În atenția D.N.A., D.I.I.C.O.T. și S.R.I.: avem dovada existenței unui grup infracțional la vârful Complexului Energetic Oltenia!
În atenția D.N.A., D.I.I.C.O.T. și S.R.I.: avem dovada existenței unui grup infracțional la vârful Complexului Energetic Oltenia!
Investigatii12 decembrie 2014


Președintele Consiliului de Supraveghere (C.S.) al Complexului Energetic Oltenia (C.E.O.), Gabriel Dumitrașcu, a emis ieri un comunicat de presă prin care se autoproclamă, la pachet cu ceilalți membri ai C.S., drept tăinuitor al infracțiunilor evidente, probate recent de GORJNEWS, săvârșite de președintele Directoratului CEO, Laurențiu Ciurel.
GORJNEWS a demonstrat că Ciurel a acordat contracte de sute de miliarde de lei vechi, unor persoane cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani. Potrivit articolului 310 din Codul Penal, este vorba de conflict de interese în formă penală, pedepsit cu închisoare de până la 5 ani.
Practic, în perioada 2010 – 2011, Ciurel a activat ca director al S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L. Doi dintre cei patru acționari ai acestei firme (Niculescu Adrian Theodor și Ștefuți Dumitru) au primit de la Complexul Energetic Rovinari și, respectiv, de la Complexul Energetic Oltenia, în perioadele în care Ciurel a condus aceste entități, contracte de sute de miliarde de lei vechi, pentru firmele deținute de aceștia (S.C. ADUMIT COMPANY S.R.L. și S.C. ȘTEFI COMPANY S.R.L.).
laurentiu ciurel
Vicepreședintele PNL Gorj, Ion Săvoiu, a preluat dezvăluirile făcute de GORJNEWS și a formulat mai multe petiții. Nici GORJNEWS, nici Săvoiu nu au acuzat că Ciurel ar fi acordat contracte pentru S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L., firma la care a fost angajat. Cu toate acestea, prima autoritate care se pronunță asupra dezvăluirilor noastre, C.S. al C.E.O., răspunde față de acuze pe care nu le-am fomulat, arătând că Ciurel este nevinovat întrucât n-a atribuit niciun contract către S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L. Mai mult decât atât, în doar cele câteva rânduri ale comunicatului oficial semnat de Gabriel Dumitrașcu, președintele C.S., se minte întâi că Ciurel n-a lucrat la S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L., după care se arată că Ciurel a fost angajat la firma respectivă!
În context, Ministerul Economiei are obligația de a revoca urgent actualul Consiliu de Supraveghere al CEO, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, și de a deferi membrii acestui for organelor judiciare, la pachet cu Laurențiu Ciurel.
ion savoiu
Pornind de la această anchetă de presă, vicepreședintele PNL Gorj Ion Săvoiu a cerut Consiliului de Supraveghere al C.E.O. să dispună ”toate măsurile necesare pentru a evalua cu acuratețe (…) dacă președintele Directoratului, Ciurel Dan Laurențiu, mai poate exercita legal această funcție, în condițiile în care în ultima perioadă, atât ziare locale cât și ziare centrale au publicat documente ce dovedesc, indubitabil, situarea sa într-un conflict de interese de natură penală, pedepsit de art. 301 din Codul Penal cu închisoare și cu interzicerea dreptului de a exercita o funcție publică. Inclusiv pe perioada exercitării mandatului actualului Consiliu de Supraveghere, potrivit documentelor respective Ciurel Laurențiu Dan a atribuit contracte unor firme deținute de doi dintre foștii săi angajatori, Ștefuți Dumitru și Niculescu Adrian Theodor.”
Cu toate că Săvoiu n-a acuzat că Ciurel a acordat contracte către S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L., Consiliul de Supraveghere al C.E.O. răspunde doar la această acuzație inventată de acest for, tocmai pentru că este ușor de demontat și pentru a mima că și-a îndeplinit obligația legală de a verifica dacă Ciurel este în conflict de interese în formă penală sau nu.
cs al ceo minte 1000
Mai mult, în documentul postat pe site-ul CEO se arată întâi că Ciurel ”nu s-a aflat în relații de muncă (…) cu niciuna dintre persoanele menționate în articolele de presă care au sugerat acest aspect”. Adică, Ciurel n-a lucrat la S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L., firmă deținută, printre alții, de  Niculescu Adrian Theodor și Ștefuți Dumitru, oameni de afaceri care au primit de la Ciurel contracte de sute de miliarde lei vechi pentru alte două firme ale lor, S.C. ADUMIT COMPANY S.R.L. și S.C. ȘTEFI COMPANY S.R.L. Minciuna este uriașă și evidentă.
În același comunicat, câteva rânduri mai jos, se arată că ”domnul Ciurel a fost angajat pentru o perioadă scurtă de timp la S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L.”
gabriel dumitrascu 2
Acest comunicat contradictoriu, prin care membrii Consiliului de Supraveghere se autoproclamă ca tăinuitori ai infracțiunilor evidente săvârșite de Ciurel, este semnat de Gabriel Dumitrașcu, unul dintre cei mai bine plătiți români. Porivit declarației sale de avere, în ultimul an a încasat peste 3 miliarde și 500 milioane lei vechi, în mare parte bani publici. Este incredibil să aflăm că statul român plătește la un asemenea nivel astfel de persoane.
avere gabriel dumitrascu
Prezența lui Dumitrașcu la vârful unor structuri guvernamentale și al unor companii de stat demonstrează, din păcate, că ceva este foarte putred nu numai în Consiliul de Supraveghere al CEO. Astfel, Dumitrașcu este șeful Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie al Guvernului, administrator al S.C. ELECTROCENTRALE GRUP S.A., societate cu capital integral de stat, membru în comisiile de privatizare a Complexului Energetic Hunedoara S.A., NUCLEARELECTRICA S.A. și S.C. ELECTRICA S.A. Până în 2013, a fost șeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.
declaratie interese
Pe lângă cele trei miliarde și jumătate de lei vechi obținuți, anual, din aceste funcții, se pare că Dumitrașcu mai obține alte câteva miliarde lei vechi (!!!), pe care le pomenește, strategic, doar în declarația de interese, ca administrator al TAROM S.A., al Aeroportului Internațional Henri Coandă S.A., și al Rompetrol Rafinare S.A.!
kovesi maior
Dacă Dumitrașcu a semnat o asemenea porcărie ca președinte al C.S. al C.E.O., imaginați-vă câte alte porcării a girat în celelalte structuri pe care le conduce. Întrebarea firească este: unde sunt și ce fac Direcția Națională Anticorupție, Parchetul General, DIICOT-ul și SRI-ul? Complicitatea dintre C.S. și Directoratul C.E.O. are multe nuanțe care devoalează existența unei grupări de crimă organizată care, însă, acționează destul de retard la nivel public. Cu atât mai de neînțeles și de netolerat este inacțiunea DNA, a Parchetului General, a DIICOT-ului și a SRI-ului.
Potrivit O.U.G. 109/2011, Consiliul de Supraveghere ar trebui să verifice funcţionarea sistemului de control intern/ managerial, să evalueze activitatea directorilor și, atunci când este cazul, să-i revoce. În niciun caz membrii C.S. nu au obligația de a tăinui infrațiunile evidente săvârșite de Laurențiu Ciurel.

2 COMENTARII
  • g.enescu 12.12.2014 la ora 8:58 am
    bag"seama ca se lasa greu.......
  • corb 17.12.2014 la ora 14:36 pm
    poate il intrebati pe ciurel de tomini
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.