Ion Călinoiu îl momeşte pe Adrian Gorun în PSD
Ion Călinoiu îl momeşte pe Adrian Gorun în PSD
Altele14 octombrie 2011

Scriam, recent, că, din punctul meu de vedere, presa din Gorj nu-şi serveşte rolul, ba chiar îşi ratează menirea, în cvasi-totalitatea ei. Acesta este unul dintre motivele pentru care am acceptat să scriu în acest ziar: nu cred că noi, în Gorj, merităm să fim trataţi în felul în care am fost trataţi până acum. Astfel, la 20 de ani de la Revoluţie, în plin spaţiu al libertăţii euro-atlantice, ne sufocăm în manipulări nesimţite şi ridicole, servite prin intermediul unei prese vândute (pe prea puţini bani publici!) şi iritant de neinteligente!
Exemplul menţionat atunci se referea la “oglinda” (????????) societăţii gorjene – ziarul Gorjeanul – şi modul în care acest cotidian serveşte diverse interese, ignorând pe cel esenţial – acela al cititorului său (cum altfel putem interpreta reacţiile acestui organ de presă care încearcă să formeze o opinie, public, ignorând realitatea, evidenţa, într-un mod absolut sfidător?). La momentul respectiv, comentam ridicolul propagandistic maxim la care a ajuns acest cotidian, care, în contextul încadrării Universităţii Constantin Brâncuşi în cea mai slabă categorie valorică (!), ceea ce e posibil să însemne începutul sfârşitului pentru această instituţie, îl declara pe şeful din ultimii 7 ani al U.C.B., Prof. Adrian Gorun, Gorjeanul zilei…

„Gorjeanul” promovează U.C.B.-ul ca pe o şaormerie. Rectorul se simte măgulit

Ulterior, acelaşi cotidian, Gorjeanul – ce pare a fi o copie a ziarului propagandistic produs de U.C.B. până de curând şi intitulat inspirat, “Universitatea Brâncuşi” –  scria un articol (în 4 octombrie a.c., autor Minodora Sucea), evident de promovare a deciziilor “luminate” ale conducerii Universităţii, din care vă redau mai jos un fragment; realitatea pe care autoarea articolului încearcă să o prezinte “jurnalistic”, cu o abordare aproape clonată din săptămânalul U.C.B., este atât de abracadabrantă, încât rămâi în dubiu dacă autoarea promovează o şaormerie sau o instituţie universitară! Vă invit să lecturaţi în continuare şi să evaluaţi dacă acest text schizoid vă dă de înţeles, în vreun fel, că subiectul articolului este o universitate din România:
“Serviciile tipografice puse la dispoziţia cursanţilor UCB presupun: Multiplicare – tipar digital (multiplicator RISOGRAPH) – Carte (format A5, B5, A4) şi Imprimate (diferite formate); Multiplicare prin fotocopiere (copie „xerox”) alb-negru, format A4 şi A3 şi color, format A4 şi A3; Printare laser, negru, de mare viteză – A5, A4, A3; Printare laser, color, de marte viteză – A5, A4, A3; Îndosariere cu inele de plastic; Laminare, format de la A5 – A3; Scanare de documente alb-negru şi color; recondiţionare carte veche – toate formatele. Preţurile practicate pentru aceste servicii sunt accesibile, raportat la calitate. Spre exemplu, îndosarierea cu inel de plastic costă 10 lei pe exemplar, indiferent de mărimea spiralei; recondiţionarea unei cărţi vechi este 10 lei pe exemplar – format A5 şi 15 lei pe exemplar – format B5 şi A4.”
Poate că e dusă prea departe gluma cu şaormeria, însă, în mod cert, o listă de preţuri de la un copy-shop sigur pare a fi; evident că, realitatea cu ierarhizările fiind cruntă, U.C.B. a ajuns să se laude că are clădiri (dar nu mai are masterate finanţate/recunoscute de statul român), are Xerox-uri (dar va avea tot mai puţini studenţi, care să le folosească) şi mai are profesori, pe care nu-i mai poate folosi (deci conducerea Gorun – Cruceru – Neamţu – Gămăneci va încerca să dovedească o posibilă incompetenţă a lor); prin urmare, îi va concedia, dat fiind că, probabil, vor fi tot mai puţini bani.

