Ifosele de "academiciancă" ale Luminiței Popescu costă milioane de euro, bani publici
Ifosele de "academiciancă" ale Luminiței Popescu costă milioane de euro, bani publici
Investigatii17 august 2012

De curând, Prof. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Inginerie a Universității “Constantin Brâncuși”, a acuzat public conducerea acesteia de abuz în serviciu, în ceea ce privește procedura de acordare a gradațiilor de merit. Printre cei acuzați, decanul Luminița Popescu și șeful Senatului, Adrian Gorun. Fericiții câștigători ai gradațiilor de merit: aceeași Luminița Popescu și liderul sindical Cristinel Popescu, luptător convins împotriva drepturilor angajaților UCB. Investigând aceste aspecte, am descoperit în activitatea de cercetare a celor doi următoarele picanterii: plagiate, cheltuire halucinantă a banului public, abuz în serviciu. Mai mult, prestațiile din domeniul ”cercetării” ale Luminiței Popescu costă UCB sute de mii de euro în ultimul timp. Rezultatele: irelevante. De unde se iau acești bani? Din salariile celorlalți angajați, îngenuncheați de o conducere semi-bolșevică!

Gorun și-a cadonat decana favorită cu 250 000 euro, pentru a plagia cercetări anterioare

Recent, o publicație locală a adus argumente foarte credibile în legătură cu lipsa de performanță din cadrul proiectului LIFE ”Noi materiale de construcții obținute prin reciclarea eco-sustenabilă a deșeurilor industriale”, coordonat de decanul Facultății de Inginerie, Luminița Popescu. Ca urmare a acestui proiect, UCB pierde bani, de două ori în același timp, fără să aibă vreun beneficiu real: mai întâi că este unica universitate capabilă de aberația de a investi într-un astfel de proiect 250 000 euro, apoi întrucât, sub pretextul că Luminița Popescu mimează activitatea de cercetare prin acest proiect, universitatea i-a acordat și gradație de merit și bonusuri de cercetare.
Mai mult, partenerul din proiect, Agenția Națională de Protecție a Mediului, prin Gheorghe Fometescu, este menționat în presa locală afirmând că acest proiect al decanului de la Inginerie copiază un alt proiect, implementat de UATAA Motru în anii trecuți, în timp ce documentația științifică nu reprezintă altceva decât un act de ”autoplagiere”.
În paralel, mare parte dintre angajații UCB sunt obligați să muncească aproape gratis, doar pentru ca nomenclatura din jurul lui Gorun să-și plătească, din salariile celorlalți, publicarea unor articole în volume de conferințe internaționale obscure, tipărirea unor cărți penibile (a se vedea plagiatul după Paul Claval al lui Gorun, carte publicată gratis de editura UCB),  sau acordarea – după principiul ”anul ăsta iau eu, anul viitor, tu” – de gradații de merit și salarii de cercetare din bugetul UCB. Atâtea miliarde s-au cheltuit pe ”cercetare” în UCB în 2011, de parcă această universitate submediocră ar fi cel puțin o sucursală a NASA.

Luminița Popescu, recompensată cu alte 750 milioane lei vechi pentru “cercetările” din 2011

Ne propunem, în cele ce urmează, a extinde analiza de plagiat la nivelul întregii activități de cercetare a Luminiței Popescu, o doamnă care, conform declarației de avere, a încasat, din cercetare (deci în plus față de salariu), aproape 750 milioane lei vechi în 2011. Pentru banii aceștia, în mod normal ar trebui să fi generat doar producții de valoare.
Privind mai în amănunt activitatea de cercetare a decanului de la Inginerie, din nefericire am descoperit câteva ”producții” patetice, ceea ce nu ne surprinde, în condițiile în care noi, de mult timp, aducem argumente – inutil, se pare – că în conducerea universității densitatea impostorilor este una gălăgioasă (în special din punctul de vedere al ”cercetării” cu efecte de nivel penal asupra banului public).

UCB a investit în articolele WSEAS ale Luminiței Popescu 5500 euro în 2011

Ce putem constata lejer, din CV-ul doamnei decan, este că Domnia–sa a avut tot suportul necesar pentru a fi ”agresivă” la nivelul proceding-urilor de la conferințe WSEAS (adică a publicat articole cu cotație ISI doar pe bani). Am numărat nu mai puțin de 11 astfel de articole ale doamnei decan (desigur în ”concubinaj” cu alți “specialiști” în inginerie – filosoful Adrian Gorun, prorectorul ascultător, Mihai Cruceru, sindicalistul mustind de etică, Cristinel Popescu și alții). Cât costă să publici într-un volum WSEAS? 550 euro. Să înmulțim cu 11 și să ne dăm seama câți bani i-a dat Senatul UCB pentru ca Luminița Popescu să se dea ”academiciancă” printre competitoarele ei din universitate?

De unde se obțin banii pentru astfel de cercetări? Oare ar fi relevant în discuție că Senatul are grijă să aprobe, în unanimitate, frecvente deturnări de fonduri, în istoria recentă a UCB? De exemplu, din bugetul Departamentului pentru Învățământ la distanță, Senatul a mutat în februarie 2011 cca. un miliard în fondul de cercetare, concomitent cu aprobarea susținerii financiare a unei excursii a prorectorului Mihai Cruceru în Anglia, pentru a prezenta lucrările ce-i aveau coautori pe Gorun și Luminița Popescu. Ești om cu mine, sunt om cu tine – așa se face pe la UCB, nu? Așa a ajuns dl. Președinte de ședință la Senat, Adrian Gorun, să aibă ”cercetare” în inginerie… Ecuația e simplă: Senatul de ”cocoșați” semnează în unanimitate, mereu, pentru irosirea banului public (doar de aceea i-a făcut Gorun ”senatori”), Luminița Popescu ia banii, plătește pentru articole în străinătate, dar nu uită să-l pună autor la articol și pe Adrian Gorun. Și, uite așa, cotele lor de academicieni umflați cu bani publici precum culturiștii cu steroizi cresc într-un an ca voinicii din poveste…
Ca urmare, profesorii UCB nu au mai fost plătiți, ulterior acestei “inginerii” financiare, pentru cursurile predate ”la distanță”… Așa că, de ani de zile, toți profesorii buni refuză să mai predea cursuri la distanță, pentru că nimeni nu e prost să muncească gratis, în timp ce Luminița Popescu și Adrian Gorun se împăunează cu cercetări mediocre și plagiate susținute financiar din bugetul de salarii al universității. Undeva în tablou, teoretic, apare și problema studenților, însă nu cred că educarea lor contează la această fabrică de bani (pentru uzul particular al camarilei lui Gorun) și vopsitorie de impostori care a ajuns UCB…

550 euro/articol plagiat

Vom regăsi aceste aspecte în raportul Curții de Conturi, instituție care a desfășurat recent la UCB un control complex la capătul căruia intuim că nu a descoperit nimic ilegal? Și cum se explică faptul că, pentru a nu știu câta oară, se aduc argumente – inutil – că banii publici sunt irosiți la UCB în numele furtului…?
Încă o dovadă pentru instituțiile patetice din România, complice la delapidarea banului public în UCB, sub pretextul “cercetării”: unul dintre articolele publicate la conferința WSEAS de la Veneția, în 2011, de co-autorii Luminița Popescu, Adrian Gorun și Mihai Cruceru – Promotion of renewable energy in Roșia Career este un evident plagiat după cursurile profesorului Bogdan Popa de la Politehnica București. Deși autorii – încercând o găinărie ”învăluitoare”, în stil Monica Bîcă – fac trimitere, printr-un endnote, la cursul prof. Popa, aceasta nu scuză  traducerea mot-à-mot a textului respectiv în engleză, fără a se folosi ghilimele.

Președintele Comisiei de Etică își hrănește cocoașa din bonusuri financiare ilegale

Filosofia vieții ne învață că nu are sens să așteptăm de la acest domn să se comporte etic sau, măcar, onest. La anterioara noastră tentativă, cea prin care denunțam acestei comisii plagiatul coordonat din bani publici de Adrian Gorun, Președintele Comisiei, Cristinel Popescu (sindicalistul recompensat cu gradație de merit), ne-a răspuns că nu s-au întrunit condițiile de identificare a plagiatului. Era și greu, dat fiind că era vorba de un copy-paste evident și pentru orbi.
Dar cum să comenteze Cristinel Popescu că Gorun a  plagiat, în condițiile în care el însuși a făcut același lucru când a publicat, de două ori, același articol, o dată cu Luminița Popescu în 2010

și a doua oară, schimbând titlul, cu Vasile Cozma în 2011?

De asemenea, cum să – l scoată Cristinel Popescu pe Gorun plagiator, când s-a lăsat mituit de șeful Senatului cu o gradație de merit (iar articolul autoplagiat i – a adus puncte în competiția pentru gradația de merit)? Păi cum să nu fie el cocoșat?
Încep să cred că este inutil să mai cerem demisia conducerii. Cel mai înțelept e să solicităm desființarea UCB, cu totul… Oamenii ăștia delapidează cu bună-intenție banul public pentru a simula că fac treabă, iar apoi își dau și bonusuri financiare pentru că au simulat că fac treabă… Așa au ajuns patru astfel de ștabi ucebiști să fie în top 10 câștiguri salariale în 2011 în Gorj, conform Institutului Național de Statistică. Oare Curtea de Conturi a verificat legalitatea acestor salarii acordate pe motiv de cercetare la UCB?

