Investigaţia GORJNEWS.ro de la Schela, instrument de şantaj pentru echipa lui Dan Diaconescu
Investigaţia GORJNEWS.ro de la Schela, instrument de şantaj pentru echipa lui Dan Diaconescu
Investigatii25 iunie 2010

Click şi Adevărul de Seară confirmă în ediţiile de astăzi ceea ce ştiam din martie a.c. Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela şi creierul deturnărilor de miliarde de lei alocate unei alimentări cu apă, recunoaşte public, abia după întemniţarea lui Dan Diaconescu, că o echipă a OTV a folosit o investigaţie GORJNEWS.ro ca instrument de şantaj. La 24 şi 25 februarie a.c., în cadrul emisiunii Dan Diaconescu în Direct, au fost difuzate fără acceptul meu documente  şi materiale video publicate de GORJNEWS.ro în 2009, prin care erau demonstrate deturnările de fonduri publice. La câteva zile distanţă, o echipă a OTV s-a deplasat la Schela şi i-a cerut lui Aristide Şerbănescu câteva mii de euro pentru a nu difuza <<un serial mai lung decât cel cu Elodia>>. Primarul Schelei confirmă abia acum toate aceste aspecte, într-o declaraţie acordată jurnalistului Alin Ion.

Ar mai fi de precizat trei lucruri:
1. dosarul deturnărilor de bani publici de la Schela lâncezeşte la DNA de aproape un an de zile şi nu înţeleg căt timp contribuabilii vor continua să asigure salarii ce bat spre suta de milioane unor procurori care acoperă infractorii.
2.  în data de 03 martie a.c. prefectul Liviu Andrei, care s-a pronunţat public în repetate rânduri că la Schela totul este legal (imixtiune inadmisibilă în treburile justiţiei), s-a întâlnit la Bucureşti cu realizatorul OTV care subtilizase şi difuzase fără acordul meu imagini şi documente produse de GORJNEWS.ro. Desigur, a fost o întâlnire privată ce nu a conţinut aspecte de interes public. La urma urmei, afară plouă!
3.  în data de 4 martie a.c., o echipă a OTV a venit la Schela pentru a-l şantaja pe Aristide Şerbănescu. Intuind motivul prezenţei în Gorj a echipei OTV, l-am sunat pe Dan Diaconescu de pe telefonul personal şi i-am adus la cunoştinţă că echipa sa a venit aici „la cules”. Mi-a replicat că nu sunt oamenii lui, că sunt angajaţii unei firme către care el a vândut spaţiu de emisie, cu care el nu are nicio legătură. Deci, afară plouă cu găleata, claaaar!
Despre şantajul în derulare am mai comunicat telefonic cu multe alte persoane. Bugetarii care îmi interceptează comunicaţiile în fiecare zi sunt obligaţi prin lege: a. să aibă temei legal în momentul în care îmi limitează drepturi şi libertăţi fundamentale; b. să valorifice conform legii informaţiile obţinute din interceptarea comunicaţiilor. Le-am oferit pe tavă posibilitatea realizării unui flagrant. Însă, ca să faci un flagrant îţi trebuie şcoală, nu numai pedigree. Or, salariul de zeci de milioane ţi-l iei fie că faci flagranturi, fie că nu. Plus că, dacă nu faci, nu-l superi pe Ion Călinoiu, rămâi în gaşcă şi îţi reglezi pentru încă un mandat curul în scaunul primit moştenire. Ca să-ţi acoperi predecesorul, nu degeaba.
Aici puteţi reciti debutul investigaţiei realizate de GORJNEWS.ro.
Aici puteţi vedea a doua emisiune realizată de OTV, în data de 25 februarie a.c., în baza materialelor produse de GORJNEWS.ro. Punerea în scenă a emisiunii a pregătit şantajarea primarului delapidator, Aristide Şerbănescu.

2 COMENTARII
  • Cosmin Cristea 27.06.2010 la ora 7:43 am
    Nu stiam ca Santajul e comportamentul de servialism si de donare a banilor de catre cei ce se simt cu musca pe caciula, precum Aristide Serbansecu..... . Statul, prin Procuratura, zice ca primarii sunt responsabili, corecti, onesti, iar ziaristii sunt niste lichele, santajisti. Realitatea arata: **....Actualii Primari sunt produse ale mafiei comuniste. Iresponsabilitatea, frustrarea si incompetenta primarilor sunt factorii ce definesc actualul sistem de administratie locala---- **
  • BIG 27.06.2010 la ora 15:06 pm
    Acum ar trebui sa realizam cat de grava este situatia. Un jurnalist care isi practica meseria doar pentru ca din astfel de santaje se pot obtine beneficii nu este deloc diferit de cei pe care ii investigheaza. In cazul in care condeiul jurnalistilor este influentat o singura data de recompense in bani sau alte beneficii, acesta este complice la furtul din visteria cetateanului de rand. Nu mai exista oameni care sa aiba principii laudabile ci doar oameni care lupta pentru a fi partasi la festin, un om cu principii este considerat nebun in zilele noastre. Dar fiti atenti ca odata intrati in acest joc tot timpul va fi altul in spate care asteapta sa va ia locul si va reusi pentru ca sunt putini cei care nu pot fi santajati, daca nu chiar pe cale de disparitie. Se presupune ca tot timpul exista un echilibru si ca balanta dintre bine si rau este echilibrata de la sine, dar in cazul nostru balanta este echilibrata intre rau si foarte rau, iar cei care sustin oranduirea din zilele noastre sunt tradatori ai propriilor urmasi. Nu pot decat sa mai spun ca "nu ne-am nascut in locul potrivit".
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.