Presa locală minte din patriotism local?

Dincolo de ilogicul penibil al situaţiei, este de un comic absolut cât se chinuie mare parte a presei din Gorj să estetizeze imaginea acestei universităţi, care se autodistruge cu convingere de 3-4 ani încoace; eu sunt dispus să cred că aceste ziare deformează realitatea doar din patriotism local … Dumneavoastră? Este, dacă vreţi, o imitare handicapată a stilului unor ziare din alte timpuri, care pretindeau că sistemul comunist a învins porcii de capitalişti, în timp ce pe fiecare pagină a lor, în ciuda golului din stomacul fiecărui român, se afla conducătorul mult-iubit. Cam asta face “Gorjeanul”, luând locul săptămânalului de propagandă “Universitatea Brâncuşi”, pe care-l puteţi găsi pe site-ul U.C.B.
Ceea ce se întâmplă în presa gorjeană este absolut hilar, ca urmare cer public ca Universitatea să prezinte sumele plătite ziarelor din Gorj pentru publicitate; astfel, poate ne lămurim de ce presa locală flexibilizează adevărul până la a-l transforma în minciună.
Recunosc că, iniţial, am fost surprins când am văzut, zi de zi,  cum o parte a presei gorjene insistă pe a masca realitatea, ca în alte timpuri; ulterior, urmărind o înşiruire a evenimentelor, concluzionez că de fapt aşa s – au obişnuit Gorjenii să fie trataţi, pentru că s-au dezobişnuit să mai gândească (mi-e ruşine să o spun: concetăţenii noştri din Gorj sunt laşi, prostiţi şi călcaţi în picioare, ba mai mult par gata oricând să semneze notarial că îşi doresc acest lucru!)

Rectorul care aduce falimentul UCB, propus “Gorjeanul anului” de Călinoiu. Un partid care răsplăteşte eşecul: PSD!

În continuarea deciziei ziarului “Gorjeanul”, patronat de Bebe Ionică, vicepreşedinte PSD, am aflat că Preşedintele Consiliului Judeţean a hotărât să confirme că e mulţumit de cum e condusă U.C.B. şi a anunţat că-l va propune pe Rectorul acesteia pentru titlul de “Gorjeanul anului”. Cât va mai dura până când PSD îl va pune pe A. Gorun să semneze şi o adeziune?? – pentru că e tot mai evident că totul are un înţeles electoral ascuns… Cu ocazia adeziunii, poate ne ajută Cârciumaru şi Călinoiu, secondaţi de Gorun, să înţelegem care sunt argumentele pentru care ultimul se vrea Gorjeanul anului…?? La fel de bine, ne putem întreba: PSD susţine oameni care îngroapă instituţii? PSD doreşte ca antiperformanţa să-l definească? Şomeri gorjeni…ştiţi unde e sediul PSD? Când vi se va face foame, nu jefuiţi un om necunoscut de pe stradă… mergeţi la sursa problemei – un partid care răsplăteşte eşecul: PSD!

