Incapabile de altceva, autorităţile reiau pomenile electorale
Incapabile de altceva, autorităţile reiau pomenile electorale
Altele24 noiembrie 2011

Principala şi, posibil, singura ştire din presa locală de o săptămână încoace ne dezvăluie că, de 1 decembrie, primarul Florin Cârciumaru dă de mâncare şi de băut la popor. Chiar în dimineaţa aceasta, un titlu exaltat, dacă nu tâmp: „Târgujienii sunt tratați cu fasole, murături și nelipsitul vin fiert”.

Văd diverși indivizi prin viața publică tirgujiană că mai scapă câte o frază despre mita electorală ce se practică în județul nostru rural, cu o educație tot mai la pământ. Este dezamăgitor că mare parte a presei locale, nu doar că nu mai poate să spună liber ce gândește (pe motiv de sponsorizări din bani publici, prin generozitatea a diverși tătuci de instituții publice), dar și încearcă să acrediteze o normalitate răsturnată.
Este, totuși, un dispreț și o jignire totală față de noi, cetățenii acestui oraș; dacă se mai întâmplă o glaciațiune, sau Soarele se agită neastâmpărat, ca și până acum, și planeta se întoarce puțin cu fundu-n sus, e posibil ca vreun îmbogățit local de după Revoluție (cu nivelul de inteligență și bun-gust, de genul Becali – Borcea) să ia pe vreo arcă un număr dintr-un astfel de ziae, pentru a-i ajuta pe cei ce-ar supraviețui Apocalipsei să vadă cum se face o publicaţie.  Și acolo ar da peste producția cu fasole, murături și nelipsitul vin fiert… Oare nu ar crede că în Gorj, populația jubila când era tratată de autoritățile locale pe nivel de asistat social?
Această mită electorală, pe bază de fasole, este tocmai dovada că autoritățile locale nu sunt capabile să-și servească rolul, așa că ne dau de băut! Ulterior, ca să pară că fac ceva, se duc să participe la sărbătorirea lui 22 Decembrie 1989, chiar dacă unii dintre ei au fost securiști. Și ce dacă? Naivii din presa locală îi laudă că ne mențin într-o stabilitate inutilă, ce interzice progresul economic, dar ne aruncă, în scârbă, cu dispreț, fasole, murături și vin fiert, mai mult ca sigur de proastă calitate (deși achiziționate la preț mare, cum se fac achizițiile publice în România), ca să iasă un profit cuiva.
Decât să piardă timpul, organizând petreceri prin care să ne trateze ca pe niște sărăntoci asistați social din lumea a treia, autoritățile locale mai bine s-ar gândi cum să atragă investitori, cum să scoată județul din paradigma tătucilor și, la modul general, cum să modernizeze orașul Tîrgu-Jiu, care pare doar o banalitate infimă, ce găzduiește o universalitate ieșită din comun: Brâncuşi!
Primăria și Consiliul județean, asta trebuie să facă, nu să dea de băut pe gratis; sau PSD-ul vrea să-și fidelizeze alegătorii în acest fel, poate… Totuşi, speram că a învățat ceva de la ultimul chef de pe insuliță, când un biet pensionar a fost fidelizat atât de tare că s-a inecat în Jiu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.