Incredibil: Cârciumaru a vândut oraşul pe nimic!
Incredibil: Cârciumaru a vândut oraşul pe nimic!
Investigatii3 mai 2010

Pentru cei care încă se mai întreabă de ce, de ani de zile, Târgu Jiul înaintează cu două viteze – pe loc şi înapoi, de ce primăria este în pragul falimentului, de ce zeci de firme aşteaptă la nesfârşit ca edilii să-şi onoreze obligaţiile financiare de sute de miliarde de lei vechi, de ce în oraşul lui Brâncuşi nu există niciun investitor străin sau de unde au avut fruntaşii primăriei bani să-şi ridice peste noapte vilele din strada Bicaz şi din multe alte zone selecte, am postat mai jos investigaţia difuzată recent de GORJ TV.

În orice stat de drept şi în orice oraş cu oameni responsabili din lumea asta, cărora le pasă de prezentul şi viitorul urbei în care trăiesc, când un jurnalist demonstrează că primarul, în cârdăşie cu afacerişti locali, mulge oraşul prejudiciind bugetul local şi încălcând drepturile, libertăţile fundamentale şi interesele cetăţenilor, lucurile nu mai continuă la fel.  La Târgu Jiu, însă, nimănui nu-i pasă de nimic, nu exisă nicio opoziţie, nicio reacţie din partea autorităţilor sau a oamenilor simpli.
[youtube]o4qunoj4E40[/youtube]
[youtube]ble9TEV4L4Q[/youtube]
[youtube]fH-muuyRtgo[/youtube]
[youtube]DuwaWfc7NRc[/youtube]
[youtube]sUI1Szl7yPc[/youtube]
[youtube]WvLtTZzZuCc[/youtube]
Foarte curând voi posta şi documentele în baza cărora Inspectoratul de Poliţie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Garda Financiară, Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi şi Corpul de control al prefectului au obligaţia de a interveni pentru restabilirea legalităţii. Pentru asta sunt plătite din bani publici, nu pentru protejarea cârdăşiilor penale dintre Cârciumaru, Bâlteanu şi Diaconu.
Menţinând un contract total dezavantajos oraşului, pe care l-ar fi putut anula, legal, din prima zi a mandatului său de primar, Florin Cârciumaru a prejudiciat, timp de zece ani, bugetul local şi, implicit, locuitorii Târgu Jiului cu cel puţin 2000 lei  x 365 x 10 = 7300000 lei, adică 73 miliarde lei vechi. Asta dacă luăm în calcul numai cazul parcării de la Piaţa Mare. Majoritatea contractelor de închiriere sau concesiune sunt făcute la preţuri de nimic.  De aceea, la Târgu Jiu investitorii serioşi, dispuşi să plătească preţul corect şi atât, nu au loc. Pe Cârciumaru şi ai lui îi înteresează doar paraîndărătul, veniturile colaterale, atent diriguite către conturile personale.
Am scris de curând că, până la un punct, Florin Cârciumaru poate fi receptat ca un tip simpatic. Am greşit. Primarul e doar şeful caracatiţei personale, pe care a crescut-o de mică, dându-i să înfulece dimineaţa, la prânz şi seara, câte o felie din oraş. De Cârciumaru este posibil să scăpăm, la viitoarele alegeri. Târgu Jiul va rămâne, însă, multă vreme de aici înainte, în mâinile foştilor bişniţari, în prezent prosperi oameni de afaceri, care au cumpărat oraşul pe nimic şi l-au sluţit după chipul şi asemănarea lor.