De ce trebuie date afară Andriţoiu şi Pătraşcu din Consiliul Judeţean

Surprinderea mea nu se opreşte aici. Participând, la Gorj TV, în emisiunea colegului Daju, “Panoul de Onoare”, am cunoscut două dintre angajatele Consiliului Judeţean, care mi-au comunicat câteva lucruri esenţiale (de aceea sfătuiesc toţi Gorjenii serioşi şi cu scaun la cap să plece din acest judeţ):
1. Conform celor două doamne, Andriţoiu şi Pătraşcu, Gorjenii doresc ca banii din fonduri europene să fie folosiţi pentru folcloriste comerciale cu voce piţigăiată, care să susţină vocal chermeze vangheliote, organizate electoral, pe centrul super-împopoţonat şi kitsch-ios al oraşului (iată cum eleganţa rafinată şi simplă a lui Brâncuşi a primit, drept replică, pe bani împrumutaţi, nişte împodobiri grobiene, din care ţâşneşte multă apă colorată artificial, pe fondul crizei de apă curentă din Tg-Jiu…).
Alternativa ar fi fost – după cum le-am explicat şi respectabilelor doamne în direct –  să gândească o strategie pentru a  crea slujbe în turism, pentru a susţine hotelurile şi restaurantele din Gorj, pensiunile care exprimă european comunităţile locale mici, ş.a.m.d.. Astfel, afacerile private, ce ar fi câştigat ca urmare a proiectului finanţat din Fondul de Dezvoltare, şi-ar fi crescut cifra de afaceri (ceea ce s-ar întoarce, ca beneficiu, la bugetul local, din impozite – aşa îşi gândeşte Comisia Europeană finanţările, prin aceste fonduri destinate ţărilor sărace şi recent aderate la Uniune) şi poate ar mai fi făcut angajări, sau, poate, ar fi mărit salariile actualilor angajaţi, iar Gorjeanul simplu ar fi fost mai fericit.
Important este a pune în valoare judeţul/regiunea (şi nu a promova, de formă, doar pentru a cheltui banii din fonduri europene, pentru că nu şti cum să-i foloseşti!!!), în aşa fel încât să aduci o plusvaloare financiară din exteriorul regiunii, producând…da! aţi ghicit: dezvoltare regională; ca alternativă, PSD, dovedindu-se incapabil să gestioneze o realitate practică favorabilă Gorjului, poate doar să îşi facă imagine cu mici şi bere (nu spun că alt partid ar fi procedat altfel, doar e plin de fripturişti traseişti, transpiraţi şi incoerenţi în toate partidele din Gorj, dar asta nu înseamnă că noi trebuie să închidem ochii sau să ne obişnuim cu incompetenţa promovată de Consiliul Judeţean).
2.Asistent – manager-ul proiectului  „Redescoperă Gorjul” – ce s-a constituit în folclor comercial şi zgomotos pentru gorjeni – şi unu – doi meşteri olari, tot gorjeni, pentru gorjeni, din nou… deci rămânem o enclavă ce nu se poate integra într-un spaţiu mai larg ce presupune alteritate – mi-a explicat foarte matur şi cu aplomb de ce crede Domnia – Sa că nu putem ghici dacă banii Programului Operaţional Regional au fost folosiţi cu spor deocamdată (deşi într-un proiect se gândeşte o legătură ştiinţifică între investiţie şi efectul acesteia). Spunându-i că se vede cu ochiul liber dacă populaţia turistică se contractă în timpul folosirii banilor U.E., aceasta mi-a răspuns, aproximativ, dându-mi de înţeles că-s naiv, că piatra filosofală e posibil să nu existe (mai rămânea să-mi spună ce şi cum cu marmota…).  Adică, Domnia – Sa a arătat că este foarte axată pe realitate şi super-civilizată, deci, citez, nu a cerut buletinele participanţilor la chermeză, ca să vadă dacă sunt sau nu din afara judeţului, pentru că … „suntem la început”! Ce drăguţ şi inteligent!! În timp ce alte judeţe, mult mai puţin potente financiar decât Gorjul, zburdă, noi, de 20 de ani, tot începem şi rămânem dependenţi doar de mineri, energeticieni şi incompetenţi numiţi politic! Deci angajaţii C.J. Gorj recunosc public că sunt nişte ageamii prea amatori pentru slujbele pe care le au şi nu au pregătirea necesară pentru a conduce un judeţ. Domniile – lor declară public şi cu nonşalanţă că ocupă poziţii importante (gen manager şi asistent manager în cadrul unui proiect european), doar pentru a-şi face experienţă. Evident că eu propun Consiliului Judeţean să le concedieze pe toate aceste doamne/domni inutile/i şi să câştige infinit mai mult prin externalizare, făcând o licitaţie pentru servicii de consultanţă, în locul susţinerii, din banii Gorjenilor, a salariilor unor lunatici incompetenţi; nu am nici cea mai mică îndoială că s-ar economisi bani dacă s-ar alege corect o firmă competentă, astfel că în maxim 5-6 luni vor exista şi rezultate în direcţia dezvoltării, iar Gorjul ar fi probabil mai puţin sărac şi înapoiat decât este la ora actuală (amendament necesar: căutaţi o firmă de consultanţă din afara judeţului, ca să nu mai fiţi tentaţi să daţi bani SRL-urilor  de partid, la fel de nepricepute ca şi angajaţii Dvs. de pe aici).

