Încă o dovadă a găinăriilor cu care se ocupă conducerea Universității ”Constantin Brâncuși”
Încă o dovadă a găinăriilor cu care se ocupă conducerea Universității ”Constantin Brâncuși”
Investigatii26 aprilie 2012

Între organizatorii ăia slinoși de spectacole, care îl pun pe Florin Piersic pe afiș, vând o mie de bilete și urcă apoi pe scenă niște bășinoși, și Adrian Gorun nu sunt prea multe diferențe.
UCB organizează în aceste zile o conferință științifică, desigur, girată pe afiș de profesori prestigioși din străinătate, ale căror nume au fost găsite pe google de Gorun și compania și trecute fraudulos în programul manifestării.
După conferința asta științifică, credeți-mă, deci, științifică, nu s-ar mira nimeni dacă am afla că profesorii din străinătate care habar n-au c-au participat în carne și oase la mega evenimentul mega științific de la Târgu Jiu, au și dormit, au și mâncat, au primit și diurne, și distincții și câte și mai câte, toate din bani publici. (N.D.)
UCB falsează, atât de mult și atât de des, în ”cheia”găinăriilor, încât orice încercare de a se auto-resuscita nu este posibilă decât printr-o nouă găinărie. Săptămâna aceasta, facultatea de administrație publică, ce-i are titulari și pe ”unul” și pe ”celălalt” din conducerea bicefală a UCB (Bojincă+Gorun), simulează organizarea unei conferințe internaționale. Cum mereu oamenii care puteau aduce un surplus academic universității au fost eliminați (a se vedea, mai jos, cazul Ștefan Melancu), UCB a ajuns la concluzia că se poate salva dacă ”împrumută” de pe internet niște profesori străini, pentru a lăsa impresia că manifestările științifice pe care le organizează au credibilitate. Astfel, a ajuns să audă de Tg-Jiu Profesoara Lynn Martin de la Manchester Metropolitan University. Această doamnă, al cărei nume este folosit fraudulos în comitetul științific al conferinței UCB (doar pentru ca analele UCB să obțină niște puncte în plus), este un cercetător prestigios, numai că nu are idee de ce figurează printre membrii acestui comitet, nefiind contactată de nimeni de la UCB și necerându-i-se vreun accept de către nimeni. Ce nu știe Domnia-sa este că astfel de găinării sunt frecvente în UCB, în condițiile în care conducerea acestei instituții nu înțelege și nu respectă calitatea de profesor universitar.

Găinărismul, stilul academic brevetat de Gorun și preluat de Bojincă

Ultimele schimbări, la nivel de leadership, pare-se,  nu modifică strategia de cea mai joasă speță pe care conducerea UCB a folosit-o, în ultimii ani, de dragul autoconservării. Poate că Moise Bojincă ar putea fi un rector cât de cât rezonabil pentru UCB, dacă nu ar beneficia de un ”surplus”:  Adrian Gorun. Prezența ultimului în sfera de influență, la nivel decizional, este una ce menține același stil ”academic” din ultimii 6 ani: găinărismul. Pe scurt, rectorul… biblic (doar nominalistic) învață numai prostii de la Gorun (vom detalia).
UCB rămâne inestetic de mediocră și lipsită de onestitate academică. Schimbarea nici nu se putea produce, doar noul rector a promis continuarea proiectului managerial al lui Gorun. Din nefericire, acest proiect ”demiurgic” nu a susținut decât o singură idee: mulți bani pentru ultrașii din Universitate ai lui Gorun, care-l mențin la putere, împotriva oricărui raționament de performanță. Acești ultrași sunt, acum, preluați de Bojincă, cel care este, conform legii, singurul răspunzător pentru cele bune și cele rele din UCB. Ei constituie o ”echipă de elită”.

4 salarii anuale de peste un miliard la UCB!

Într-un număr anterior al GORJNEWS, am probat științific că mai toată echipa de conducere din UCB e constituită din nume inexistente pentru cercetarea adevărată, conform bazelor de date recunoscute internațional; răsplata: salarii imense, sfidătoare. Gorj Exclusiv a publicat un top cu cele mai mari salarii, încasate în anul 2011, conform Institutului Național de Statistică. Surpriza este că, în acest top 10, patru locuri sunt ocupate de cadre universitare, cu venituri în jur de 1,5 miliarde lei vechi. Contactând Universitatea ”Titu Maiorescu” din Tg-Jiu, ni s-a comunicat că niciunul dintre profesorii care predau acolo nu au avut vreodată un venit anual mai mare de 500 milioane lei vechi. De unde tragem concluzia că la UCB (susținută din bani publici),  una dintre cele mai slabe universități din țară, predau cei 4 menționați de ziarul lui Cosmin Pigui. Ar fi interesant dacă s-ar face public cine sunt aceia, nu de alta, însă nomenclatura ucebistă a negat mereu existența unor astfel de salarii gigantice în mandatele de rector ale lui Adrian Gorun. Poate avem de-a face cu niște cercetători fenomenali, a căror activitate nu e încă luată în calcul…

