Încă un comunist executat de Crăciun
Încă un comunist executat de Crăciun
Opinii20 decembrie 2009

Dan Ilie MoregaLa nivelul conducerii centrale a PNL este luată din ce în ce mai serios în calcul demiterea lui Dan Ilie Morega din funcţia de secretar executiv pe regiunea Oltenia, context în care deputatul a replicat anunţându-şi apropiaţii că este posibil să renunţe la calitatea de membru PNL şi să treacă în rândurile parlamentarilor independenţi.

Bătrân şi foarte bogat, nu înţelept şi detaşat

Dan Ilie Morega este un om bătrân şi foarte bogat. Majoritatea oamenilor bătrâni au o anumită doză de înţelepciune. Primul pas către înţelepciune este detaşarea. Oamenii foarte bogaţi sunt cei dintâi care îşi permit să fie detaşaţi, să aibă principii, să aibă opţiuni. Paradoxal, deşi este şi bătrân, şi foarte bogat, Dan Ilie Morega nu este nici înţelept, nici detaşat. În ultimele săptămâni s-a purtat ca o femeie uşoară, deschisă la orice colaborare. Înainte de alegerile prezidenţiale, în culise, a semnat protocoale contradictorii prin care s-a făcut frate de cruce şi cu Ionel Manţog, şi cu Ion Călinoiu, pe fiecare dintre ei iubindu-i cel mai mult şi fiecăruia jurându-i credinţă veşnică, doar să-l suie şi pe el pe ciolan, după alegerile prezidenţiale.

A vrut să împartă oamenii muncii, bucată cu bucată

Duminică, 06 decembrie a.c., după aflarea exit-poll-urilor, a rupt protocolul încheiat cu portocaliii şi s-a apucat să împartă cu pesediştii nu numai unităţile economice ale judeţului, ci şi salariaţii, oamenii muncii, bob cu bob, bucată cu bucată, în lumina sinistrului principiu conform căruia un salariat egal un vot. Împărţeala asta n-a durat decât o noapte.
Luni dimineaţa, Dan Ilie Morega a aflat rezultatele reale ale alegerilor prezidenţiale, a aruncat un şir de sudălmi asupra ex-ministrului de interne pesedist Dan Nica, găsit responsabil de eşecul lui Mircea Geoană, şi s-a grăbit să recunoască public că, de fapt, cea mai echipă bună ar face-o partidul domniei sale cu PDL-ul. Mai mult, l-a îndemnat pe Crin Antonescu să îi urmeze exemplul, să renunţe la „prinţipuri” şi să se califice la putere în orice condiţii. Felul în care şi-a justificat public atitudinea Dan Ilie Morega insultă inteligenţa poporului român: „doar ajungând la putere putem să facem bine oamenilor!”. Deci, de aia îşi pune poalele în cap cu cine se nimereşte, de aia se sacrifică: ca să ajungă la putere şi să le facă bine oamenilor.
În paranteză fie spus, în urmă cu două săptămâni, i-am propus, în scris, să iniţieze, ca parlamentar, procedura de modificare a actelor normative ce reglementează eliberarea Formularului E 112, referitor la finanţarea din fonduri bugetare a spitalizării în străinătate pentru românii ce nu pot fi vindecaţi în ţară. Un fel de mură în gură întinsă tuturor parlamentarilor de Gorj, care, dacă s-ar implica ar câştiga notorietate la nivel naţional şi recunoştinţa a sute de mii de români care cad victime unui sistem medical nereformat şi subfinanţat. Cine vă opreşte, domnule deputat Dan Ilie Morega, să iniţiaţi o astfel de procedură? Ştiu, nu îi găsiţi paraîndărătul. Nu e cu energie, nu e cu băieţi deştepţi, deci nu vă este pe plac. Cu toate acestea, declamaţi că trebuie să ajungeţi la putere ca să faceţi bine oamenilor, ca şi cum astăzi aţi fi portar la Palatul Parlamentului, nu parlamentar. Pe de altă parte, această justificare de doi lei ignoră rolul opoziţiei într-un stat democratic.

De ce îi curg balele cu gândul la ciolan?