Conform auditului Ministerului Economiei, SNLO a deturnat 3 miliarde, bani publici, către buzunarul “irezistibilei” decane

Pentru ce fel de activități de ”cercetare” dă gradații de merit Senatul UCB? … Se pare că pentru articole și studii plagiate a căror publicare e susținută financiar din bugetul UCB, dar și pentru proiecte de cercetare  ”copiuță”, dar beneficiind de cofinanțări de sute de mii de euro din bugetul universității… Adică din salariile personalului UCB.
De asemenea, cercetarea pare susținută și prin schimbarea destinației unor sume de bani de la diferite departamente ale UCB la fondul de cercetare. Acest algoritm s-a repetat, în beneficiul Luminiței Popescu, de curând. Un audit al Ministerului Economiei a relevat faptul că SNLO a acordat aproape trei miliarde decanei de la Inginerie, pentru un proiect de cercetare din 2011, ce nu pare să se fi realizat, până la urmă, deși Curtea de Conturi trece ”demersul” la capitolul deturnare de fonduri. Se autosesizează vreo instituție a statului? Măcar atât cât să dispară această senzație tot mai pregnantă că trăim într-o țară bananieră, cu instituții inutile și corupte…

Mai mult, acest proiect suspectat la SNLO de deturnare de fonduri, este trecut în raportul de activitate pe anul 2011 al decanei, ceea ce înseamnă că a fost unul dintre motivele pentru care a primit o gradație de merit, de curând.

Luminița Popescu și Cristinel Popescu au obținut gradații de merit, deși, după cum am demonstrat mai sus, în activitatea lor academică se află: articole plagiate (și susținute, spre publicare, cu mii și zeci de mii de euro din bugetul UCB), proiecte de cercetare (suspectate a fi rezultatul unor deturnări de fonduri la companii cu capital de stat, precum SNLO) și multiple acuze de abuz în serviciu (Cristinel Popescu refuză să admită evidența plagiatului copy – paste de un miliard jumate, coordonat de Adrian Gorun, în timp ce marele cercetător Luminița Popescu este acuzată public, de cadre ale UCB, că a fraudat procedura de acordare a gradațiilor de merit).

Retrospectiva dezvăluirilor GORJNEWS despre UCB


În 2011, GORJNEWS a anticipat constituirea ”Senatului Adrian Gorun” la UCB, format în unanimitate din ”cocoșați” impuși de Adrian Gorun.
Senatul de ”cocoșați” a validat candidatura ilegală a lui Adrian Gorun pentru un al treilea mandat de rector.
Demersurile publice ale GORJNEWS au reușit să reinstaureze legalitatea în UCB, ca atare Gorun a demisionat, ca un laș, înainte să-l invalideze MECTS (și să-l sancționeze disciplinar, după cum merita). Urmarea: a  fost nevoit să-și impună, cu ajutorul lui Chirițescu și Căruntu, un rector de paie. Cei doi au fost ideali pentru planul lui Gorun: acum rector este Moise Bojincă.
Ca să nu miște în front, Bojincă a primit cadou patru decane plagiatoare, specialiste în executat ordine primite de la Gorun, plagiatorul-șef. Prima victimă a acestui cvintet: fostul decan Mălăescu. Victima perpetuă: banul public!
Banul public este irosit de mult timp în UCB, sub pretextul cercetării științifice: GORJNEWS a descoperit că Adrian Gorun a cercetat pentru SRL-uri ale subordonaților, cărora le-a acordat, în contrapartidă, lucrări de miliarde (vezi cazul Marpes S.R.L., firmă a directorului general din UCB, Marian Vintilescu).
Verificând și alte caracteristici ale activității ”academice” a oligarhiei care conduce UCB, am descoperit aspecte penibile: trecerea în comitetele de organizare ale conferințelor internaționale a numelor unor profesori din străinătate, fără ca acestora să li se ceară acordul, plagierea pe scară largă – de la profesori ce predau la Princeton și Sorbona, până la autori trecuți în neființă, mimarea cercetării științifice, la modul holistic, pentru a se putea fura cât mai “științific” din banul public.
Sociabil fiind, Gorun își cheamă și prietenii de prin alte județe să se înfrupte din banul public la UCB… Ecce Marga!
Odată cu numirea lui Marga la MAE, GORJNEWS a anticipat că Adrian Gorun va fi transferat acolo de subordonatul său de la UCB, suboordonat care e, în secret, pe ștatul de plată al UCB din martie 2011, fără să fi predat vreun curs vreodată (vă rugăm să nu spuneți asta și Curții de Conturi). Mai lipsește ca UCB să-i comande și un bust, pe care să-l pună în fața rectoratului… Ar fi păcat ca frumusețea clasică, aproape greacă, a lui Marga să nu troneze, în bronz, la intrarea în instituție…

