Imbecili, întindeţi salteaua! Primarul vostru pică de pe soclu
Imbecili, întindeţi salteaua! Primarul vostru pică de pe soclu
Povara Brâncuşi11 mai 2010

Din ordinul lui Florin Cârciumaru, Sorin Lory Buliga a fost scos basma curată de comisia internă de audit, iar raportul de control a fost clasificat. Carevasăzică, Buliga şi faptele sale de natură penală sunt un subiect închis, nimeni nu mai spune niciun cuvânt, toţi au uitat tot. Nu şi gorjNEWS. În numele cititorilor acestei publicaţii, solicit oficial raportul de audit şi componenţa comisiei care a verificat modul în care Buliga a cheltuit banii publici, ca director al Centrului Brâncuşi.

Sorin Lory Buliga nu a făcut aproape nimic din ce trebuia să facă în calitate de director al Centrului de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi”. Pe deasupra, i-a făcut mult rău lui Brâncuşi şi urmelor pe care ni le-a lăsat la Târgu Jiu. Pentru că toate acestea nu erau de ajuns, a deturnat sume importante în interes personal,  din bugetul pe care îl gestiona. Despre faptele sale penale, viceprimarul Gabi Sanda care, teoretic, îl coordona, a fost informat în 2009, cu martori şi cu probele de rigoare, dar nu a adoptat nicio măsură legală. La începutul lunii martie a.c., primarul Florin Cârciumaru s-a încordat şi a spus că a trimis o comisie de audit la Centrul Brâncuşi. În primărie, deturnările de fonduri comise de Buliga erau şi sunt de notorietate. Tot în primărie se spunea, când a început să se încordeze Cârciumaru, că Buliga e o bombă cu ceas, probabil pentru că ştie mai multe decât prevede legea.

Au trecut două luni de când s-a făcut auditul. Nu a ieşit nimeni din primărie, oficial, să comunice public rezultatele. Funcţionarii cu pricina mizează din nou pe memoria scurtă a ălora care-i plătesc să-i reprezinte cu bună credinţă la nivelul administraţiei locale.  Neoficial, variantele scăpate voit către ziariştii care n-au altă treabă şi întreabă sunt două, ambele de toată jena: 1. auditul nu a găsit nimic ilegal (variantă în care membrii comisiei se fac vinovati de tăinuire şi de neglijenţă în serviciu); 2. raportul de audit e secret (în traducere, modul în care a cheltuit Buliga banii publici este clasificat).
Dacă Primăria Târgu Jiu nu ar fi putredă din cap în coadă, la ora asta raportul de audit ar fi publicat pe site-ul instituţiei, iar Buliga ar da cu subsemnatul – cel puţin de formă, pentru păstrarea aparenţelor – la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Gorj.
Cârciumaru caută de două luni, în jurul axei sale, înlocuitor pentru Buliga, desi legal era ca succesorul să fie stabilit în urma unui concurs naţional de poiecte de management. Ultima tâmpenie pe care am auzit-o este aceea că la viitorul Centru Brâncuşi vor lucra exclusiv actuali salariaţi din primărie (oameni de cultură, unul şi unul). Incredibil de senzaţional! Lume, ce timpuri trăim, lumeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Până va găsi Cârciumaru înlocuitorul, Centrul Brâncuşi rămâne închis şi, exact ca în timpul mandatului lui Buliga, autocarele de elevi veniţi în excursie la Târgu Jiu sunt întâmpinaţi în parcul central doar de poliţişti comunitari care habar n-au ce păzesc acolo şi nu ştiu nici să ceară un pahar cu apă în altă limbă decât cea maternă.
Târgu Jiul rămâne în afara oricărui circuit turistic naţional, cu toate că Brâncuşi ne-a lăsat nişte lucruri aici. Cât despre circuitele turistice internaţionale, e suficient să ne uităm cu ce oraşe e înfrăţit Târgu Jiul. (Stările de vomă se previn şi se tratează cu murături.)
Prostia şi şmecheriile ieftine ale conducătorilor de azi ai oraşului lui Brâncuşi depăşesc orice limită. Deja nu prea mai are niciun haz să scriu despre ei, pentru că nu mă pricep să fac relatări despre oameni căzuţi. Voi continua, nu prea am de ales, pentru că de la apariţia pe piaţă a revistei GORJNEWS mă caută zilnic oameni cu cazuri dintre cele mai incredibile. Repet, ştiu că nu are niciun haz, dar trebuie să facă cineva şi treaba asta. Deci, imbecili, întindeţi salteaua! Primarul vostru pică de pe soclu.

1 COMENTARII
  • ana 14.05.2010 la ora 20:20 pm
    Daca Carciumaru da in Buliga probabil ca acesta din urma nu va ramane dator. Ca sa nu mai spun ca este posibil sa fi facut ceva invarteli impreuna. Exact ca la mafia italiana: o mana spala pe alta.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.