În Europa League din postura de vicecampioană a României
În Europa League din postura de vicecampioană a României
Fotbal30 mai 2013

Pandurii a terminat aseară la egalitate, scor 1-1, meciul decisiv cu Astra Giurgiu, şi a obţinut punctul mult dorit, punctul ce le-a asigurat titlul de vicecampioană, şi calificarea în Europa League. Gorjenii au beneficiat şi de rezultatul înregistrat în partida de la Ploieşti (Petrolul – Gaz Metan 1-1), şi au încheiat sezonul 2012-2013 al Ligii 1 pe poziţia a 2-a a clasamentului, cu 63 de puncte. 

Partida a fost considerată, înainte de a se disputa, o adevarată finală, un meci la finele căruia, elevii lui Pustai vor afla dacă munca de un an de zile le va fi răsplătită. Atmosfera de pe teren şi din tribune a confirmat acest lucru, meciul fiind incărcat de tensiune şi de presiunea apăsătoare a mizei imense puse în joc.
Cei de la Astra au început mai bine şi au deschis scorul în minutul 33, în urma unui gol înscris de Bukari, din pasa lui Tembo. După pauză, mai exact în minutul 54, Pustai l-a trimis în teren pe Lemnaru în locul lui Matulevicius, iar această schimbare s-a dovedit a fi foarte inspirată. La doar două minute după ce a intrat pe teren, şi la prima atingere de balon, Lemnaru a marcat printr-o lovitură de cap, aducând egalarea. Centrarea a venit de la Unguruşan. Pe final, gorjenii s-au retras încet, încet, permiţându-le celor de la Astra să construiască. Giurgiuvenii nu au mai avut însă forţă şi inspiraţie să învingă apărarea olteană. Scor final 1-1 şi Pandurii „merge” în Europa din postura de vicecampioană a României.
Imediat după ultimul fluier al arbitrului, întreg staff-ul grupării gorjene a intrat pe teren pentru a se bucura împreună cu jucătorii. După câteva secunde acelaşi lucru l-au făcut şi aproximativ 1000 de suporteri, din cei 7000 prezenţi în tribune.
Iată câteva din declaraţiile acordate de cei de la Pandurii, vizibil emoţionaţi, imediat după încheierea meciului:
Cristi Pustai – „E cazul să sărbătorim, e o zi istorică. Să fim vicecampioni e cea mai mare performanţă a mea ca antrenor.  E primul egal al meu la Pandurii, dar e cât o victorie. Îi mulţumesc şi lui Grigoraş, a făcut mai multe puncte ca mine în acest sezon, 35, iar eu 28.”
Ousmane Viera – „Am dovedit că merităm să jucăm acolo, sunt foarte bucuros, nu am cuvinte să descriu ceea ce simt. Am făcut ce a trebuit pe teren, acum şefii să vină cu banii, asta mă interesează! Dedic calificarea familiei mele, dar şi lui Grigoraş.”
Viorel Nicoară – „Mă bucur că am dat totul, că am fost o familie. Am arătat că suntem buni, pentru asta am venit aici, pentru Europa League.”
Dan Nistor – „Am scris o pagină de istorie, sper să nu ne oprim aici. Naşu (n.r. Pintilii) a ieşit campion, eu vicecampion…pe 22 rupem ringul la nunta mea (n.r râde).”

VIDEO, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.