Înfrângerea care lasă loc speranței
Înfrângerea care lasă loc speranței
Alte sporturi2 decembrie 2011

Pallamano Intini Noci – Energia Pandurii Târgu Jiu 26-25

Energia Pandurii Târgu Jiu a ieșit, pentru a treia oară în istoria sa, în drumul european, deplasarea de la Noci fiind considerată înaintea disputării partidei drept cea mai bună oportunitate de a sparge gheața și de a obține un prim succes în deplasare pentru gorjeni. Nu a fost așa, Energia a cedat pe final, dar calificarea se joacă la Târgu Jiu.
Gumarni Zubri și FC Porto Vitalis au fost adversarii care au stopat din fașă aventurile europene ale handbaliștilor gorjeni, de fiecare dată Energia evoluând în Cupa EHF. Acum, când echipa antrenată de Liviu Andrieș a prins trenul Cupei Cupelor și când adversarul hărăzit la tragerea la sorți vine din Italia, o țară fără o tradiție prea mare în handbal, oficialii Energiei speră ca echipa să facă pasul și să treacă de acest tur, calificându-se în primăvara europeană.

Au picat pe final

Meciul de la Noci a fost început destul de timid de ambele echipe, Energia reușind ca, spre jumătatea primei reprize, să se desprindă, totuși, de adversar la cinci goluri, ceea ce părea a o conduce spre o victorie istorică. După ce a condus cu 10-5 și apoi cu 14-11 la pauză, trupa lui Andrieș a continuat în aceeași notă și în partea a doua a întâlnirii, însă doar până în ultimele 10 minute de joc, atunci când Energia a pierdut controlul partidei și gazdele au întors rezultatul de la 17-21 la 26-23. Gorjenii au reușit să evite în ultimul moment o înfrângere rușinoasă în Italia, Energia a marcat de două ori pe final și a făcut ca returul de la Târgu Jiu să înceapă de la 26-25 pentru Pallamano Intini Noci, un handicap minim, pe care elevii lui Liviu Andrieș ar trebui să-l remonteze fără probleme.

Calificarea, singura variantă luată în calcul

În ciuda înfrângerii suferită la Noci și a faptului că acolo și-au dat seama că adversarul nu este unul tocmai de neglijat, antrenorul Liviu Andrieș spune că nu concepe ca echipa sa să nu meargă mai departe în Cupa Cupelor: „Echipa italiană nu este chiar atât de slabă, are trei jucători la națională, iar handbalul italian a progresat foarte mult. Au jucători foarte experimentați, la noi chiar asta a lipsit în unele momente, dar nu cred că vom avea probleme în a ne impune la Târgu Jiu și în a ne califica în turul următor. Cred că îi vom bate cel puțin la 4-5 goluri diferență”, a declarat tehnicianul echipei gorjene. Pentru calificarea în turul următor al Cupei Cupelor, Energia are nevoie în meciul de sâmbătă, de la Târgu Jiu, de o victorie la cel puțin două goluri diferență.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.