Văzându-l făcând atâtea piruete într-un timp foarte scurt, m-am tot întrebat: de ce îi curg balele atât de grotesc cu gândul la ciolan, de ce spune şi face atâtea tâmpenii descalificante pentru orice om politic, de ce ţine să se califice la guvernare cu orice preţ? La Gorj, comparativ cu PSD-ul şi PDL-ul, PNL-ul a investit mult mai puţini bani în campania electorală, deci Morega nu are cine ştie ce datorii faţă de sponsorii partidului său. Cu toate acestea, dimpreună cu multe din animalele de pradă din Gorj, Morega îşi făcuse tot felul de planuri, fantasmase în fel şi chip despre cum o să-şi facă mendrele prin Gorj în următorii ani, despre cum o să taie şi cum o să spânzure. Ghinion, majoritatea acestor animale de pradă au uşa deschisă oricând la Ion Călinoiu, deci tot în opoziţie. Pentru ele, ultima soluţie era aceea de a intra împreună cu Dan Ilie Morega în guvern. Asta este prima explicaţie a disperării care l-a cuprins pe preşedintele interimar al PNL Gorj. La ea se adaugă nevoia bolnăvicioasă de putere. Aserţiunile lui Dan Ilie Morega amintesc de nişte dictatori pe care umanitatea i-ar dori uitaţi definitiv. Reamintesc, în seara zilei de 06 decembrie cerea ca, în Gorj, să împartă salariaţii, bucată cu bucată, cu PSD-ul. Apoi, a cerut să intre la guvernare în orice condiţii, ca să le facă bine oamenilor. Un bine care, probabil, se află dincolo de ei, cei mulţi, într-un loc la care doar iluminaţii au acces.

Crin Antonescu îl pune pe liber

În ultimele zile s-a vehiculat că, în virtutea nepotrivirii de caracter cu Crin Antonescu & co., Dan Ilie Morega urmează a fi demis din funcţia pe care o deţine la nivelul conducerii centrale a PNL, aceea de secretar executiv pe regiunea Oltenia, fapt destul de probabil. În pregătirea acestei demiteri, s-a grăbit să-şi anunţe apropiaţii că, în cel mai scurt timp, va renunţa la calitatea de membru PNL şi va trece în rândurile parlamentarilor independenţi. De fapt, Dan Ilie Morega trebuie să ajungă la putere cu orice preţ. Şi, cum acest drum trece neapărat prin PDL, rămâne de văzut ce va spune Ionel Manţog.

6 COMENTARII
  • fiul gorjului 18.01.2010 la ora 18:20 pm
    PNL ul este locul in care te-ai astepta sa gasesti cei mai putini comunisti. Intre asteptare si realitate .. Ionel Bratianu doarme ...
  • simona 18.01.2010 la ora 18:21 pm
    Narcis.....banuiesc ca la ora asta deja ai primit amenintarile de rigoare!!!Doar ne am obisnuit sa citim prin ziare ca a mai amenintat Morega pe cineva...
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 18:22 pm
    @) simona Nu, nici gând, nu m-a ameninţat.
  • simona 18.01.2010 la ora 18:23 pm
    Ma bucur daca nu a facut o,inseamna ca e prea ocupat cu "ciolanul".Asa cum ma bucur si ca nu au cistigat ,asa domnul de la finante a ramas cu picioare....
  • jumpersio 18.01.2010 la ora 18:24 pm
    As vrea sa intru in PNL sa vad si eu daca interesele partidului sunt aceleasi cu interesele liderului Morega. Ce crezi, daca o sa urmaresc aceste aspecte o sa primesc o fuctie importanta in partid??? Ai vazut pe ce criterii se dau functiile in PNL la noi in judet? Trebuie sa ai ''pedigree'', adica sa fii copilu' lu'....., ca sa poti fi bagat in seama. (vorbesc de aripa tanara). tipic comunist: -..ce e tactu'? -tata e mare patron. -treci in primul rand. "TOTUL PARE MARE ATUNCI CAND ESTI MIC"
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 18:24 pm
    si eu, si toti cei care au comentat aici ne înşelăm amarnic. adevărul îl găsim aici: http://www.radioomega.ro/10701-dan-ilie-morega-se-are-bine-cu-seful-sau-crin-antonescu.html#continut
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.