9 COMENTARII
  • justitiarul 03.05.2010 la ora 6:41 am
    si-a facut si blog acest impostor,ca toti fraierii si toti prostii sa-l aclame,sa-l felicite,cat despre rezolarea problemelor,o da cotita.nu ati vazut ca e un agramat.habar nu are sa se exprime.acelasi subiect il tot repeta dar sub alta forma.e un ingamfat si un nesuferit,de unde ati scos chestia ca ar fi un tip simpatic.asta cand vorbeste cu cetateanul ,nici macar nu-l priveste in ochi.a vandut piata centrala ,metru cu metru si acopera coruptia de acolo ptr ca de acolo porneste cea mai mare coruptie.....de la papica.are piata aia la angajati ,ca te miri ce pot face toata ziua....eu cred ca ...freaca manganul.centul victoriei ,parca-i curtea unui tigan interlop.a pus pergola aia imensa din fier alb si la venirea dinspre parangul spre biserica,acesta nici nu se vede.asta a nenorocit orasul.nu exista canalizari pe strazi sau curatenie ca in zonele centrale.luati ,va rog la puricat pe cei de la compartimentul juridic ,respectiv pe unul jianu ,cica director ,care a facut cele mai grave ilegalitati.daca va duceti la usa acestui primar de 2 lei ,veti asculta tot felul de poesti si nemultumiri care sunt tergiversate de cand a luat in primire acest individ,primaria.a cheltuit banii primariei cu tot felul de pomeni si petreceri date ptr tigani si pensionari.rasismul ,nu este o stare de fapt,este o realitae doar ptr tiganii hoti sau ptr romanii la fel de hoti si ordinari.incepeti anchete si dezvaluiri,ptr a termina cu mafia care incepe chiar din biroul primarului carciumaru.
  • elina 04.05.2010 la ora 19:01 pm
    domni de la primarie nu fac alceva decit sa se plimbe dupa maturatori si sa pandeasca politisti comunitari mai ales d-nul vice Roman BARBUTI cand nu-l primeste d-na acasa fiind putin afumat pleaca prin parcuri la panda el are voie sa se plimbe pe alei cu masina si ci farurile stinse ca de este omul nr.2 IN PRIMARIE
  • Angela 05.05.2010 la ora 21:35 pm
    Felicitari pt acest reportaj,chiar ati atins acolo unde este adevarat.Circiumaru ii acopera pe Biltenu cel gras si nesimtit verbal,Loga,Lemnaru,Diaconu,chiar ei au cumparat pe cei de la FISC,Garda financiara,si nu nu mai,De ce lor nu le face nimeni nimic?Doar sunt bosi orasului,jos coruptul de Carciumaru,imi luase si mie pamintul ce il primise-m mostenire de,il trecuse pe numele altor jmecheri care au dat bani pt vila lui.cita nesimtire.
  • ion 07.05.2010 la ora 0:33 am
    Numarul de locuri in parcare a crescut pentru ca trotuarul de langa carosabil a fost desfiintat si locul asfaltat intr-o noapte de DSC. De asemenea a fost mutat gardul spre carosabil. terenul care a fost eliberat a devanit parcare si aceasta a fost recompartimentata. De aici provine sporul de locuri. Ce este interesant este ca nu exista hotarare de consiliu pentru extindere, desi trotuarul este domeniu public si este obligatoriu acest lucru. Ceea ce nu stii si este si mai grav este faptul ca cele 2 terase din fata complexului Rodna sunt tot pe teren aferent parcarii. Deci inchiriere pentru activitati comerciale. Asa ca acest contract este incalcat si in prezent. De ce daca sunt mai multe locuri de parcare nu a vazut nimeni ca sa actualizeze contractul? Iti doresc mult succes desi cred ca te vor cumpara si pe tine in curand.
  • justitiarul 08.05.2010 la ora 21:44 pm
    MAMAAAA,CE DE CORUPTI,MAI FRATE.N-ARE NIMENI AC DE COJOCUL LOR???NENOROCITUL DE CARCIUMARU TREBUIE SA PLATEASCA CU VARF SI INDESAT.AR FI BINE SA SE INFIINTEZE O COMISIE A TUTUROR CETATENILOR CE AU FOST PAGUBITI INTR-UN FEL SAU ALTUL DE ACEST NENOROCIT.CEA MAI MARE PARTE A ORASULUI NU ARE CANALIZARE SI EL ATARNA FLORI LA TOTI STALPII DE CURENT ELECTRIC.PE BANII CUI?SI APROPOS,PARCA CEI DE LA ELECTRICA NU DADEAU VOIE NICI LA AFISE SAU CABLU,NU?CONTINUATI DECONSPIRAREA JIGODIILOR DIN FRUNTEA INSTITUTIILOR .
  • ulea spataru' 13.05.2010 la ora 17:34 pm
    Va meritati soarta ca ati votat un primar de 2 lei !
  • justitiarul 16.05.2010 la ora 22:59 pm
    eu n-am votat canalia si analfabetul asta cu titlul academic.cele mai corupte institutii din romania sunt primariile si evident cei ce le conduc.ma gandeam asa,cu un amic,cam ce afaceri ar trebui sa ai ,ca sa poti sa-ti construiesti o vila,sa ai masina,sa ai mobilier de lux,sa ai aparatura electrocasnica,sa ai un gard modern,sa ai haine de calitate,sa mananci bine ca sa arati tot timpul satul,nu lihnit,sa-ti ti copilul in facultate,sa-i cumperi copilului haine si mancare ,plus bani de buzunar,plus concedii in familie,plus,etc,etc,etc.ei,ce ziceti fratilor,ce afaceri sau ce castiguri lunare ai putea avea tu si nevasta sa-ti permiti ce-si permit sefii astia,imbuibatii fara scrupule,ce conduc rahatul asta de targ,maturat un pic prin centru,inflorat dar inglodat in datorii ca vai de mama lui,sau vai de capul nostru de prosti ca ne ducem sa alegem la nesfarsit coruptia,ca vorba ceea e rau cu rau dar mai rau fara rau.doamne ,ce neam de oameni prosti ai lasat pe aceste meleaguri si cati talhari .dar ce e mai frumos ,e ca dragii nostrii talhari nu se dau prinsi la potera fiindca au probleme grave de sanatate cand simt zabrelele pe-aproape si mai impart si ei din prada ,ba la unul ba la altul,ca de salariile-s mici si nu ajung nici ptr un logan,dar ptr un audi.eu as dori ,ca d-nul DAJU sa imceapa o vanatoare de talhari,o deconspirare sustinuta a tuturor coruptilor acestui oras.
  • Little Genius 17.05.2010 la ora 11:35 am
    Nu aveti ce le face, mafia e prea mare. Sa fim seriosi ;) Si cand fac afirmatia asta stiu ce vorbesc. DAR ... merita incercat ! GO GO GO DAJU !
  • Bogdan 24.05.2010 la ora 10:04 am
    ehh , licitatii au tot fost , incadrari s-au facut , acum de ce sa ne miram ca nea florin are 2-3 vile si e miliardar :))
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.