În 2012, Gogălniceanu candidat cert la … puşcărie
În 2012, Gogălniceanu candidat cert la … puşcărie
Investigatii24 februarie 2012

Dosarul penal în care sunt cercetaţi primarul Turcineştiului, Vasile Gogălniceanu, şi omul de afaceri Constantin Lungu a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Muşamalizarea multiplelor infracţiuni săvârşite de cei doi e din ce în ce mai dificilă, având  în vedere ultimul raport al Curţii de Conturi, care confirmă suspiciunile de delapidări de fonduri publice.

Miliardarul Lungu, de la S.C. PRES SANITAS S.R.L., foarte „iubit” la Turcineşti

Constantin Lungu, constructorul multimiliardar din Târgu Jiu, patron al S.C. PRES SANITAS S.R.L., s-a angajat sub semnătură, la 18 mai 2009, deci acum 3 ani, că în 75 de zile firma sa va realiza sistem de alimentare cu apă potabilă în Turcineşti.  De atunci şi până astăzi a încasat, e drept,  aproape 40 miliarde lei vechi, dar oamenii din Turcineşti se uită ori spre Cer, ori în fântâni după apă. Conductele băgate de Lungu sunt, majoritatea, ori uscate, ori colmatate cu nămol. Puţul l-a forat la mişto, la jumătate din parametrii proiectaţi, iar pompele au stat mai mult în service.
După ce comisia de recepţie i-a cerut refacerea unor părţi din investiţie, prin presiuni inimaginabile Lungu şi primarul Turcineştiului, Vasile Gogălniceanu, au impus constituirea celei de-a doua comisii de recepţie care, fără minime verificări, a evaluat alimentarea cu apă drept funcţională şi impecabilă. Aşa cum am mai scris şi cu alte prilejuri, viceprimarul Dumitru Modrea şi secretarul Simona Ciobescu au fugit, atunci, în concedii, pentru a nu fi forţaţi să semneze înscrisuri ce le-ar fi atras răspunderea penală.

Tribunalul Gorj confirmă ilegalităţile lui Gogălniceanu

Prefectura Gorj a contestat imediat în instanţă constituirea celei de-a doua comisii de recepţie precum şi recepţionarea ca viabilă a unei alimentări cu apă nefuncţionale. Tribunalul Gorj a admis acţiunea Prefecturii, acum judecându-se recursul intentat de primarul Gogălniceanu la Curtea de Apel Craiova.

Dosar penal cerut de Bucureşti sau doar pitulat?

Ca să înţelegeţi cât de nefuncţionale sunt astăzi parchetele din România o să vă reamintim că dosarul penal 6214/P/2009 aferent acestei alimentări cu apă s-a deschis la 15 octombrie 2009. Hârtiile s-au plimbat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu la IPJ Gorj, la DNA şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, deci peste tot pe unde a fost posibil, pentru a-l face uitat şi pentru a se trage de timp. Timp de doi ani, până în toamna anului trecut, procurorii nu au trimis penimeni în judecată! Mai mult, când prim-procurorul Gheorghe Focşan a simţit că există, totuşi, o anumită presiune din partea presei şi, de ce nu, din partea Prefecturii Gorj, că nu poate da NUP, aveţi idee la ce stratagemă a recurs? A azvârlit dosarul penal în curtea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe motiv că i s-a cerut. N-am auzit niciodată un procuror din Gorj ieşind public şi explicând prostimii în ce situaţii un dosar penal ajunge la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Probabil, atunci când se doreşte a se uita de tot de el. Iar un eventual NUP dat la Bucureşti se aude mai atenuat până aici.

Primarul-tractorist minte că prin conducte curge lapte şi miere

La câteva luni, deja, de când au cerut dosarul Turcineşti, procurorii din Bucureşti au început să se intereseze de situaţia puţului şi de unele lucrări suplimentare făcute fără aprobare. Desigur că primarul Gogălniceanu a răspuns că prin conductele lui Lungu curge apă cristalină, iar sâmbăta şi duminica numai lapte şi miere. Asta ca să aibă domnii procurori acoperire pentru NUP.

Curtea de Conturi încurcă aranjamentele tandemului Lungu – Gogălniceanu

Conform ultimului raport al Curţii de Conturi, la Primăria Turcineşti au fost identificate „abateri de la legalitate şi regularitate” în sumă de 6,2 miliarde lei vechi. Din acest total, experţii Curţii de Conturi au stabilit că  Gogălniceanu i-a plătit ilegal lui Constantin Lungu 2,6 miliarde lei vechi, reprezentând lucrări neefectuate la alimentarea cu apă. De asemenea, s-a constatat realizarea fără autorizări legale a unoir lucrări ce depăşesc 400 milioane lei vechi.

Călinoiu merge până în pânzele albe cu Gogălniceanu, candidat penal la Primăria Turcineşti

Pentru că-i leagă multe lucruri ruşinoase legate de această alimentare cu apă, deşi ar trebui să ceară excluderea lui Gogălniceanu din PSD, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, nici nu concepe să meargă cu un alt candidat la Turcineşti. Dacă electoratul îl va taxa sau nu pe Gogălniceanu la urne, rămâne să vedem.
Este cert, însă, că la ora asta trebuia să avem un lot Turcineşti în puşcărie.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.