Noul rector, care moștenește de la fostul o universitate a cărei finanțare de la buget a scăzut cu 30%, din cauza lipsei de calitate academică, va trebui să explice subordonaților de ce unii au 700 lei pe lună și vor fi disponibilizați, în timp ce alții fac miliarde pe an și disponibilizează, deși sunt responsabili pentru locul codaș ocupat în ierarhia oficială!

Gorun, descurcăreț ca organizatorii de bâlciuri. Una e pe afiș, altceva pe scenă

Săptămâna aceasta, coerent cu stilul managerial rectorial de până acum, UCB vrea să simuleze, din nou, organizarea unei conferințe internaționale… La facultatea de administrație publică, unde titular este Dl. Gorun și alți membri ai familiei… Remarcăm că, în sfârșit, s-a renunțat la obsesia pentru sintagma ”societatea cunoașterii”, uzitată până la perimare, din titulatura tuturor conferințelor ucebiste de până acum… Este, oarecum, un progres…
Pe pagina de internet a acestei conferințe, – http://www.utgjiu.ro/flss/conferinta/index.php?page=home (unde informațiile sunt postate într-o engleză de nivel elev tembel de școală primară de la țară), nu există nici măcar un program al lucrărilor acceptate spre prezentare. Pe lângă faptul că, deși internațională, această conferință, probabil, nu va beneficia decât de maxim 5% prezentări într-o limbă de circulație internațională. Cu toate acestea, se bucură de un comitet științific impresionant, cu profesori din România, Anglia, Italia, Spania, Grecia, sau Cehia. Conform cutumei, un astfel de comitet științific are datoria să citească lucrările, sa le promoveze printre ceilalți colegi la nivel internațional, sau măcar să cunoască titlurile, ceea ce descoperim că este oarecum inexact.

Reputat profesor englez, trecut fraudulos în programul conferinței UCB!

În acest comitet – lume bună… În fruntea listei, desigur Dl. Adrian Gorun. Sub Domnia-sa, membrii ai Academiei, dar și Moise Bojincă, și diverși profesori importanți, precum Lynn Martin, fost cadru didactic al Birmingham City University, doar până în 2009 (acest aspect a scăpat organizatorilor) și actualmente afiliată cu Manchester Metropolitan University. Animați de cele mai bune intenții, am contactat-o pe D-na Martin să-i cerem un punct de vedere în legătură cu valoarea lucrărilor acceptate la conferință și pe care, ca membru al comitetului științific, trebuie că le-a lecturat. Răspunsul Domniei-sale ne-a dezarmat: nu știa despre ce vorbim… Concluzia – doamna profesor se pare că a fost victima uneia dintre găinăriile uzuale ale UCB: i s-a folosit numele, fără să aibă vreo legătură cu această conferință.

Așteptăm răspunsul și al altor profesori menționați în falsele comitete, cărora bănuim că le-a fost furată identitatea de către falșii – cercetători/organizatori de conferințe din UCB. Ușor iritată, D-na Martin ne-a transmis că va lua legătura cu organizatorii pentru a reglementa situația aberantă. Ce i-am transmis noi, în replică, este că UCB face frecvent astfel de găinării pentru a simula că face educație, pe salarii imense, după cum se vede mai sus, salarii plătite din bani publici.

Gorun le face, rectorul de paie Bojincă le trage

Cine sunt responsabilii pentru acest lucru? Pagina de internet a conferinței îi dă drept ”chairs” (direct responsabili de conferință) pe cei doi importanți bărbați ai UCB, care se constituie în conducerea – auto-intitulat- ”bicefală” a Universității din Tg-Jiu, Excelențele lor, Moise Bojincă și Adrian Gorun, ambii titulari ai facultății de administrație publică.

Acum probabil că va înțelege și Moise Bojincă de ce are numai de pierdut din asocierea cu actualul președinte de ședință de la senatul UCB: toate aceste fapte, pe care orice profesor serios din Occident le consideră ”găinării”, vor fi contorizate în dreptul numelui lui. Rectorul este responsabil dacă o universitate fură identități, în demersul de a păcăli statul român că face conferințe internaționale, cercetare științifică, sau, la modul general, că este o universitate.

