Învie trupa lui Grig?
Învie trupa lui Grig?
FotbalSport13 aprilie 2012

Târgu Mureș, colac de salvare pentru Pandurii înaintea Paștelui

Pandurii a câștigat un singur meci în 2012 și acela în fața codașei Ligii I, dar încă n-a gustat din cupa victoriei pe teren propriu, deși a disputat în acest an trei meciuri, toate încheiate la egalitate, așa că meciul cu FCM Târgu Mureș este considerat extrem de important de întreaga suflare pandură.
Amarul eșec de la Ploiești, 0-2 cu Astra, dar mai ales prestația de echipă blazată a Pandurilor în partida respectivă a făcut ca antrenorul Petre Grigoraș să fie extrem de critic cu jucătorii săi, tehnicianul gorjenilor ajungând chiar să declare că a fost pentru prima dată când i-a fost rușine că antrenează această echipă. Grigoraș promite că va lua toate măsurile pentru ca această umilință să nu se mai repete în acest campionat și prima ocazie ca elevii săi să îi demonstreze că la Ploiești a fost doar un accident este meciul de pe teren propriu cu FCM Târgu Mureș, un meci care capătă o importanță cu atât mai mare cu cât echipele din subsolul clasamentului au recuperat foarte multe puncte în acest retur din handicapul cu care au plecat și acum Pandurii sunt la doar nouă puncte de zona retrogradării.

Un campionat nebun

Nu doar antrenorul Pandurilor este îngrijorat de întorsătura pe care au luat-o lucrurile în Liga I, ci și președintele executiv al grupării gorjene. Eugen Pîrvulescu spune că în acest retur campionatul a devenit unul nebun, echipe precum Concordia Chiajna, Sportul Studențesc, Petrolul, Voința Sibiu sau chiar FCM Târgu Mureș, obținând rezultate la care nimeni nu s-ar fi așteptat în urmă cu doar două luni. Pîrvulescu spune că, în aceste condiții, victoria în meciul cu FCM Târgu Mureș este vitală și obligatorie: „În acest campionat s-au răsturnat toate calculele, apar rezultate imprevizibile, campionatul s-a strâns foarte mult. Echipele din subsol, care în tur nu a aveau nicio şansă să scape, acumulează puncte etapă de etapă, şi nu câte un punct ci câte trei. E un campionat nebun, pentru noi jocul de sâmbătă e foarte important. Avem 36 de puncte şi ne uităm în spate şi uitându-ne în spate se apropie de noi acele echipe de jos. Nu ar trebui să avem emoţii, şi avem nevoie de cele trei puncte. Vrem victoria pentru a ne îndeplini obiectivul”, a declarat oficialul Pandurilor.

Apel la fane

Meciul cu Steaua nu a însemnat doar pierderea a două puncte pe teren propriu, ci și pierderea unui număr important de susținători din tribune pentru meciul cu FCM Târgu Mureș, asta pentru că pătrunderea pe terenul de joc a celor doi așa ziși suporteri a fost pedepsită de Comisia de Disciplină din cadrul LPF, iar la meciul din Sâmbăta Paștelui, în tribunele „Municipal”-ului nu vor avea acces decât femeile și copii sub 14 ani. Având în vedere că multe doamne și domnișoare vor fi prinse cu pregătirile pentru Paște, iar copiii sunt în vacanță, nu sunt mari speranțe ca Pandurii să primească un sprijin substanțial din tribune la acest meci, deși oficialii grupării gorjene au făcut apel la femei și copii de a veni în număr cât mai mare la stadion permițându-le accesul gratuit.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.