63 COMENTARII
  • cetatean 17.08.2012 la ora 10:31 am
    Felicitari pentru articol! Domnule Cerasel, cainii latra si caravana trece. Sunteti cel mai bun ziar de investigatii care a pus pe tapet institutiilor statului tot ce ar avea nevoie pentru a se autosesiza insa rezultatul este nul. Stiti de ce? pentru ca Romania este cea mai corupta tara iar Tg-Jiul este un oras mic unde toata lumea se stie cu toata lumea, acum nu va asteptati ca cei de la CC sa taie si sa spanzure pentru ca au prieteni la UCB, au copii etc. De aceea nu functioneaza nimic in tara asta din cauza micilor coruptii care devin marile coruptii iar domnii si doamnele din conducerea UCB vor fi umflați cu bani publici precum culturiștii cu steroizi inca o buna perioada de timp pentru ca angajatii de acolo sunt patetici, nu au reactie, sunt fricosi, supusi. Asa cum reiese din toate articolele ziarului dvs. UCB este institutie unde se fura ca in codru si unde angajatii prost platit tac malc precum sclavii pe plantatii. Asteptam si data aceasta o reactie de la institutiile statului, poate si de la Ministerul Educatiei desi cred ca si dna Antonescu este prietena cu Gorun si Luminita Popescu si atunci revenim la ceea ce spuneam mai inainte. Multa bafta in investigatiile viitoare!
  • pupyllyka 17.08.2012 la ora 11:06 am
    e o increngatura diabolica si transpartinica fara indoiala, oare cand institutiile statului se vor sesiza??? ramane ca...cazul UCB sa fie inaintat INSTITUTIILOR EUROPENE
  • Klaudia Mandea 17.08.2012 la ora 17:27 pm
    Ma da ce "despteapta" e Luminita asta!
  • marica 18.08.2012 la ora 13:50 pm
    cred ca nici la o Gradinita nu ar face fata aceasta inchipuita impaiata, vopsita, fardata, sulemenita ca o chelneritza! ei, ei, ce-i place Sefului nu-i place chelului... uite asa s-a dus credibilitatea kkdemicienilor de pe Jiul de Sus!
  • velcea 18.08.2012 la ora 23:00 pm
    JOS GASCA DE INCOMPETENTI SI PLAGIATORI A LUI GORUN LUMINITA POPESCU,CRUCERU,BACA,RUNCEANU,GROFU. GRADATIILE SE DAU PE OCHI FRUMOSI .UN ALT CAZ E RUNCEANU CARE E ZERO SI A LUAT GRADATIE. VA SPUNE CINEVA CARE E ACOLO DAR NU POATE VB DIN CAUZA DICTATURII INSTALATE DE GORUN-PDL
  • C. CUTEANU 19.08.2012 la ora 9:59 am
    @velcea Reiau un anunt pe care l-am mai facut - trimiteti-ne orice alte dovezi ale celor afirmate de Dvs si vom extinde investigatiile. Dupa cum cred ca v-ati convins pana acum, institutiile statului roman din Gorj nu fac altceva decat sa fie complici la hotiile din banul public in UCB. De aceea, daca ne dati dovezile, vom avea grija ca eventualii impostori din UCB sa fie expusi public si ca unii directori de institutii complice conducerii UCB sa fie inlocuiti. Oricine are acces la hotararile de senat, sau consiliu de admnistratie, secretizate de Gorun de cand si-a creat noul Senat, in noiembrie 2011( tocmai pentru ca sunt in ele hotii de genul celor expuse in aceasta mini-investigatie), va rugam sa ni le forwardati. Frica domniilor-voastre in UCB este hilara. Dictatura in anul 2012?!? Dl. Gorun este un om absolut acceptabil, altfel legea ar fi avut o problema cu domnia-sa pana acum. Sau daca stiti Dvs ca lucrurile stau altfel, dati-mi dovezi... Insa a vorbi de frici viscerale si povesti cu demoni dictatori in plina democratie...nu este decat un pretext pentru a merge la psiholog. Cu cat mai repede cu atat mai bine...:). Dl. Gorun are sustinerea a 80% din ucebisti, deci va face ce trebuie:). Cei care-l critica, infricati:), nu sunt, din punctul meu de vedere, decat clevetitori diversionisti ce au ceva personal cu un om care face o treaba exceptionala la UCB de 6 ani, altfel nu ar fi fost sustinut cu o asemenea majoritate... Sau si aceasta majoritate este "infricata"...? Daca da, se vede treaba ca la UCB ar fi nevoie de tratarea unei psihoze in masa...:). Eu cred ca mai bine acceptati, rational, ca Dl. Gorun este exact ceea ce trebuie la UCB...
  • cetatean 19.08.2012 la ora 11:05 am
    Eu as avea o propunere: sa se faca publice salariile cadrelor didactice din UCB pentru ca acestea nu sunt secrete, atunci fiecare va stii pentru cat munceste. Sunt cadre didactice cu salarii preferentiale, legea nu este aceeasi pentru toata lumea, motiv pentru care la salarizare nu exista decat oameni din camarila lui Gorun, iar acces la aceste informatii sau la calculatorul respectiv nu are absolut nimeni. Propuneti-i dlui Gorun sa respecte aceeasi transparenta de care a dat dovada cand a venit la UCB in 2005 si sa puna pe site-ul UCB, asa cum a facut-o si in 2005, salariile cadrelor didactice si atunci se vor convinge presa, cititorii, angajatii UCB cine minte si cine are ceva de ascuns. As propune sa se inceapa cu o petitie semnata de cadrele didactice care vor ca salariile angajatilor sa fie facute public. O sa fie socat si personalul nedidactic cand va afla ca exista secretare cu salarii de conferentiar in schimb ce preparatorii si asistentii castiga 8 milioane pe care trebuie sa-i dea toti pe cercetare stiintifica (conferinte, article, carti etc) ca daca nu-si fac corma de 500 puncte nu-si primesc salariul integral. Sa aratam ca traim intr-o tara democratica si ca UCB este o institutie care nu are nimic de ascuns!
  • velcea 19.08.2012 la ora 14:06 pm
    Va admir curajul domnule Cuteanu Dar e usor de vb cand esti in afara.Oamenii de bine care au incercat sa miste ceva au fost pusi cu botul pe labe:Chiritescu,Olaru,Manta,Caruntu,Purec si alte cadre care nu s-au aratat mai la vedere,toti oameni de forta. Rezultatul :au fost marginalizati,haituiti si familiile lor atacate in presa de colegii dv Vezi cazul Chiritescu.Fata dansului este atacata de ziare fidele lui Gorun(Impact in special,Gorj Domino) cu tot felul de mizerii.Saraca fata pe care personal o cunosc e de o modestie rara. Lucrurile trebuie incepute de sus.Ziarele centrale trebuie sa afle aceste lucruri. Cu stima Prof ............
  • C. CUTEANU 19.08.2012 la ora 15:30 pm
    @ velcea Multumesc, insa admiratia e ceva difuz si neconcret. Cat despre oameni "cu botul pe labe"nu sunt astfel, decat daca ei insisi accepta sa-si recunoasca un astfel de statut. Cei enumerati de Dvs. nu sunt nici mai mult nici mai putin, decat ce-si doresc. Cat despre fiicele d-lui Chiritescu...eu am crezut ca el insusi si-a promovat fetele prin presa, dat fiind ca nu am vazut decat fotografii ce le puneau in valoare calitatile. Sunteti sigur ca sunt promovate cu rea-intentie....? Daca insusi Chiritescu a aranjat reclama pentru cele doua domnisoare, ed dragul controversei? Una dintre cele doua fiice cred ca are legatura si cu modelling-ul. Asa ca, si daca e sa existe conspiratia, eu cred ca este una in interesul acestora... si eventualele ziare fidele sau nefidele n-au facut decat reclama gratuita:) Se mai intampla - si ziaristii sunt sensibili la frumos...asa ca nu pot controla ce scriu. Sa nu uitam un caz similar din presa centrala - socioogul Marius Pieleanu, la fel de activ in acest sens ca unii dintre jurnalistii locali. Deci n-as pica in diversiuni. Sa nu uitam ca acest domn Chiritescu este un fin jucator in plan mediatic, inca de pe timpurile cand mai facea politica... Ziarele centrale - nu stiu daca e treaba altora sa schimbe ceva in Gorj; daca insisi gorjenii nu o fac, atunci cand au stampila de vot in mana, nu poate cineva din exterior sa intervina asupra dorintei populare. Ce...suntem colonie?:))
  • velcea 19.08.2012 la ora 23:01 pm
    Nu cred ca un om normal ar putea sa faca acest lucru fiicelor lui.Eu il cunosc pe domnul prorector este un politician si deci e posibil de multe,dar nu de asa ceva. In plus daca ati citit articolele era vorba de nota de la bac care nu este foarte mare(sunt note mult mai mari decat a ei). La comentarii insa nu poti sa cenzurezi si acolo erau afisate jigniri in toata regula Partea cu votul e o farsa.Votezi un partid care poate deveni leaganul tuturor traseistilor! Sunt un om care am fost mult timp activ in politica si stiu ce spun. Marga e la PNL si Gorun la PDL.-ce ml mai bun exemplu Presa poate sesiza si justitia sa faca ceva pt ca lucrurile sa revina la normal. Faceti cum spun americanii: good job! Sper sa continuati in acest fel!
  • “V” din stenogramele lui Dobre 20.08.2012 la ora 12:44 pm
