suporterului echipei de fotbal Pandurii, ce îi poate vinde acestuia, trebuie neapărat să știe amănunte despre Pandurii Târgu-Jiu, pentru a reuși să o promoveze.
Domnule președinte, nu ne-ați spus cine a recomandat-o pe Gabriela Gordin, iar eu îmi permit să vă recomand înființarea unui departament antiprostie la Pandurii Târgu-Jiu.
Să dezvoltăm o poveste cum că șefa de la marketing este prietenă la cataramă cu logodnica fiului unui influent om din Gorj, nu mai are rost. Sila este prea mare, scârba m-a cuprins și vă asigur că peste trei luni o să cer, scris dacă este nevoie, sumele pe care le-a adus această Gabriela Gordin pentru Pandurii, modul în care își justifică salariul. Altfel rămâne doar o recomandată.
Că tot vorbim de marketing, președintele Prunariu nu a ales un om care să se gândească că brandul Pandurii nu poate să se dezvolte în țară, în atare condiții. Cine ar pleca cu o sacoșă de voiaj inscripționată Pandurii prin București, după ce iei 6-0 de la Steaua? O legătură cu foștii fotbaliști de la Panduri ajunși prin depărtări ar fi putut deschide niște portițe pentru colaborări… Idei ar fi multe, dar recomandata domnului Prunariu este lăudată pentru a deschis un magazinaș despre care se vorbea de luni bune, deci nici pe departe ideea ei.
Simt un dezgust total, pentru că și fostele glorii sunt disprețuite. Degeaba îl pui pe Doru Mihuț să dea lovitura de începere a unui meci, dacă în programul partidei nu îi faci o prezentare cât de cât decentă. Sunt generații de spectatori care nu știu cine a fost Doru Mihuț, Dorian Gugu și multe – multe alte glorii ale Pandurilor.  Sunt tineri. O prezentare decentă ar fi fost de ajuns.
Sper ca lucrurile să se așeze și acest material să nu fie un pisod pilot, pentru că, Doamne, lung serial ar mai urma.

5 COMENTARII
  • batman 29.10.2014 la ora 19:31 pm
    Iata cine o recomanda http://www.bestjobs.ro/gabrielalvyrc
  • robert 29.10.2014 la ora 20:38 pm
    tara cangurilor o recomaDNA.....
  • gorjanul 31.10.2014 la ora 15:52 pm
    Alin Poenaru , acest ,, ilustru necunoscut ,, este fiul lui Ion Poenaru fostul director-cisterna-embargou de la PECO Gorj si actual presedinte al Obstii Pestisani de unde fura prin lucrari supraevaluate milioane de euro . Acum a ti inteles de ce fiul sau analfabet este antrenor la juniori ? Are si el recomandarea lui tac'su , presedinte PSD Pestisani pana in urma cu 5-6 luni . Actualmente functia este mostenita de Pigui Cosmin care o fi pus o vorba buna la Ciurel si Prunariu pentru POE JR ANFB.
  • mircea 03.02.2015 la ora 15:54 pm
    Ce performante are Alin Poenaru la Pandurii tot ca tac'su Ion Poenaru presedintele -miliardar al Obstii Pestisani care sambata trecuta a agresat o tanara din satul ValeaMare care venise sa se angajeze la Obstea Pestisani ? A sunat saraca la 112 si abia atunci Poenaru a lasat o in pace . A dat cu subsemnatul la Politie dar va scapa basma curata cu ajutorul miliardelor Obstii Pestisani .
  • ileana 06.02.2015 la ora 15:15 pm
    Cum o cheama pe tanara sau vorbiti prostii ?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.