Încep cu apărarea?
Încep cu apărarea?
Fotbal22 iunie 2012

Pentru Pandurii, la finalul sezonului trecut, cea mai importantă problemă ce trebuia rezolvată în mercato-ul de vară era cea a atacului, zonă în care Petre Grigoraș spunea că-și dorește încă doi-trei jucători.
Vacanța a trecut pentru echipa gorjeană, jucătorii au revenit din vacanță, iar lângă vechii componenți ai lotului cu care Pandurii a încheiat campionatul trecut au început să vină întăriri, însă nu acolo unde toată lumea se aștepta, ci în apărare.
În mod evident, Pandurii a pierdut procente bune din siguranța echipei prin pierderea suferită în iarnă, atunci când Chiricheș a semnat cu Steaua, la fel de sigură fiind scăderea ce se va simți în noul sezon după ce Pintilii și-a urmat colegul alegând Ghencea, însă nici măcar în aceste condiții nimeni nu se aștepta la un așa mare aflux de achiziții cu profil defensiv pentru Petre Grigoraș. Acesta îi are acum pe lângă Ungurușan, Rusu, Rada, Vlad și Cardoso și pe Mamele, Melinte și Cojoc, ca să nu mai spunem că și Ignea este și el un jucător defensiv, chiar dacă pentru el doar postul de mijlocaș la închidere poate fi luat în calcul.
Atacul îți câștigă meciurile, dar apărarea câștigă campionatele. Acesta este principiul pe care mulți antrenori îl enunță atunci cînd sunt la cârma unei echipe cu pretenții înalte, iar achizițiile provin din rândul jucătorilor cu profil defensiv. Fără doar și poate, oficialii Pandurilor, cu Grigoraș în frunte, nu se gândesc atât de departe, dar încercarea întăririi acestui compartiment, în care, chiar dacă deseori s-a trecut cu ușurință peste multe erori, acestea au existat și au mâncat multe puncte, dezvăluie, se pare, o dorință mai mare de performanță.
Până acum, spre deosebire de alți ani, startul pregătirilor găsește Pandurii cu destul de multe noutăți în lot, pe lângă „defensivii” amintiți, gorjenii având deja parafate înțelegeri și cu juniorul Alexandru Dan, care însă pare a fi doar o soluție pentru anii ce vor veni, dar și cu Răduț și Matulevicius. Ultimii doi sunt jucători care promit foarte multe, antrenorul Petre Grigoraș își pune mari speranțe, însă nu par a fi și cei care să acopere pe de-a-ntregul problema pe care Pandurii o au de ani buni în atac. Doar cele două soluții cu siguranță nu sunt și suficiente, așa că așteptăm în continuare cu interes un golgheter veritabil care să facă mai mult decât Lemnaru sau Matulevicius sau o aripă stanga care să-și facă bine treaba acolo astfel încât să-l lase pe Maxim în banda dreaptă.
Dacă Pandurii va reuși și aceste două trasferuri și va găsi și un nou mijlocaș box-to-box care să facă măcar 65-75% din ceea ce reușea să facă Pintilii, atunci nu voi avea emoții. Trupa lui Grigoraș va obține mai mult decât acest frumos loc 7 obținut în această vară și, poate, va ajunge și în Europa. Dacă se vrea…

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.