Încă un amical și apoi încep sezonul
Încă un amical și apoi încep sezonul
Alte sporturiSport20 septembrie 2012

Energia Rovinari, un nou început

Baschetbaliștii lui Slobodan Nikolic au disputat în această vară 10 jocuri amicale și până la debutul oficial în noul sezon va mai juca o partidă de verificare, pe teren propriu, contra celor de la Timba Timișoara, echipă nou promovată în Liga Națională de baschet masculin.
După un cantonament făcut la Cheile Buții, Slobodan Nikolic a dus echipa pentru două meciuri la Pitești, ambele pierdute de Energia în fața echipei gazdă. Au urmat apoi trei jocuri disputate în Serbia, două câștigate în fața celor de la Smederevo și unul pierdut în dauna celor de la Jagodina, partide după care noua trupă a Energiei s-a arătat și fanilor gorjeni, la Cupa Energia. Elevii lui Slobodan Nikolic, chiar dacă nu și-au mulțumit antrenorul, au câștigat toate cele trei întâlniri, cu Dinamo, SCM Craiova și CSS Giurgiu. După turneul din Serbia, Energia a invitat la Târgu Jiu echipa din Smederevo, echipă pe care a mai învins-o o dată. O altă revanșă, de această dată acordată, dar și luată, a fost cea a craiovenilor, Energia cedând la un singur punct confruntarea din Bănie cu SCM Craiova.
Amicalul cu Timba Timișoara reprezintă ultima ocazie pentru Slobodan Nikolic de a pune la punct problemele observate în jocul echipei sale, îndeosebi în ofensivă, Energia nereușind în primele zece meciuri amicale disputate să treacă nici măcar o singură dată de bariera a 80 de puncte.
Programul Energiei la Turneul seriei B al Cupei României, turneu ce se va desfășura la Sibiu, va începe pe 28 septembrie cu meciul cu BC Miercurea Ciuc. Pe 29 septembrie elevii lui Slobodan Nikolic vor întâlni pe BC Mureș Târgu Mureș, iar pe
30 septembrie, în ultimul meci, Energia Rovinari va juca cu CSM Oradea. Pentru turul 2 al Cupei României se vor califica primele clasate din fiecare din cele trei serii și echipa cu cel mai bun punctaj sau coșaveraj, dacă va fi cazul, dintre echipele clasate pe locul 2. În sferturile de finală sunt calificate cele patru echipe ce joacă în FIBA Eurochallenge, CSU Ploieşti, BC Timişoara, BCM U Piteşti şi Gaz Metan Mediaş.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.