    “V” din stenogramele lui Dobre UCB sub Gorun Adrian a ajuns o cloacă. O viermuială fetidă şi coruptă, de activitate de clan mafiot şi crimă financiară organizată, de mizerie de caracter şi hoție patentată, de acuze şi ameninţări la adresa celor care au curajul de a scoate la iveală ce se întămplă acolo.O institiție de învățămănt superior finanțată din bani publici ale cărei Hotărări de Senat și Consiliu de Administrație sunt secretizate la ordinul lui Gorun Adrian pentru a nu se vedea modul în care este deturnat banul public și ,mai nou, cel din fondurile europene,spre buzunarele unei minorități penale în fruntea căreia se află plagiatorii “științifici”Gorun Adrian și Popescu Luminița .Aceste persoane mediocre ,cu facultățile făcute la FF, au ajuns să căștige din “cercetare” ,într-un singur an,în jur de un miliard fiecare,situație nemaiîntălnită în nici una din universitățile romănești.În situația cercetării științifice pentru anul universitar 2010-2011 întocmită de Ghimiși Sorin,șeful cercetării din UCB,absolvent al Academiei de Mașini Agricole, unde înainte de revoluție se duceau cei mai slabi absolvenți de liceu,ca și la Facultatea de Mine de la Petroșani,absolvită de plagiatoarea cu “ifose de cercetătoare”,Popescu Luminița(cei trei figurează,fiecare, cu peste 3.500 ore de cercetare),deci oricare din cei trei a desfășurat zilnic,inclusiv sămbetele ,duminicile ,în zilele de sărbători legale și în vacanțe aproape 10 ore de cercetare pe zi,în afara orelor de activitate didactică.Curtea de conturi Gorj,care recent a făcut o vizită protocolară la UCB, nu a...mirosit nimic ilegal deși mirosul.... de jaf a devenit insuportabil. În aceste împrejurări ,parafrazănd afirmația lui "V" din "Stenogramele lui Dobre", ne putem întreba “Dacă nu cumva e bine să se ocupe cineva,DNA,PARCHET,PROCURATURĂ de acest grup infracţional organizat! Pe bune! Deși abuzurile din UCB au ajuns de domeniul legendelor, fiind cunoscute și de vănzătorii ambulanți de ziare,iar dovezile pe care ziarul dvs.le-a prezentat sunt evidente,DNA,PARCHETUL și PROCURATURA tac mălc.Bărfele orașului merg pănă la a implica persoane politice importante din oraș. dar și la nivel național care ar asigura protecția lui Gorun Adrian și a clanului pe care îl patronează.Este vorba de persoane politice care au făcut,la secret, la ID,facultatea de drept in Gorj și care, după un eventual eșec în politică,ar putea să devină universitari ca mulți altii.În una din ședințele recente de senat,adjunctul nr.2 de la externe și președinte de ședință la UCB i-a amenințat pe cei care “se excită atunci cănd citesc ziarul GORJNEWS,spunînd că nu mai este cazul să le spună cu cine este prieten dacă a ajuns la externe,pronunțănd fără reținere numele premierului Victor Ponta”.Credem că prorectorul Cîrțănă și-a făcut datoria și a informat pe cine trebuie.
  • cetatean 20.08.2012 la ora 13:57 pm
    E prieten cu dracu. V Ponta stie ce canalie e si stie si ce a declarat Gorun despre el cand era mare pdl-ist. Prietenia cu Marga consta dora in faptul ca Marga ia niste bani de la UCB, pretinzand ca face cercetare:)). De amenintari e lumea satula, sa vedeti cand il vor ameninta pe el DNA, PRACHET etc. ca in afara de a fura din banul public si de a creea retele mafiote care sa-i tina sub control pe angajatii cocosati nu stie sa faca nimic. Ah, uitasem, stie sa faca discursuri pompose, cu betie de cuvinte, invatate noaptea pentru a impresiona decanele inculte:))
  • C. CUTEANU 20.08.2012 la ora 17:19 pm
    @ cetatean Nu mai conteaza ce crede V. Ponta (forul sau interior il priveste) - la experienta politica pe care o are, trebuie sa stie ca e responsabil de fiecare individ penibil care are legatura cu un guvern al carui prim-ministru este. Sub primul-ministru Ponta, Romania a ajuns atat de penibila la nivel de politica externa, incat SUA trimite emisari, ca in tarile bananiere, iar CE verifica in fiecare dimineata declaratiile premierului pentrua fi siguri ca Ponta se tine de cuvant. In strategia de politica externa a Romaniei Gorun si Marga au fost personaje principale, oameni aflati in conducerea MAE. Daca Ponta citea gorjNEWS, sau daca consilierul sau, actualul prefect Teodorescu, ii transmitea ce argumente aduceam noi pentru eroarea de a avea in MAE niste anomalii, precum cei doi fosti rectori outinisti, probabil ca Romania ar fi avut sansa , macar, sa stie ca imaginea sa internationala va fi masacrata de niste nepriceputi.
  • pop 20.08.2012 la ora 18:19 pm
    Am auzit si eu ca Gorun a amenitat pe cei care "se excită atunci cănd citesc ziarul GORJNEWS", si ca o sa-i puna pe cocosatii lui de la informatica sa afle cine sunt acei oameni.Dar numai un om fara creier crede ca asa ceva se poate afla. De fapt cultiva frica si denigreaza ziarul pe care nu il suporta Felicitari domnule Cuteanu si aveti grija sa nu va inchida baietii! Un italian venit la noi in Gorj intrebat cum i se pare judetul a raspuns: E ca la noi in Sicilia :))))))
  • Unul curios 20.08.2012 la ora 18:42 pm
    @pop Mama lui de Sicilian cu tara lui de provenienta - italia ! Pai ori e Italian, ori e din Sicilia? Hotaraste-te! Nu stiu cine este persoana care a declarat ca Adrian Gorun ar fi spus intr-o sedinta de senat ca "o sa-i puna pe cei de la departamentul de informatica sa afle cine sunt acei oameni care cistesc Gorjnews" dar va asigur ca mananca rahat! NU a spus acest lucru si cu siguranta nu il intereseaza cei care citesc acest ziar. Cineva spunea mai sus ceva de prorectorul Cartana: "credem că prorectorul Cîrțănă și-a făcut datoria și a informat pe cine trebuie." Sa-i explice si mie cineva la ce se referea individul respectiv!
  • Codlea 20.08.2012 la ora 18:58 pm
    Cîrțână e prieten de familie si de concedii cu șeful SRI, Ion Faget. Cei doi locuiesc gard in gard, langa Coloana Infinitului, in doua vile ridicate pe terenul unui fost student mai timid la examene, dar, spre norocul lui, posesor de teren.
  • C. CUTEANU 20.08.2012 la ora 19:01 pm
    @POP Pe mine personal sa ma inchida? E ok, la cum merg lucrurile in Romania... banuiesc ca pot scrie pe un blog si de dupa gratii - mai "e" altii care "face"la fel - oricum incepe sa devina interesant dupa gratii; seamana cu ce zicea Cioran - in iad sunt cei mai interesanti oameni.:)... Sau daca ati vrut sa va referiti la inchiderea gorjNEWS, asta ma indoiesc ca se intampla, cel putin pe filiera UCB. Adica ... mai direct ... nu as sfatui pe cineva sa incerce, chiar nu ati avut ocazia sa-l vedeti nervos pe Daju inca:)), not a pretty site:) asa ca mai bine UCB sa se concentreze pe mine, eu sunt mai cu umor, adica "aquiesez" si la glumele proaste care conduc de 6 ani UCB... Glumim , glumim, insa asta e marea problema a con-"judetenilor" nostri din Gorj... nu au un pic de "oshenism"in ei. Cine nu cunoaste macar un osan(adica din Tara oasului) in viata, ii recomand sa o faca:) - dupa ei era bine sa fie construiti barbatii in tara asta de muierusti ce poarta pantaloni de barbati. Din nefericire - si asta e marea mea dezamagire - in Gorj e plin de fricosi, de lasi si de - isi inchipuie ei - "diplomati" institutionali. Se numeste doar intr-un fel filonul lor "barbatesc" - "muierism". Desigur, mai e cealalta categorie, bine identificata de fostul ministru Rus (asta ca sa nu se mai zica cum ca as fi anti-USL), insa cuvintele obscene nu se folosesc aici, ci prin fituici ai caror patroni primesc contracte de la diverse institutii, probabil si de la UCB... Nu-s de acord, nu e ca in Sicilia in Gorj, adica nu cred ca micii gainari de tip gorjean ar avea viata lunga prin Sicilia. Desigur e o opinie personala, pe nivelul meu de intelegere, extern, a fenomenului. @& V DIN STENOGRAMELE... De acord, institutiile din Gorj sunt jenante, penibile, gretoase, etc. Daca incep un demers de societate civila pentru a schimba toti directorii acestor institutii, cati gorjeni credeti ca ar semna petitia? Asta ca sa nu ne mai credem in Sicilia, ci doar in gainarie, din nefericire... In ceea ce priveste penibila Curte de Conturi, ii voi dedica un text in curand. va voi prezenta raportul rezultat in urma ultimului control pe care l-a facut la UCB si, in oglinda, toate neregulile pe care le pot proba cu argumente. Reiau - seful Curtii de Conturi este un discret si inutil domn, denumit Ion Popescu. Va rog sa-mi lasati comentarii cu detalii despre acest domn, daca aveti. Eu nu gasesc nimic, este ca o fantoma. De ce oare?
  • cetatean 20.08.2012 la ora 19:10 pm
    Ce dezinformati sunteti, toti cretinii comenteaza aici? Cartana sta gard in gard cu actualul sef sri, bai retard!
  • Codlea 20.08.2012 la ora 19:15 pm
    Da, sta gard in gard cu Ion Faget, seful din ultimii 20 si ceva de ani al SRI Gorj.
  • Unul curios 20.08.2012 la ora 19:17 pm
    Sa fie sanatos! Poate de aia il accepta Gorun!? Din cate il cunosc pe Cartana nu pot spune decat e la locul lui si nu se cearta cu nimeni! Ma indoiesc sa fie un sarpe care in fata sa rada si pe la spate sa "te arda"!
  • Codlea 20.08.2012 la ora 19:21 pm
    Din cate am inteles e in carti ca viitor rector, il sustine vecinul.
  • C. CUTEANU 20.08.2012 la ora 19:58 pm
    @codlea hmmm...deconspirari..."definitely my favorite sin", cum ar zice Al Pacino intr-un film...:). Cirtina...vecinul sefilor de servicii, interesant. Mai vreau detalii... Mai ales ca e prorectorul continuu al lui Gorun - excelenta stire...mai ca seamana cu urnalul National...hai sa vedem ce iese... Despre Ghimisi nu stie nimeni nimic? Dar despre Ion Popescu de la Curtea de Conturi...? E la moda cu deconspirarile, rog cei care au informatii, dintre cititorii nostri , sa ne dea piste. Aici vor fi urmate pistele, nu ca in alte publicatii locale ingenuncheate. Scrieti aici tot ce stiti:) - intotdeauna cititorii nostri fac gorjNEWS mai intersant. Multumim!
