Întâlnire de gradul III
Întâlnire de gradul III
Alte sporturiSport16 noiembrie 2012

Energia Pandurii Târgu Jiu nu trece prin cea mai bună perioadă. Lotul subțire din punct de vedere numeric, lipsa investițiilor din presezon și ultimele rezultate pun trupa lui Andrieș într-o poziție ingrată înaintea disputei cu echipa fostului antrenor al gorjenilor, Vasile Stângă, acum tehnician la CSM București.

Rezultatele Energiei din ultima vreme au condus-o pe o poziție codașă în Liga Națională, la doar o victorie distanță de locurile retrogradante. Evoluția echipei din partea a doua a meciului cu HCM Constanța, pierdut și el, dar la o diferență onorabilă, a mai șters din rușinea eșecului de la Cluj, însă iertarea păcatelor este așteptată de la confruntarea cu CSM București. Partida este una extrem de dificilă, Stângă punându-și conducerea să investească serios la CSM cu gândul de a duce echipa bucureșteană în cupele europene. Transferurile din vară au făcut din CSM București una dintre echipele ce ar trebui să fie în coasta echipelor de top, acolo punând HCM Constanța și Bacăul, iar acest lucru chiar s-a întâmplat până în etapa trecută, când elevii lui Stângă s-au împiedicat de Potaissa, echipa din Turda fiind revelația începutului de campionat.

„Nu mă lupt cu Vasile Stângă”

Deși duelul din runda a opta dintre CSM București și Energia pare a se descompune și într-unul al antrenorilor, Liviu Andrieș neagă că se gândește la acest aspect când pregătește meciul: „Nu mă lupt cu Vasile Stângă și nici el cu mine. Vasile Stângă este un brand, a antrenat la Târgu Jiu, dar lupta este între cele două echipe pe care noi le antrenăm. Ei au început mult mai bine ca noi campionatul, noi l-am început mai prost, dar sperăm ca la acest meci să le creăm probleme destul de mari”, a declarat antrenorul Energiei. Acesta mai spune că speră în continuarea unei tradiții

favorabile gorjenilor în confruntările directe cu CSM București: „Ne așteaptă un meci greu, dar nu imposibil. Nu jucăm contra Constanței, jucăm cu CSM București, iar noi, în ultimul timp, am fost tăticii celor de la CSM. Trebuie să recunoaștem însă că vom avea un meci extrem de greu pentru că în această vară a transferat aproape 10 jucători. Au adus ei trei spanioli, dar avem și noi „spaniolii” noștri. Ei pleacă cu prima șansă ținând cont de faptul că joacă acasă, de câte puncte au acumulat până acum și de ceea ce am arătat noi în ultima perioadă. Au și ei slăbiciunile lor pe care noi trebuie să le speculăm”, a mai spus Andrieș.

Demolatorul Savenco

Antrenorul Vasile Stângă pare să aibă și câțiva copii de suflet, pe care îi are lângă el pe unde se duce, iar pivotul Dan Savenco este unul dintre ei. Savenco a făcut parte și din lotul Energiei, că despre jucat este prea mult spus atâta vreme cât el a fost mai mult suspendat din cauza durităților sale de pe teren. Chiar dacă nu este un jucător care să se remarce mai mult decât prin forța brută cu care încearcă să se impună în duelurile din faza defensivă, Savenco a fost preferat de Stângă în perioada petrecută la Târgu Jiu, el și Novanc trecându-l pe Giotoiu în a treia poziție pentru postul de pivot, așa că duelul dintre cei doi se anunță extrem de interesant. Cel puțin la fel de interesantă se anunță și reîntâlnirea lui Savenco cu Dorin Dragnea, jucător pe care l-a „curentat” chiar coechipier fiindu-i, episodul petrecându-se chiar la Târgu Jiu, în sezonul trecut, după o victorie a Energiei în fața CSM-ului.
    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.