Gorun promovează pilele în detrimentul competenței

În loc ca UCB să folosească fraudulos numele unor profesori buni din țară sau străinătate, pentru a mima cercetarea, le-aș sugera să angajeze profesori de calitate. Îmi vine în minte un singur nume – un membru al Uniunii Scriitorilor, care a predat și la Babeș-Bolyai – Ștefan Melancu. Acesta a câștigat concursul pe post la fosta Facultatea de Litere, după care, în urma unui telefon de la București al lui A. Gorun (care era secretar general la MECTS pe atunci) i s-a anulat concursul cu totul. Motivul? Cele 150 de articole științifice scrise de Melancu s-au dovedit neesențiale pentru Gorun, când a fost să aleagă interesul UCB sau prietenia cu unul dintre consilierii din Minister, Doamna Petrache, care candida pe același post cu Melancu. Nedreptățitul Melancu a câștigat în instanță, dar a renunțat, până la urmă, ceea ce nu e surprinzător – ce om liber și sănătos ar accepta acum o slujbă în UCB?

Unul dintre executanții lui Gorun are remușcări și se confesează victimei!

Evident că în UCB nu a existat vreodată coloană vertebrală, așa că singura voce împotriva acestei nedreptăți a fost cea a unuia dintre membrii comisiei de concurs, cadru universitar la Universitatea din Craiova, care își exprimă, printr-un e-mail adresat d-lui Melancu, uluirea și neputința în legătură cu abuzurile aberante, orchestrate de Gorun în această universitate.

Concluzie:

Nu întâmplător, UCB este nevoită să trișeze în continuare, dacă vrea să nu dispară. Ca urmare a deciziilor eronate la nivel de politică de resurse umane, ca și a satisfacerii intereselor personale a unora din conducere, în universitate s-au luat, de cele mai multe ori, decizii anti-UCB.
În rest, demagogie și bani publici, irosiți inutil pentru salariile unor trișori.
Din nefericire, ca în orice societate nedreaptă, decontul pentru excesele de putere ce au destructurat instituțional UCB, se va face tot pe seama celor slabi și prost-plătiți.
Noroc că viitorul apropiat ne acordă deliciul de a avea un vinovat – rectorul de paie, Moise Bojincă.
Este trist, totuși, că unica universitate de stat din Gorj își menține trendul descendent, rămânând imbatabilă dintr-un unic punct de vedere: face tot ce poate pentru a-și face, singură, rău.