În Gorj, incompetenţa redă normalitatea şi este promovată

Spuneam în emisiunea “Panoul de Onoare”, moderată de Narcis Daju, la Gorj TV, că acest judeţ se zbate într-o mediocritate semi-rurală (bine asezonată cu lăutari şi mici pentru politicienii burtoşi şi cu aspect diabetic-cirotic din oraş), în timp ce Consiliul Judeţean vine să-mi confirme că, în Gorj, incompetenţa redă normalitatea şi trebuie promovată. Pentru aceasta am trei argumente:
Gorjeanul anului propus public de Domnul Călinoiu este Rectorul U.C.B. (care a dovedit o incompetenţă managerial-instituţională evidentă în ultimul timp, dat fiind că această universitate, ce se laudă doar cu servicii de tipografie şi investiţii în clădiri, a ajuns printre cele mai slabe, academic, din ţară);
Cele două doamne (ale Consiliului Judeţean), manageri ai proiectului Redescoperă Gorjul – proiect finanţat cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional, care îşi propune să susţină dezvoltarea anumitor regiuni europene, dar eşuează în campanie electorală mascată, ceea ce va duce mai mult ca sigur la returnarea banilor din taxele contribuabililor, evident – ies public, fără pic de ruşine şi recunosc că-s la început (deşi parte din aplicaţia la fondurile europene presupune depunerea unui CV al celor implicaţi, pentru a convinge că ştiu ce vor să facă cu banii);
Nu în ultimul rând, reacţia pe care Preşedintele Călinoiu a avut-o la anomalia medicală de acum câteva luni, când o fetiţă de 17 ani a murit pe patul de spital, ca urmare a incompetenţei medicilor din Spitalul “Puricilor” Tg-Jiu (Călinoiu nu a dat afară pe nimeni, ci aştepta demisia de onoare a celor vinovaţi – probabil şi aceia erau cu carnet de membru de partid), ceea ce mă convinge că Domnia – Sa este absolut mulţumit de mediocritatea tot mai periculoasă şi ameninţătoare din jurul nostru.

O posibilă soluţie: plătim impozite în alt judeţ, deci nu mai finanţăm prostia şi incompetenţa din instituţiile publice!

Un sfat Gorjenilor ( care au această posibilitate): încercaţi să vă declaraţi rezidenţa în alt judeţ, ca să nu mai plătiţi aici taxe, ce sunt folosite pentru clientela de partid; un sfat firmelor din Gorj: mutaţi-Vă sediile sociale în alte judeţe – banii pe care-i plătiţi în Gorj nu se întorc înapoi într-un mod care să producă o plus-valoare mediului economic, ci sunt investiţi în incompetenţi angajaţi fără discernământ.
Crezul meu este că acest judeţ nu este cu nimic inferior altor judeţe, ba chiar că mulţi dintre cetăţenii săi sunt peste alţi români, ca nivel de inteligenţă. Adică se poate şi mai rău… Aşa că mi-e greu să înţeleg de ce acceptă să fie călcaţi în picioare de politicienii lor, aleşi democratic. Gorjenii nu trebuie să uite că, în democraţie, decidenţii sunt cei aleşi de ei… Iar atunci când cei de la putere iau decizii, în fapt alegătorii lor naivi iau decizii.