  • student 20.08.2012 la ora 20:19 pm
    Il vrem rector pe dl Cartana. E calm, pedant, poti discuta cu dansul, ajuta pe toata lumea. Dl Gorun, sa nu-i faceti rau acum ca-l laudam, stiu ca sunteti gelos!
  • Codlea 20.08.2012 la ora 20:29 pm
    Dar cârțână vine de la cârtiță?
  • C. CUTEANU 20.08.2012 la ora 21:25 pm
    @ codlea Nu stiu ce sa zic... nu dati argumente, desi eu le cer. Dupa cum merg lucrurile, mai degraba as zice ca protejat de servicii si cartita ar putea fi Gorun(care face ce vrea muschii lui la UCB si nu i se intampla nimic). Cirtina si daca e acoperit (ceea ce eu nu cred) nu prea-si are rostul- adica unde-i eficienta?? Sau iar paltim din bani publici oameni inutili?? Adica lumea a evoluat sub lupa globalizarii incat nu mai merge principiul lui "tace si face", iar Cirtina e tacut, mut de-a dreptul. Eventual urmareste condicile de prezenta ale lui gorun:)), insa pe gorun insusi, ma indoiesc... O sa-l consult de directorul Daju daca putem face o cerere catre - eventual ne spuneti in care serviciu e..? - sa ne confirme public daca e/nu e sub acoperire.
  • Cersel 21.08.2012 la ora 18:35 pm
    Stimabile domnule cu vesta de la Cefereu' Daca ti-ai canaliza energia in scopuri lucrative, poate ai face si ceva productiv si cu totul nepatetic pentru tara asta. La ora actuala, esti doar o persoana obsedata de Adrian Gorun, care e un om de nimic, intr-adevar, dar faptul ca tu scrii toata ziua despre el te face si mai patetic. Nu crezi ca ar fi timpul sa ai si tu un loc de munca, o sotie si un copil, cum au toti oamenii respectabili? Referitor la articol, este la fel de interesant precum vesta ta de ceferist. Lumi e o ********, dar macar ea face bani din treaba asta...
  • C. CUTEANU 21.08.2012 la ora 20:26 pm
    @ Cersel Banuiesc ca la mine, C. Cuteanu, va referiti, iar metafora referitoare la CFR, probabil, incearca sa faca trimitere la interventia telefonica anonima de la Gj TV. E vorba de o interventie nervoasa, lasa, frustrata, nebarbateasca a unui simulacru de barbat ascuns in singuratatea unui buncar si putand argumenta doar… fara argumente si prin izbucniri frustrate, absolut neinspirat, amintind de organele de ancheta comuniste ce, poate, i-au lasat urme la nivel psihic…. Inteleg aceste manifestari care vin pe filiere violete… E ok, eu sunt…cum se zice …cu o grimasa abjecta … “greu impresionabil”…?:)? Foarte interesant! Intotdeauna finalul ii scoate adevarata fata dintr-un barbat. E greu sa privesti in fata sfarsitul, nu? Psihanalizand discursiv afirmatiile din comentariul Dvs, pe care le respect, in virtutea simplului respect inerent ce-l port oricarui cetatean , capabil – chiar daca deficitar/nevrotic, ca in cazul de fata – a se manifesta in scris, sesizez o profunda depresie, motiv pentru care aa compatimesc. Traim timpuri ce pot invita firile mai slabe la depresie... Va compatimesc... Regret ca va simtiti asa rau in momentul asta. As vrea sa va pot ajuta, insa, mai mult ca sigur, raspunsurile la trairile dvs de tristete puternica pot gasi solutie in alta parte, la fel si temperarile manifestarilor frecvente necugetate. Pe mine nu ma impresioneaza…din pacate, iar eu nu va pot oferi “pastilute”. Oamenii care se exprima astfel isi tradeaza nefericirea si se tradeaza pe sine. Sunt mandru ca tot ce-ati perceput ideatic din prezenta mea la GjTV din decembrie sau ianuarie (?) reda sentimentul de superioritate pe care-l aveti fata de oamenii respectabili care lucreaza pentru caile ferate romane. NU inteleg de ce nu-I respectati… Sunt si ei oameni, unii chiar foarte de treaba... Desi nu au salariul Dvs si nu au furat de la statul roman... Problema e alta – oare Dvs, cel care scrieti, ati avut un trecut de care nu sunteti mandru? Oare …traiti o nefericire pe care nici femeile nu vi-o pot alina? NU va implinesc proprii copii? Desi credeti ca toti trebuie sa avem copii sa ne casatorim – eventual de cateva ori- pentru a avea substanta? Hmm…interesant…! Copii Dvs realizeaza acest aspect? Imi amintesc de cineva care traia depresii crunte, pe fond de gelozie obsesiva – si iata, surprinzator, regasesc aceeasi persoana, acum, extrem de protectoare si fascinata de nimeni altul decat dl. Adrian Gorun... Interesant, foarte interesant…cum functioneaza subconstientul asta... Vi se pare ca sunt obraznic... Nu as vrea sa raspundeti afrimativ... Regret ca simtiti nevoia sa o jigniti pe Luminita Popescu, care este femeie; eu nu cred ca am jignit-o, ci am aratat ca UCB se afla intr-o eroare, irosind sume imense din banul public pe seama Domniei-sale. Nu e elegant pasul dvs de departare in raport cu aceasta doamna. Pacat! Barbatii adevarati se comporta altfel. Sper ca nu va veti razbuna pe aceasta doamna, e si ea om...chiar egala Dvs, pe baza a multiple principii filosofice... Insa va rog sa reveniti cu detalii; eu sunt nesimtit nu prea ma simt jignit, insa pot sa va dau o mana de ajutor sa va intelegeti mai bine, deci eliberati-va. In general am intuitii psihologice bune. Si, ce sa vezi..., intr-adevar nu am copii(nici macar nerecunoscuti), nci sotie si - necuratul face ca- voi milita in perioada imediat urmatoare cu toate fortele pe care le am pentru eliminarea din viata publica a traseistilor politici, a criptocomunistilor si a gainarilor institutionali, multii dintre ei, din pacate, si gorjeni si membri ai guvernului Ponta. Ca atare, nu pot fi oprit decat daca va apropiati indeajuns de mult de mine, incat sa percepeti cum trebuie o eleganta vesta Eddie Bauer:) In final, inca o observatie: ati ratat - probabil din infatuare si snobism - vocala "a" din pseudonimul pe care l-ati asumat, incercand o miscare de inteligenta tot ratata. Inclusiv asta se poate psihanaliza: "a "este o vocala grava, Dvs va rezoneaza provocandu-va o stare de angoasa...oare? asa ca ati eliminat-o? F bine. Ea, vocala, o merita... De asemenea, amputarea intentionata a unei litere tradeaza foarte multa frustrare - ati simti nevoia sa-mi faceti rau si in realitate, dincolo de a ma amputa doar la nivel nominal? V-ar ajuta asta sa va echilibrati personalitatea nefericita...? Foarte interesant... E ok, numai nu va faceti Dvs insiva rau, se intampla uneori. Intrebati psihologul dca am dreptate: daca nu poti sa faci rau cuiva, poti pica in tentatia irationala sa iti faci tie insusi; nu v-as dori asta, ne-ar scadea numarul de accesari, mai ales pe targetul nevroticilor. La modul real, mi-e mila si de Dvs si de viitorul Dvs incert... Cititi-ne in continuare... vor fi surprize interesante. Exista in spatiul public anomalii ce trebuie eradicate.acesta e crezul meu si, in general, pun in practica crezurile... Va astept cu un alt comentariu. Cred ca imi pot dezvolta mai departe intuitiile din domeniul psihologiei. E o pasiune...:)... Sper sa fiti mai generos cu lungimea urmatorului comentariu, daca scapati de furia obsesiva...Iata cat de mult scrie un om senin, liber, calm... Va astept...scrieti-mi! INtai calmati-va, trageti aer in p]iept si puneti-va ordine in idei, ca la scoala primara...va mai amintiti acea perioada? CUm va face sa va simtiti? Scrieti....!. Promit sa raspund la tot ce va supara....
  • bebe 21.08.2012 la ora 21:41 pm
    @student Tu esti student care ai scris? Tu esti un pupincurist al lui Gorun! 99% din studenti UCB nu l-au vazut pe viu pe Gorun,pt ca nu a facut nici un curs si nici prin UCB nu apare des. Domnul C.Cuteanu pe care am avut ocazia sa-l cunosc e un om de mare caracter si un om de litere desavarsit, Numai citind raspunsurile dv ma bufneste rasul. Trebuie insa sa nu va obositi sa raspundeti la toti ratatii! Cui nu-i place ce citeste aici ,sa citeasca Gorjeanul unde sunt laudati de dimineata pana seara Gorun si UCB. Referitor la articol nu e de mirare nimic.Luminita si alti de la Inginerie sunt in stare de orice. Domnul Olaru i-a angajat(doar se stie cum se da concurs la UCB-omul si locul) si ei l-au injunghiat pe la spate. Acum insa are si el pacatul de a aduce in UCB oameni cocosati si incompetenti!
  • Popescu Mirela 21.08.2012 la ora 23:57 pm
    Muriti de invidieeeeeeeeeeeeeeeee:) La munca, nu la barfit in gazete de sub 1 leu:)
  • Popescu Mirela 22.08.2012 la ora 0:01 am
    Stati linistiti ca Luminita face fata si la o gradinita. Are proiect de liceu privat aprobat :) Asa ca sa vedem ce mai scrieti despre ea:))) Invidia, cum va roade invidiaaaaaaaa :))))) ce va mai place barfa:))
  • C. CUTEANU 22.08.2012 la ora 9:32 am