17 COMENTARII
  • jitea 26.04.2012 la ora 23:58 pm
    Gorun este un MAESTRU AL SIMULARII si MANIPULARII, in fond este o ******** morala si profesionala ce nenorocire pe invatamantul din Gorj cu acest ****** de cel mai inalt grad! Oare cand se va termina cu acest *********?
  • kilea 27.04.2012 la ora 0:05 am
    sa avem putina rabdare Gorunache este pe tobogan sens unic...........
  • silvia 27.04.2012 la ora 13:21 pm
    universitari de gradinita cu suzeta in gura duc prostii de nas bai, ce conferinte ...internationale, casca calinoiu gura ca la comedie
  • adrian vargatu 27.04.2012 la ora 13:23 pm
    cu asa impresionisme de doua lulele acestri inchipuiti spun gorjenilor ca sunt extra, ultra, super PROSTI!
  • cadru didactic 27.04.2012 la ora 20:07 pm
    Am participat la foarte multe conferinte desfasurate in strainatate. Niciodata nu mi s-a intamplat sa citesc, in program, numele unui membru din comitetul stiinfitic si acesta sa nu fie prezent la lucrarile conferintei. Acest lucru este de neconceput in afara. Este, daca vreti, o regula "de aur", care se respecta cu sfintenie.
  • codincodin 27.04.2012 la ora 22:30 pm
    moise bojinca e o ******** morala si intelectuala ca si *********** care raspunde la tristul nume de gorun adrian!
  • Pop 27.04.2012 la ora 23:36 pm
    JOS GASCA DE COCOSATI AI LUI GORUN: Gheorghe Gămăneci, Luminita Popescu,Daniela Cârțână, Cristinel Racoceanu, Sorinel Ghimiși, Adrian Runceanu, Miodrag Iovanov, Titu Ionașcu, Alin Gavrilescu, Laura Trocan, Georgiana Holt, Roxana Gherghe, Marian Durbăcea, Camelia Plăstoi, Vasile Fuiorea, Odette Curelar, Daniel Iacob Chivu, Dorin Budescu, Lucian Medar, Aniela Bălăcescu, Diana Mihaela, Irina Cecilia, Lucia Popa Paliu şi Vasile Popeangă.
  • bulea p. 27.04.2012 la ora 23:37 pm
    ce simulacre, ce caricaturi...cacademice!!!
  • Happy Money Grup 27.04.2012 la ora 23:43 pm
    excelent articol! nataraii trebuie batuti la curul gol in piata publica (cu propriile lor...argumente!) oare mai este nevoie de alte dovezi ca sa probeze infantilismul şi decrepitudinea unor impostori ??? ,,marile scule nule de bascule cu barabule!"
  • KK 29.04.2012 la ora 12:12 pm
    De tinut minte, GASCA LUI GORUN, universitarii lui Peste: Gheorghe Gămăneci, Luminita Popescu,Daniela Cârțână, Cristinel Racoceanu, Sorinel Ghimiși, Adrian Runceanu, Miodrag Iovanov, Titu Ionașcu, Alin Gavrilescu, Laura Trocan, Georgiana Holt, Roxana Gherghe, Marian Durbăcea, Camelia Plăstoi, Vasile Fuiorea, Odette Curelar, Daniel Iacob Chivu, Dorin Budescu, Lucian Medar, Aniela Bălăcescu, Diana Mihaela, Irina Cecilia, Lucia Popa Paliu şi Vasile Popeangă. OASTE DE STRANSURA, adunaturi, imposrfori si vuvuzele
  • C. CUTEANU 29.04.2012 la ora 21:57 pm
    Ca urmare a implicarii noastre, UCB a incercat (NEPUTINCIOS) sa afiseze pe pagina de internet a conferintei un program; pentru cei nefamiliarizati, un program de conferinta cuprinde numele celor care se presupune ca prezinta public niste lucrari pe anumite sectiuni. Daca veti accesa programul "conferintei" (nici nu mai are rost sa adaug inutil atributul "internationala") - va veti amuza copios de ce intelege conducerea UCB printr-o manifestare de tip conferinta: http://www.utgjiu.ro/flss/conferinta/uploads/documente/program%20conf%202012.pdf Ca urmare , veti constata.... veti constata!:). E de ajuns! Sper ca acei care au urechi de auzit si ochi de vazut sa traga acele concluzii necesare si sa ajute la curmarea suferintei unor oameni complet nefericiti, datorita evidentului handicap universitar de care sufera...:). Inutil de detaliat: BRAND-UL UCB ESTE IDENTIC CU UN PENIBIL ZGOMOTOS!
  • 7 pitici 29.04.2012 la ora 22:42 pm
    La restaurantul 7 PACATE si la RANCA - acolo se desfasoara activitatile acestei Conf Intern. e clar, este vorba de petrecareti cu voie buna barem din simulacrul de...conferinta sa iasa o ...petrecere pe cinste, cu...reciclabilele binecunoscute de toata lumea! ce caraghiosi!
  • andronache 30.04.2012 la ora 20:24 pm
    povestea asta cu gorun si ucb seamana cu mortul ala care mai misca din cand in cand cate un muschi care se destinde in realitate mortul e mort toata topaiala asta ca sa dea impresia ca ei...lucreaza și...internationalizeaza cu specialista in reciclarea deseurilor si alti specialisti de tinichele vorba ministrului, si-ai gasit refugiul in universitati unii care nu au ce cauta aici si nici pe alte trepte ale scolii romanesti Portocaliul Gorun este in oala si sub oala se aprinde focul
  • Lector 01.05.2012 la ora 16:49 pm
    Pentru Pop: l-ati uitat pe Rujan Cristinel. (semiafabetizatul sef din universitate)
  • universitarul 03.05.2012 la ora 7:29 am
    In anul 2010 UCB a cheltuit din banii studentilor, adica din taxele platite de acestia, 2 miliarde pentru un "proiect strategic" cu titlul UCB – o investiţie de viitor, contract nr. 2820/29.03.2010. Acum dupa doi ani poate Popescu L. si dl A gorun (cei care au derulat proiectul) ne spun ce a fost atat de strategic la acest proiect de 2 mld astfel incat acum UCB nu are nicio grija. Sau "UCB – o investiţie de viitor" a insemnat doar niste bani pentru ei.
  • Raport devastator asupra situației real 16.05.2013 la ora 12:55 pm
    [...] British professor in the conference’s scientific committee, without her approval. More details, here. An e-mail, in English, from Dr. Martin is available in the text, proving that her name was used [...]
  • Scrisoare deschisa adresata echipei Euro 19.05.2013 la ora 18:39 pm
    [...] British professor in the conference’s scientific committee, without her approval. More details, here  . An e-mail, in English, from Dr. Lynn Martin is available in the text, proving that her name was [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *