Insider CEO: Cum truchează Ciurel licitațiile!
Insider CEO: Cum truchează Ciurel licitațiile!
De cititInvestigatiiUltra - Scurte26 februarie 2015


Una dintre sursele noastre din Complexul Energetic Oltenia ne-a explicat în detaliu una dintre modalitățile tehnice prin care conducerea colosului energetic încearcă trucarea procedurilor de achiziții publice pe care le organizează.
”Pentru achizitiile importante, cu obligativitatea publicarii si pe site-ul institutiei a intentiei, cum este si cea legata de recentul si controversatul contract de livrare carbune, acestea sunt publicate cu doar o zi inaintea termenului final de depunere, dar cu modificarea datei de publicare, astfel incat doar cei ce trebuie sa castige sa aiba documentatia pregatita si depusa. E destul de greu de depistat acest lucru dupa publicare, dar din log-urile de acccesare si publicare se pot vedea aceste lucruri, daca ele nu sunt sterse ulterior.
Ca sa verificati veridicitatea acestor afirmatii, puteti observa si dv-stra ca anuntul initial de vanzare carbune publicat in „29.11.2014” invita potentialii cumparatori sa intre in posesia documentatiei in perioada 30.11-02.12.2014, documentul nefiind semnat intentionat, pentru a nu putea fi inregistrat si datat, si fara a implica cumva pe cei responsabili de acest lucru. Documentul este convertit in format .pdf in data de 29.11, la ora 16:18, dar nu este publicat in aceeasi data pentru a nu da ocazia ca si alti doritori sa participe la aceasta procedura.
Cu siguranta, publicarea i-a dat peste cap si pe „amatorii” din Constanta, care nu aveau pregatite toate cele si nu apucasera sa „cumpere documentatia”, asa ca ziua urmatoare, adica in 04.12.2014, cand trebuiau deja deschise ofertele, se reprogrameaza totul cu o adresa inregistrata in data de 03.12.2014, pe motiv ca „asa au solicitat potentialii ofertanti”, de fapt cei carora le era dedicata toata treaba, dar fusesera si ei luati cam pe nepregatite, si tocmai ei nu cumparasera documentatia necesara.
E usor de verificat data cand acestia au intrat in posesia documentatiei din dosarul achizitiei. In plus, acesta a fost publicat in data de 04.12. La ce ora? In orice caz, dupa ora 09:00, termenul limita de depunere al ofertelor, cu siguranta (din proprietatile documentului nu se pot extrage aceste informatii, deoarece au fost scoase cu adobe acrobat). De ce nu s-a publicat acest anunt in data de 03.12.2014 cand a fost semnat si inregistrat?….uite asa….!
Daca intr-adevar se doreste anchetarea acestei probleme, probe vor fi suficiente chiar la sursă.”

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.