    @ Popescu Mirela 1. GorjNEWS e chiar 1 leu, dupa informatiile mele, imi cer scuze daca gresesc, in general ma uit la continut , nu la pret. Atentia la banii platiti pe un produs e specifica manelistilor si parvenitilor. niciunii dintre ei sper ca nu citesc ce scriu eu, decat, eventual din frustrare?:). 2. Adevarul e ca sunt invidios - si eu as vrea sa fiu stresat continuu ca e posibil sa ma umfle mascatii, pe motiv ca am fost implicat in deturnari de fonduri, cum e cazul cu unii de prin conducerea UCB. Asa ca eu am luxul de a mai putea sa zambesc... 3. Nu ati inteles corect logica - eu vreau sa nu mai scriem despre astfel de anomalii din institutiile de stat, insa pentru asta trebuie intai sa dispara de acolo. Cat sunt acolo si delapideaza bani publici, e firesc sa scriem. Prezenta lor in viata publica ii face de interes public. 4. Astept cu nerabdare sa ma opresc din scris.:) mai astept si demisiile unora - plagiatori, hoti, gainari, delapidatori, cocosati. Pe cand imi iau vacanta...?:))
  • Myreiile 22.08.2012 la ora 10:23 am
    Mirello, esti tare in cleantza de pvc sin-n px de utc!!! mai e cazul s-o spunem cum arati tu intre cei de acolo???? Stii tu bine ce ponoase tragi si ce material bagi... esti siameza Luminitzei, o NULITATE in...cercetare! Ce mare kkdemiciana in biele si manivele...minieresti!!! la mai mare, Mireollo, pe cai verzi!
  • Myreiile 22.08.2012 la ora 10:31 am
    cind generatii de studenti iti dau cu flitt, nu mai ai ce cauta pe usile institutiilor de invatamant! Lumy este acel PERFECT om de nimic, impaiat, plin de ifose, uns cu toate alifiile care put teribil, priveliste de CANAL! Banii, banii si iar banii , asta e RELIGIA ei si a atitor impostori! Daca ii iei mobilul din mina la care butoneaza zi si noapte cu bolnava isterie (si nu numai catre Ady cel sump si matinal si nocturn, de toate noptile si zilele...), Lumy ramine un batz in soare! E de compatimit impreuna cu cei cu care se scalda!!! O sa auzim de multe!
  • pupyllyka 22.08.2012 la ora 10:39 am
    ma tem ca o sa ramana MARILE PROIECTE GORUNIENE nerealizate, dar cu banii luati de mafia din UCB. Cand va afla si Curtea de Conturi, Ion Popescu de acolo va fi de mult la pensie .... se zice ca institutiile care se ocupă cu CRIMA ORGANIZATA lucreaza, cand va veni surpriva DEVOALARII marilor tunuri de la UCB??? A propos, cind vine Marga sa tina cursul, suntm mai multi care vrem sa-l ...audiem! Sper ca vajnicul ...assistent sa-i fie alaturi! sa nu o uitati si pe Lemnurica Scindurica de la capatul tunelului!!!
  • C. CUTEANU 22.08.2012 la ora 12:29 pm
    @pupyllyka NU exista "mari proiecte goruniene"; totul a fost doar o mimare, o simulare, cu scopul de a -si da Gorun si acolitii salarii exorbitante din banul public. Banii au contat, in rest e praf in ochi. Intrati pe site-ul UCB la sectiunea declaratii de avere si va veti lamuri cam ce bani au luat oamenii acestia in ultimii ani. Desigur, daca Curtea de Conturi sau DIICOT-ul s-ar implica, sa zicem, in sumele aiuritoare care s-au cheltuit pentru cladirea din Debarcader, probabil ca am vedea pe unii dupa gratii, insa institutiile sunt mute sau, mai exact, complice cu hotia in Gorj. CIne e interesat, acesta e e-mailul Curtii de Conturi [email protected], puteti sa le scrieti. Eu am facut-o deja, insa nu-i preocupa cum se cheltuie banul public in UCB. Adresa de mail a DIICOT Gorj e urmatoarea- [email protected] INcercati si aici. In ceea ce-l priveste pe Marga si cam cum a fost el tratat la UCB, in curand detalii incendiare...
  • student 22.08.2012 la ora 14:41 pm
    Aceste nulitati de prof ne cer noua sa invatam .Ei nu stiu nimic.Vin si citesc de pe foi! Doctoratele sunt toate plagiate! Felicitari domnule Cuteanu pt ca ne aratati adevarata fata a lor! Mie mi-a dat un prof 5 si el e plagiator Rusine
  • un ucebist 23.08.2012 la ora 9:58 am
    După câteva săptămani de liniște, a reapărut ziarul Gorj News. Se pare că ați făcut rost, în sfârșit, de sponsori. Să fie unul dintre ei Cornelia Tomescu Dumitrescu, despre care se zvonește prin UCB că ar arunca prin toată presa cu bani ca s-o știe pe Luminița Popescu scoasă din alcovul prezidențialo-ministerial? Ce zici, Narcis, așa să fie?
  • Narcis DAJU 23.08.2012 la ora 10:07 am
    @) un ucebist Da, da, da, bani, mulți - mulți bani am primit de la foarte multă lume, interesată să fie gălăgie, multă gălăgie. Cu distinsa doamnă Cornelia Tomescu Dumitrescu ne-am întâlnit noaptea, în cimitir, și ne-a dat banii peste morminți, cum se dau ouăle roșii de Paște. Dacă vreți să contribuiți, vă trecem pe lista de așteptare, dar o să aveți de așteptat ceva, pentru că nopțile sunt scurte și morminții puțini.
  • luminita...de la capatul tunelului 23.08.2012 la ora 10:17 am
    Domnule Cuteanu, verificați și semnalați cât mai sus neregulile acestea, nu se poate ca într-o instituție a statului român, câteva persoane să facă legea și să gestioneze fondurile după bunul lor plac. Săpați cât mai adânc, mai ales în ceea ce privește problema plagiatului proiectelor: atât cel LIFE, cât și cel cu profesorii de chimie se află în situația asta. Mergeți înainte cu acțiunile dumeneavoastră, că faceți bine ce faceți, și nu se poate până la urmă să nu răsară și ... luminița de la capătul tunelului numit U.C.B.
  • george 23.08.2012 la ora 10:27 am
    Adrian Gorun, Luminița Popescu, Cornelia Tomescu, Sorinel Ghimiși, toți o să cadă în curând, din UCB. Proiectele POSDRU sunt blocate și în curând vor veni controale serioase să le ia la puricat, iar când vor vedea neregulile de la Târgu-Jiu, vor tăia în carne vie. Atunci nu va mai fi nimeni să îi protejeze pe cei vinovați, sau dacă Gorun se va încăpățâna să o facă, va cădea și el, alături de ceilalți.
  • catavencu 23.08.2012 la ora 10:44 am
    Fierbere mare la UCB, se caută vinovați pentru neregurile găsite de Curtea de Conturi, damele de vază se bat pe favorurile lui Gorun, iar universitatea merge tot în picaj. După tăierea de 30% din salariu preconizată pentru octombrie, o să ajungă preparatorii să vină și cu bani de-acasă. Gorun are, la cum arată lucrurile, toate șansele să intre în istorie ca groparul UCB. Vorba aia, la mai mare...
  • gepo 23.08.2012 la ora 11:00 am
    Luptă mare între cele două dame Pompadour pentru întâietate în vârful piramidei. Eli Tomescu vrea cu orice chip și prin orice mijloace să o acuze pe Luminița Popescu de inginerii financiare în proiectul Life. Ce spuneți voi este perfect adevărat dar decana preferată merge înainte că este consiliată de un apropiat cu funcție într-un minister...
  • gepo 23.08.2012 la ora 11:15 am
    Domnule Cerasel aveți curajul să mergeți mai departe și cereți un punct de vedere de la „partenerii de proiecte” ai doameni Tomescu de la Universitatea Valahia din Târgoviște. Căutați-o pe doamna Laura Gorghiu de la Târgoviște care vă poate da detalii cu privire la dezastrul din proiectele lui Gorun. Cu siguranță vă veți cruci
  • Banciu 23.08.2012 la ora 19:09 pm
    Banciu spune Bă,da de unde ați mai scos-o și pe asta că f.u.f.a asta este cercetătoare? Este o făcătură ,care a intrat în UCB prin substituirea lucrării de concurs de către prof.M.G ,președintele comisiei de concurs,pe care ,apoi ,fără nici o ruține,l-a scos afară din universitate pe ușa din dos,deși octogenarul Brînzan are,încă,birou singur la facultatea de drept. Femeie de tip Ș.N.U.R. intrigantă și hoață-n lege,doar ați dovedit că este plagiatoare,s-a” cuplat științific” cu domnul” inginer” CĂCĂRĂU.Ți-ar fi plăcut,bă,să fii inginer?La mintea pe care o ai ,e greu,bă tată. Madam COPY-PASTE,care ești primul autor pe toate articolele scrise de alții,pe care i-ai trecut ,tu,la etc.și ei au acceptat de frică,sau care muncesc la contracte prin cariere și termocentrale și tu ,și domnul “inginer”CĂCĂRĂU ,vă treceți directori de contract ca să luați miliarde și gradații de nemerit,ai grije că vrem să vedem cum ai ajuns tu “specialistă” în energetică și în materiale de construncții.Bă,tu de Paliță ai auzit?Ăla pe care l-ai scos tu din toate comisiile de licență și te-ai trecut pe tine.Tu ești specialistă în alte “lucrări”,deși nu ai cu ce,da ai găsit fraieri la timpul potrivit.Îți promit că dacă ăștia mai scot ziarul o să fac un serial despre tine și despre domnul “inginer “ CĂCĂRĂU.
  • Banciu2 23.08.2012 la ora 22:04 pm
    Ba da prost a fost Olaru.A adus aceasta academiciana si alti cocosati in UCB :Grofu,Runceanu,Ghimsi si apoi toti i-au dat un sut in c..! Asta e ba cand aduci incompetenti! Sau Purec l-a servit pe Gorun senior si junior si daca o singura data a zis nu acum il controleaza la ore si la altele Asta e ba !Lui Gorun nu ii zici Nu,doar: DA,DA SA TRAITI, AM INTELES SA TRAITI! Voi nu ati vazut ca l-a dat afara din UCB pe Morega(si cine nu stie cine e Morega) Dv domnule Cuteanu cat mai multe editoriale de genul acesta,dar ma indoiesc ca o sa fie multe! Am auzit o pasarica ca vor sa inchida ziarul prin orice mijloace unii baieti rai si grei! Asta e! Oricum bafta!
  • vasile 25.08.2012 la ora 10:07 am
