Încă o sfidare: cumnatul lui Călinoiu, angajat șef la CEO !!!
Încă o sfidare: cumnatul lui Călinoiu, angajat șef la CEO !!!
De cititInvestigatiiUltra - Scurte26 februarie 2015


În ciuda situației critice în care se află Complexul Energetic Oltenia, managerul Laurențiu Ciurel, fost vicepreședinte PSD Gorj,  continuă angajările și promovările care i se ordonă pe filieră politică.
Astfel, pentru a îndeplini dorința președintelui Consiliului Județean, Ion Călinoiu, de angajare a cumnatului acestuia, Rusta Constantin, direct ca șef al Departamentului Administrare IT, Ciurel a organizat un simulacru de concurs, cu participare externă. Batjocura la care s-a dedat Ciurel prin modul de organizare și derulare a acestui concurs i-a uluit în primul rând pe specialiștii din cadrul Departamentului Administrare IT de la CEO.
Conform surselor noastre, departamentul respectiv numără 37 de angajați, iar postul de șef era deja ocupat, la momentul lansării concursului. Specialiștii acestui departament spun că din 37 de persoane era imposibil să nu se găsească un șef competent, dacă se dorea neapărat schimbarea vechiului coordonator, și că s-a permis participarea externă tocmai pentru a i se face loc cumnatului lui Ion Călinoiu.
Apoi, în comisia de evaluare a candidaților, condusă de Ion Petroniu, directorul Diviziei Strategii Dezvoltare, nu a fost acceptat niciunul dintre specialiștii Departamentului Administrare IT din CEO !!!
Inițial, au fost șapte candidați: patru din afara CEO și trei din interior. În urma primei probe, de interviu, Petroniu a făcut o triere cât se poate de ”strategică”: a descalificat candidații din afară, cu excepția cumnatului lui Călinoiu, pe care l-a promovat la proba scrisă alături de cei trei candidați din interior. Ciurel a mizat pe faptul că niciunul dintre cei trei angajați CEO nu va contesta acest simulacru de concurs, pentru a nu-și risca locul de muncă. Exact așa s-a întâmplat. Bineînțeles că Rusta Constantin, cumnatul lui Călinoiu, a picat ”pe subiect”, a luat cea mai mare notă la scris și a fost angajat direct pe postul de șef al Departamentului Administrare IT.
Această mizerie face parte dintr-un lung șir de mizerii similare. Amintim, în treacăt, angajarea fiului lui Ion Rușeț și a fiicei primarului din Bâlteni, Gheorghe Păsărin.

2 COMENTARII
  • Patrascu Camelia 26.02.2015 la ora 8:21 am
    Acest Rusta are un parcurs interesant. Avand informatii din Hidroelectrica acolo unde a lucrat ultima data ca sef sucursala Tg Jiu, s-a transferat la Hidoelectrica Bucuresti pe un salariu foarte mare cu complicitatea conducerii ( Borza) a stat cateva luni pe acel post si cu ultimile disponibilizari a iesit la cerere incasand salarii compensatorii cateva miliarde de lei. Ceea ce se intampla aici este totul premeditat. Nerusinatii. Adica a plecat intentionat la cerere a luat miliarde si imediat se angajaza. Cin isi mai permite acest lucru decat astfel de nemernici.
  • nicolae 28.02.2015 la ora 19:23 pm
    daca sunteti un ziar serios nu abandonati cercetarile privind evaziunea din banul public din gorj facuta de protejatii lui caragea si ionescu ,...d.n.a. doarne sau nu au curaj....
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.