În genunchi la Mediaș
În genunchi la Mediaș
Alte sporturiSport13 aprilie 2012

Eșec pentru Energia în primul meci din play-off

Energia Rovinari nu a reușit ce și-a propus, victoria în primul meci din play-off-ul Diviziei A de baschet masculin revenind gazdelor de la Gaz Metan Mediaș cu scorul de 84-69 (25-24, 25-17, 17-10, 17-18).
După un prim sfert echilibrat, câștigat la limită de gazde, Energia a evoluat curajos și în sfertul secund, menținându-se în plasa gazdelor până la 40-39, dar după ce atât Steffel cât și Mocanu au fost trecuți pe bancă după ce au acumulat câte trei greșeli personale, Mediașul a preluat inițiativa și s-a distanțat conducând la pauză cu 50-41. Diferența din prima repriză s-a făcut exact acolo unde Slobodan Nikolic bănuia că echipei sale îi va fi mai greu, Gaz Metan Mediaș adunând în primele 20 de minute de joc 26 de recuperări față de doar 14 ale Energiei, scorul final la acest capitol fiind 51-30 în favoarea gazdelor.

Gazul a defilat

Energia nu a mai avut forță să revină în joc, a pierdut în mod constant toate duelurile și Gaz Metan Mediaș a reușit să pună punct după punct pe tabelă, gazdele câștigând sfertul trei cu 17-10, fapt care i-a asigurat liniștea ultimelor zece minute ale partidei. Elevii lui Slobodan Nikolic au reușit să reducă din handicap pe final de joc, dar asta doar după ce gazdele ajunseseră să conducă cu 84-60,
sirena de final oprind tabela la scorul de 84-69.
Cel mai bun marcator al Energiei la acest prim joc din play-off a fost Louis Darby, care a adunat 20 de puncte, el fiind urmat de David Steffel cu 14 puncte. De cealaltă parte, pentru medieșeni Mitchell a înscris și el 20 de puncte, Nicoară a avut 15, iar Zigeranovic a fost singurul jucător care a făcut un double double în această partidă cu 13 puncte și 10 recuperări.

Mai vor măcar două meciuri la Târgu Jiu

Energia, care nu a putut completa foaia de joc la Mediaș, sârbul Rajko Kljajevic părăsind deja echipa gorjeană înaintea meciurilor din play-off, a jucat și meciul doi al play-off-ului tot la Mediaș, dar acesta s-a disputat după închiderea ediției. Energia speră să întindă acest tur din play-off pe cât mai multe meciuri, partidele 3 și 4, dacă va mai fi cazul, urmând a se disputa la Târgu Jiu, iar decisivul, în cazul în care după primele patru partide scorul va fi egal, 2-2, se va juca pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaș, echipă care a încheiat sezonul regulat pe primul loc.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.