    Citesc si nu-mi vine sa cred,de ce se permite a circula pe piata media o astfel de fituica si voce de scandal precum acest infect GorjNews;invective si minciuni grosolane,limbaj mai mult decat suburban,atac la persoane cu trimiteri la fizionomia si conditia umana fizica,afirmatii neverificate,vizibil rau intentionate din dorinta de razbunare,platindu-se polite,etc,etc.Practic,o publicatie de scandal,partinica si subiectiva,avand ca tinta pe toti care,dintr-un motiv sau altul,nu fac parte din cloaca unui grup de incompetenti ce se autodefinesc mari profesori universitari,ori ziaristi,in realitate niste personaje lipsite de caracter,de bun simt si omenie.Niste diversionisti si frustrati,ex-securisti-sreisti,reminiscente ale trecutului comunist,iar astazi specimene cu apucaturi extremiste,chiar neo-fasciste,puse a dezbina si tulbura totul in tara asta,inveninand opinia publica,si implicit un haos generalizat care sa pune definitiv pe butuci aceasta tara.Iar pentru dumneata,domnule Daju,dar si pentru toti latraii ce va inconjoara in haita de presa urat mirositoare,va rog la bunul Dumnezeu sa va dea atata bine in viata si in familie,cata buna intentie si cat bine voiti a avea interesul public,inclusiv cel universitar,din comunitatea gorjeana,dar nu numai.Oricum,se pare ca totusi suferiti de intentii marsave,or nu uitati ca cine sapa groapa altcuiva,e posibil sa cada el in ea.
  • C. CUTEANU 25.08.2012 la ora 11:18 am
    @ vasile Ce delir comic! Doamna'domnule, sunteti simpatic, va multumesc respectuos ca va implicati, desi usor irational si nevrotic in discutia noastra. Va rog eu calmati-va, ca sa nu fiti mai penibil decat o aratati- la exprimarea pe care oa veti pareti sa cunoasteti bine lumea comunismului, n-as putea spune acelasi lucru despre mine. Deci povestile cu securitatea si comunismul, cam rasuflate... Am mai facut terapie cu un caz patologic de frustrat cu accese violente de delir paranoid, producand neputinta de a procesa realist si rational, evidenta... puteti vedea mai sus raspunsul catre un ciudat, similar Dvs, ce pare a avea un fetis pentru numele meu, eventual amputabil...:). Sincer, patetici penibili ca si Dvs pe mine ma plictisesc la modul amuzant. De-ar fi dupa mine, as pensiona cat de repede se poate astfel de elemente ce intretin discursuri si stari de fapt de tip comunistoid, insa trebuie sa ne fie mila de cei pe care, la un moment mai mult sau mai putin inaintat in viata, uzul ratiunii ii lasa. aSTA , ca replica la ideea nestemata de a inchide ziare ca si al nostru, care ofera evidente pentru fiecare afirmatie pe care o face... Eu unul inecrc sa empatizez si, daca puteti sa va controlati furia dementa, si sa explicati mai concret ce va frustreaza, as fi mai mult decat fericit sa va consiliez. Dupa cum am mentionat mai sus, cazurile rarisime de devieri psihotice imprevizibile -deci interesante - ma fascineaza... Deci, come again! Ce as spune in incheiere este ca, daca fatul ca noi expunem adevarul cu probe certe, reprezinta o diversiune, eventual, neo-fascista:))), atunci e bine sa ramanem cu nesimtitii care fura, escrocheaza statul roman, si dezvolta Romania, cu o astfel de filosofie, pana la nivelul esentei sale fanariote... Altfel vad ca deja pot identifica o constanta a acestor personaje anonime, ceea ce, in increcarea mea de intuitolog (adica psiholog pe baza de intuitie - eu am inventat conceptul, va place?;)), poate fi primul pas pentrua pune un semi-diagnostic, iar aceasta constanta este apelul la D-zeu si amenintarea cu retributia divina. Comic... Poate ma ajutati ca sa-mi lamuresc clar diagnosticul - oare d-zeu functioneaza pe baza wishful thinking a tot felul de paranoici deliranti ce s-ar simti ideal daca Romania de azi ar continua sa fie un stalinism infect updatat? Este de discutat, asa ca astept, din nou, parerea foarte de nepretuit a domniei-voastre foarte respectabile. Va sunt recunoscator ca va exprimati opinia foarte elevata pe forumul umilului nostru ziar "de scandal". Deci, come again! Cu respect, Cerasel Cuteanu latrau neo-fascist dezbinator extremist securist senior-editor de fituica de scnadal specialist in "conditia umana fizica" Haosolog (adica promotor de haos) nu in ultimul rand, specialist marsav in cazuri patologice de dementa agresiva cu accente puternic-paranoide, ce se regasesc prin unele dintre universitatile patriei
  • vasile 25.08.2012 la ora 12:03 pm
    Da,,intr-adevar,GORJNEWS,este o serparie de vipere,cu si fara corn ,puturoase,urat mirositoare, dar extrem de veninoase,contaminand tot ceea ce inseamna comunitate umana locala,si nu numai.Ce urmeaza?Sa-i imobilizam pe viperoi.
  • C. CUTEANU 25.08.2012 la ora 13:13 pm
    @ vasile Da, asa este, trebuie luptat. Nu va lasati!! Pe ei! Unu' e viperoi cu corn, celalalt fara. Asa este! Da... trebuie luptat cu "ma-fi-aaa" urat mirositoare. Comunitatea umana - ce zic eu- specia umana trebuie salvata. Toata umanitate, draga bazil, e cu ochii pe tine... Acum ori niciodata... Mai vreau detalii...hai ca e bne pana aici... Cum ai imobiliza viperoii...? Ce imagini mai iti trec prin minte cand stingi lumina seara...? Spune-ne tot! E foarte interesant, numai asa planeta - chiar universul - pot sa se bucure de "avantajele" letale ale celor denuntati public in "viperie":)). Nu revenim si la D-zeu? hai ca se poate, nu putem sa punem sub semnul Lui aceasta cruciada impotriva viperoilor - cu sau fara corn?? EU zic ca da, si mai zic ca D-zeu e mare si bun, dar mai ales foarte distrat de toti nebunii care populeaza lumea asta larga... ALtfel, totul e in regula, mai spune-ne ce te framanta ,e la liber....:))
  • vasile 25.08.2012 la ora 13:51 pm
    Mai,individule,ce tresari la strigarea "cuteanu".vad ca diagnosticele ti le-ai recunoscut singur,nesilit de altcineva.Cat priveste jocul tau de cuvinte,adunate de aiurea pentru a dovedi cat esti de intelectual,din pacate de o mare nesimtire,nu ma impresioneaza,dar imi dovedeste inca odata ce haimanale pot colporta minciunile si neadevarurile,in josnicul grai al insultelor si badaraniilor,specific prostilor fuduli,cu mintea ratacita.As fi curios sa intru cu dumneata intr-un dialog deschis privitorilor si ascultatorilor,ca doar asa oamenii de buna credinta pot deslusi graul de neghina,apreciind pe fiecare ce sambete poarta.Oricum ,in capul tau ravasit de atata rautate si ura,logica si ratiunea nu au loc,mai ales ca manifesti si evidente tulburari de comportament.Cu alte cuvinte,nebunii sunt in batatura ta,dupa un imens gard de protectie-antischizofrenica.Cat il priveste pe Cel de Sus,te rog lasa-l in pace,ca e sambata mortilor si inca nu se incurca cu tine,apropos,cu toti nebunii.In fine,sunt dispus la un schimb de replici,dar nu cu toti nataraii.
  • C. CUTEANU 25.08.2012 la ora 17:15 pm
    @ vasile Imi cer scuze. Vasile are dreptate. Cerasel Cuteanu latrau neo-fascist dezbinator extremist securist senior-editor de fituica de scandal specialist in “conditia umana fizica” Haosolog (adica promotor de haos) nu in ultimul rand, specialist marsav in cazuri patologice de dementa agresiva cu accente puternic-paranoide, ce se regasesc prin unele dintre universitatile patriei
  • C. CUTEANU 25.08.2012 la ora 18:21 pm
    @ vasile, PS: Am omis, nu ma sustrag dialogului, de orice fel ar fi. Va astept, stimabile vasile, sa iesiti din anonimatul auto-reflexiv si sa dovediti cat de nenorocit sunt (si e adevarat, sunt). Va rog, astept de mult timp pe cineva, ca si Dvs., capabil a prezenta public ce- cum se zice prin Tg-jiu- panarama sunt. De pe acum, generos cum sunt, va incurajez, recunoscand ca aveti dreptate. NU va temeti! Aveti ocazia sa reusiti. Inchipuiti-va ca este la fel ca in momentele cand stingeti lumina in camera si va vin in minte acele idei superb-nebunesti Faceti-o! Sta in puterea Dvs!... Va astept pasional.. SI asa e...atunci cand mimam a vorbi de Dvs...era ce-ati zis dvs, de fapt... Haideti, se poate!!! Cum se zice in franceza...it's now or never?:) Nu va lasati intimidat...am gresit cuvintele...nici eu nici Dvs nu putem avea manifestari intelectuale. Imi cer scuze ca am mimat. Astept sa ma pedepsiti!
  • velcea 25.08.2012 la ora 22:52 pm
    Domnule Cuteanu nu mai bagati in seama toti ratatii! Ar trebui sa va postati CV-ul sa vada si ei ce capacitate intelectuala aveti. Scrieti replici bune ,dar credeti ca ei inteleg? Vasile e un prost care nu a inteles nimic din articol.El a citit cocosati si cred ca a inteles ca va luati de infirmi,nu a inteles ca e o metafora. Sa se duca pe site-ul Gorjeanul unde poate sa ridice ode lui Gorun!
  • vasile 25.08.2012 la ora 23:37 pm
