Inspectoratul Școlar e măcinat de prostie, sictir și corupție
Inspectoratul Școlar e măcinat de prostie, sictir și corupție
Investigatii22 iunie 2012

Inspectoratul Școlar Județean Gorj și-a schimbat fesul, atât. Odată cu guvernul PDL au căzut Paralescu și Mitescu și s-a întors la conducere Ișfan. O schimbare care nu rezolvă nimic în anatomia acestei instituții măcinate de prostie, sictir și corupție. Pentru că inspectorii școlari rămân în scaune pe mai departe, dincolo de orice schimbare de guvern. Majoritatea au ajuns acolo prin concurs de pile și și-au păstrat funcțiile prin tot felul de compromisuri.
În ultimii 4 ani, în loc de reformarea și modernizarea învățământului gorjean am asistat la o pedelizare forțată. Îmi amintesc conferințele de presă ale PSD Gorj, din fiecare marți, când principalul specialist pe probleme de învățământ al acestui partid, Ion Ișfan, denunța public ilegalitățile flagrante săvârșite de Paralescu, Mitescu și ceilalți inspectori școlari. Autoritățile statului, conduse de PDL pe atunci, nu s-au autosesizat niciodată.
Acum, Ișfan s-a întors între sânii echipei de inspectori școlari. Dumnezeu dacă ar fi, și tot nu ar putea schimba aproape nimic.
Nu se va aștepta sfârșitul verii și “comisarii sovietici” care au dat pesediștii jos de la conducerea școlilor și i-au înlocuit cu pedelişti își vor potrivi minele lor grețoase de oameni grei, importanți, și-i vor pune la loc directori pe pesediști. Apoi, va veni rândul pedeliștilor să urle c-au fost abuzați și să ia drumul instanțelor de judecată, cerând scaunele înapoi și reparații morale. În vremea asta, în școlile din Gorj dispar profesorii și se înmulțesc veneticii.

Șpăgara Luminița Sandu, uitată de USL la conducerea Casei Corpului Didactic Gorj

GORJNEWS a prezentat pe larg cazul șpăgarei Luminița Sandu, șefă a organizației de femei a PDL de la Roșia de Amaradia, titularizată ilegal de Mitescu și Paralescu și numită, apoi, director la Casa Corpului Didactic Gorj (!!!), deși poseda la acea vreme dosar penal pentru că a pretins mită unui cursant. În data de 7 februarie a.c., am cerut în scris conducerii ISJ Gorj o serie de documente produse de această instituție în 2011, când a simulat că o cercetează pe Sandu pentru că a cerut mită. Nu le-am primit nici până astăzi, fapt pentru care m-am adresat Tribunalului Gorj.

Jurista Inspectoratului Școlar e “deșteaptă” de n-are pereche

Pe parcursul procesului am avut incredibila surpriză să constat că jurista Inspectoratului, Carmen Lambu, depune la dosar o “Întâmpinare” în care informează instanța de judecată că … Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu este … instituție publică! Hârtia e contrasemnată de Paralescu. Deci, să-mi văd de drum, că Inspectoratul e un fel de SRL, n-are de-a face cu statul și cu obligațiile instituțiilor publice față de cetățean. Potrivit Legii Educației Naționale, art. 95, “Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti sunt servicii publice deconcentrate ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului cu personalitate juridică”.
Întrebarea firească e următoarea: ce poate face Ișfan cu Carmen Lambu într-un post cheie, ca acela de jurist? Cu un astfel de jurist, orice om normal la cap n-ar avea curajul să treacă nici strada. A doua întrebare: ce poate face un jurnalist când primește o asemenea hârtie, într-un proces la Tribunalul Gorj, cum că Inspectoratul Școlar nu e instituție publică? Aproape nimic. M-am închinat și eu, acum vă închinați și dumneavoastră, citind facsimilul emis de unul dintre cei mai nepregătiți juriști existenți azi în instituțiile publice din Gorj.
Vom reveni.

5 COMENTARII
  • comenius 23.06.2012 la ora 14:58 pm
    si sperati ca se va schimba ceva? detinatorii posturilor care presupun competenta si profesionalism raman aceiasi...dar fara competenta sau profesionalism.ca si pana acum.am sperat ca noul monistru sa aduca noi oameni in cloaca numita isj gorj.da de unde.noul nu intereseaza pe nimeni si atat timp cat profesorii nu reactioneaza,eventual prin sindicate, inspectoratul va ramane populat de aceleasi personaje
  • purdea 23.06.2012 la ora 20:33 pm
    parca era vorba de DEPOLITIZAREA serviciilor descentralizate...................... dar cum se vede tot o apa si un pamint, de aia merge treaba prost in tara asta
  • purdea 24.06.2012 la ora 16:24 pm
    ******** mai mare decat individa asta politruca de CIOLOCOI nu s a existat in Gorj, o s o vedem si pe asta ce va face, ca cine este stim cu totii!
  • jurista 24.06.2012 la ora 22:06 pm
    .....de acolo de sus ne rânjeste incompetenţa, adică Işfan,,la ce ne mai putem astepta, cum sa mai protestăm?
  • pigui 26.06.2012 la ora 9:35 am
    lasati i fratilor sa isi rupa gitul ca nastase
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.