    Mai,baiatule, vad ca nu te potolesti,dandu-te de "ceasul mortii"pentru a parea interesant.Pentru naivi,poti fi,in ce ma priveste,ceea ce am avut sa-ti spun,e limpede si nu vrea s-a tin langa.Dar vad ca esti carcotas,insistand precum magarusul la patuiagul cu frunzar.Totusi,pentru ca tot ma deranjezi cu aceste postari tampe,vreau sa-ti dau un sfat;nu mai jigniti oamenii cu oarece handicap si suferinta fizica , chiar psiho-emotionala,asa dupa reiese din editorialul matale,curgand de aici si rautatile unora dintre postasi cu acele comentarii pe forum..Oare pana unde poate merge neghiobia celor ataca persoane in primul rand nevinovate si in afara de toate scandalurile de la UCB,in al doilea rand,jignidu-le nepermis de vreme ce deja soarta i-a lovit,intr--adevar cu doar cu un handicap,dar si cu alterarea starii de sanatate,implicit suferinta pentru tot restul vietii.Iar daca totusi duceti dorul gastilor,din UCB,sau de aiurea,cautati-le nene in alta parte,ci nu la oamenii care isi vad de treaba,facandu-si datoria cum se cuvine la locul lor de munca.Nu va mai luati dupa zvonisti si toti rau-intentionatii,altfel va pierdeti si credibilitatea,iar ulciorul nu merge nici el de multe ori la apa..In fine,poate ca va veni si vremea cand ma vei cunoaste personal,sau cu alta ocazie,or regretul ,in ceea ce va priveste poate fi major.Inca ceva,nu strica si putina modestie,extravaganta cuvintelor nu va face altfel,decat asa cum sunteti,mai ales ca adeseori aparentele insala."It's now or never"?
  • C. CUTEANU 26.08.2012 la ora 9:37 am
    @velcea Gresiti, si noi permitem ridicarea de ode lui Gorun, nimeni nu impiedica cititorii prafuitului Gorjeanul sa intre aici si sa posteze adoratia ce o au pt lider maximo; acolo nu cred ca pot dezvolta polemici, acest ziar avand altfel de target decat al nostru... tanar, netraumatizat de comunism, inteligent, polemic... Eu sunt unica problema, ca-s "latrau neo-fascist", dar mi-o asum, chiar imi place la nebunie:) Altfel, asa e, nu stiu daca membrii senatului UCB sunt - vreunul dintre ei - cocosati la modul fizic, insa infirmi morali sigur sunt. E posibil ca, dupa experienta abrutizanta de a fi membru in orice for subordonat - in curand - viitorului fost secretar adjunct de la Externe, sa ajunga a fi cocosati, atat fizic cat si psihic. Trebuie toata lumea sa inteleaga ca e autotortura pentru oricine sa participe la sedinta cu Gorun; am auzit ca nu-i lasa nici sa iasa la toaleta:). Asa ca va rog sa empatizam cu membrii senatului UCB si cu presiunea imensa pe care o simte vezica lor frecvent, pe motiv de dictatura ...in plina democratie:))))))))) Inchei, atunci, polemica cu vasile, posibil cititor de la Gorjeanul, astfel: oare se va intampla in viitorul apropiat ca ...cocosatii din Senatul gorunian sa faca pe ei, inainte ca o sedinta maraton de 7-8 ore, care sa prelungeste pana tarziu in noapte, sa se incheie...? Marturisesc ca, ce am vizionat inregistrarile video ale unor astfel de sedinte de senat UCB - intruniri oficiale ce constau doar din delirul verbal al unui stab in timp ce o sala intrega de cocosati stau cu capul plecat, ascultand toate aberatiile, exprimate pe un ton si cu mimici ale fetei, care ar invita la polemici psihiatrice. Din pozitia perfect cocosata, din cand in cand simulacrele de profesori universitari ridica mana si incearca sa voteze in unanimitate. Surpriza face ca atat de neimportanti sunt, incat deseori, la cererea mogulului de a vota, nici nu mai apuca sa ridice mana si deja se consemneaza unanimitatea. Sunt scene incredibile. NIci la Ceausescu nu era in halul asta. NU stiu daca aceasta afirmatie ma face haosolog, insa e un risc pe care-l asum. Personaje odioase ca Gorun trebuie pensionate urgent!! Poate candva vor aparea public astfel de inregistrari, sa vedeti cata infirmitate exista in cel mai penibil senat posibil. Sarmanii cocosati!!!...
  • vasile 26.08.2012 la ora 9:49 am
    Cand te folosesti de un limbaj injurios -marca"velcea",inseamna in primul rand o proasta educatie in cei 7 ani de acasa si dupa.E suficient ca acest descreierat velcean sa citeasca macar ceea ce scrie la subsolul"Lasa un Comentariu",poate ca atunci va intelege(daca poate) ce inseamna sa porti si un dialog civilizat,fara a jigni pe cineva.Dar,cum insul face parte din corul paparudelor din mahala,e greu sa si priceapa ce presupun relatiile de convetuire din habitatul uman,mai ales ca evolutia sa pitecantropica nu a atins inca drumul de la homo erectus la homo habilis,cat despre homo sapiens nici nu poate fi vorba.
  • C. CUTEANU 26.08.2012 la ora 10:06 am
    @vasile Regret, nu am inteles ideile, poate detaliati. Erati usor confuz aseara?:) Ce pot sa constat este ca aveti o inteligenta previzibila, dependenta de proverbe, zicale populare, adica usor folclorist. E ok, tolerez si folcloristi, oricat de plictisitori ar fi. Asa inteleg de ce vi se par cuvintele mele modeste o "extravaganta". vedeti ca am postat mai sus din nou. Ba chiar am insistat pe cat de cocosati sunt senatorii UCB. Va rog sa "luati act":) Va astept nerabdator. Va asigur ca puteti castiga polemica. NUmai nu va enervati... Binee?;)
  • vasile 26.08.2012 la ora 11:24 am
    Domnule,eu sunt dispus sa gust din ironiile matale confuze ,tocmai pentru ca sunt izvorate dintr-o inteligenta imprevizibila,in plus va plictisesc folcloristii,nu si inchipuitii hibrizi ce mimeaza ,facand semnul crucii,in realitate fiind parte dintr-o turma de netoti ce se pierd in detalii nesemnificatie ,undeva pe la portile disperarii,doar pentru a tulbura linistea oamenilor,bagandu-se prea mult in seama.Dealtfel,pana si Scaraotchi a ajuns un fel de capra pitica prin curtea omului,gata oricand sa-i faca rau,sa-i tulbure randuiala,dar se vede treaba ca,pana la urma,cerul instelat l-a rasfatat si pe el,carandu-si odata cu plecarea din curtea omului si rautatile prin care incerca a umili substanta umana.Asadar,ajuta-i Doamne in necredintele lor pe toti raufacatorii,atat cat trebuie,si mai ales cand trebuie.
  • velcea 26.08.2012 la ora 22:44 pm
    @vasile Domnule vasile dumneata ai cei 7 ani cand te adresezi asa unui cadru didactic citez: Mai,baiatule, vad ca nu te potolesti,dandu-te de “ceasul mortii" In al doilea rand ar trebui sa inveti sa scrii si apoi sa fii asa dur,cu toate ca te banui a fi intelectual.Ex.: vrea s-a tin langa (nu e in romana?) In al treilea rand domnul Cuteanu ti-a explicat ca e o metafora termenul de cocosati,dar degeaba.In ce priveste termenul raufacatori te intreb cine e: unul care scrie si critica sau cel care fura de la miile de studenti si din banul public?
  • vasile 27.08.2012 la ora 1:30 am
    Dar,un cadru didactic nu poate fi baiat,sa-i fi spus mascul?Dar dumneata scrii vasile,adica prenumele cu litera mica,asta inseamna ca nu cunosti gramatica limbii romane,deci sa cred acest lucru?Pai,domnule"velcea"(iarasi cu litera mica),inseamna ca esti absurd,crezand ca,din necunoastere am scris"vrea s-a...Evident ca e vorba de graba in scrierea comentariului,dar se vede treaba ca esti rautacios si te legi de toate nimicurile.Revin iarasi la textul postat de dumneata pentru ca pe randul 3 sunt doua greseli gramaticale.Care oare?IAsa ca las-o mai usor cu jigniri de genul"ar trebui sa inveti sa scrii"In rest,eu nu am treaba cu dumneata,de vreme ce imi adresezi epitete,precum;ratat,prost,samd.Oare,cunosti atat de bine oameni,pe care niciodata nu i-ai intalnit,lucrand sau convetuiind impreuna?Hazardul si tupeul au,pana la urma o limita unde bunul simt te determina sa te opresti.In fine,am intrat pe forumul vostru,dintr-un motiv de indignare,sa mai precis bagati in tot acest imens scandal de la UCB si persoane nevinovate,in plus le aduceti jigniri ce le afecteaza demnitatea de om si starea de spirit.Iar acest lucru nu-i corect,ci condamnabil.I-am spus domnului Cuteanu si iti spun si dumitale,poate ca va veni ziua cand ne vom intersecta si din alte motive,abia atunci va vedea fiecare ce CV are,dar nu numai.Noapte buna.
  • Narcis DAJU 27.08.2012 la ora 9:18 am
    @) vasile Iti adresez o intrebare simpla, cu speranta ca desi puti a retardat, nu esti retardat. Scrii asa: 'am intrat pe forumul vostru,dintr-un motiv de indignare,sa mai precis bagati in tot acest imens scandal de la UCB si persoane nevinovate". Daca imi dai un singur exemplu, cu probele de rigoare, voi face reparatiile necesare in urmatoarea editie a ziarului. Daca nu, ramane cum am stabilit la alineatul 1.
  • Narcis DAJU 27.08.2012 la ora 12:14 pm
    Ca sa stie cititorii, singurul raspuns de care a fost capabil "vasile" a fost acesta: "Mă, nesimțitule...". In consecinta, eu am decis, cu unanimitate de voturi, sa-i retrag dreptul si libertatea de a mai comenta aici. In plus, cer public Sanepidului si Garzii de Mediu sa nu mai lase mortii sa umble ne-ngropati pe strada.
  • La UCB Tg-Jiu, presedintele senatului, p 02.06.2014 la ora 7:48 am
    […] In urma publicarii in GorjNews a suspiciunii de plagiat in legatura cu publicatii ale numitilor Gorun Adrian, Cruceru Mihai si Popescu Luminita- .G, indexul operelor plagiate din Romania (www.plagiate.ro), a analizat stiintific si face public probatoriul  aici si aici . […]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.