12 COMENTARII
  • Mina 14.10.2011 la ora 9:06 am
    Nu vorbim de madam Andritoiu,care este o ********,cu studii la ULIM.In Consiliul Jud.majoritatea salariatilor sunt slab pregatiti si cei mai multi nu sunt pe domeniile in care lucreaza.Deci...rezultatele le vedem cu totiiiiii.Ce sa mai vorbim de Gorun si Calinoiu,niste ******** *******,care s-au vazut in copac,precum scroafa iar acum distrug un judet.Oare se vor indrepta lucrurile in acest judet???
  • Gorun Adi 14.10.2011 la ora 18:48 pm
    Gorun si Calinoiu se aseamana pana la asimilare. Exista inclusiv o omoloaga a doamnei Patrascu la nivelul UCB: doamna Tomescu Dumitrescu. Informati-va asupra proiectului ei, cu profesorii de chimie, sa vedeti ce mizerii se fac acolo. Veti fi socati de incompetenta si hotia doamnei...
  • C. CUTEANU 15.10.2011 la ora 9:47 am
    Deci nu e gresita intuitia mea ca exista multiple paralele si asemanari intre Consiliul Judetean si tipografia universitara UCB. Altfel, D-na Tomescu.... de unde stiu eu numele acesta??? Hmmm... Domnia sa are un proiect ce si-l aplica pe profesorii de chimie, spuneti...?:). O fi si pe bani europeni...In mod cert o sa ma interesez, chiar nu stiu cine este aceasta doamna si ce poate Domnia sa sa proiecteze cognitiv, pe bani europeni, spre chimisti. Oricum ar fi, adevarurile nu pot fi decat simple si merita prezentate public; la fel, merita prezentate autoritatilor ce acorda bani europeni. Interesul meu onest este ca banii europeni obtinuti de gorjeni sa fie pentru gorjeni. Asa suntem si noi, cu mdoestie, buni europeni, in timp ce judetul si institutiile sale au posibilitate sa se dezvolte democratic. In mod cert - desi nu stiu cine este aceasta Doamna Tomescu - sunt convins ca merita sa fie promovata, mai ales daca a atras fonduri europene. SI cu totii stim ca eu nu ezit sa promovez oamenii care merita acest lucru pentru ca-si fac treaba cu seriozitate, abnegatie si avant. Deci va promit ca voi augmenta in curand potentialul de imagine al acestei doamne, sunt convins, pline de merite. Felicitari Doamnei Tomescu si tuturor oamenilor de mare valoare din Gorj care, intocmai ca si Domnia-sa, atrag bani europeni pentru dezvoltarea acestui spatiu in care eu cred fara ezitare!
  • Elena Popescu 15.10.2011 la ora 22:04 pm
    Domnule Cuteanu, Va rog sa vedeti la care dintre Consiliile judetene din tara exista o singura directie ,, Tehnico-economica,, Aici este cheia coruptiei. Oare ,,doamna ,, Stricescu poate fi in acelasi timp si economist si inginer? Ma indoesc ca este atat de capabila. ca se pricepe la alte treburi extra fisei postului insa in timpul programului nu neg, insa specialidtii in HR spun ca asa ceva este ilegal. Poate cine stie cineva se sesizeaza pana nu fraudeaza tot.
  • C. CUTEANU 16.10.2011 la ora 16:42 pm
    Doamna Elena Popescu, Nu sunt familiarizat cu ce se intampla in COnsiliul Judetean; pe de alta parte, nici nu doresc sa ma familiarizez, sunt convins ca e vorba de o birocratie infecta, in care diverse partide politice si-au angajat tot soiul de pupincuristi inutili, a caror munca nu are niciun fel de valoare pt gorjeanul de rand. Poate colegul Daju, mult mai familiarizat decat mine cu inutilitatea purulenta din ultimii 20 ed ani din Gorj, doreste sa intervina si sa ofere o parere mult mai avizata decat a mea, a propos de aceasta directie tehnico-economica... Ce pot eu sa spun este ca Dvs, ca si altii, care intelegeti ce se intampla in Cons judetean, Primarie, etc. considerati ca se poate mai bine de atat, tineti minte aceste ganduri si opuneti-va numirilor politice. La ora actuala, Gorjul este complet blocat de incompetenti lipsiti de orice fel de viziune, numiti de PSD, si PDL; cum PNL inca se cauta, UNPR nu s-a gasit inca, favoritii mei raman snatorul Petrescu si UDMR-ul...:))). Deci... e cazul ca toti sa ne hotaram- dat fiind ca 2012 e an electoral - ce dorim de la viata: numiri politice sau o viata de tara membru UE... In concluzie, anomalii (filosofic vorbind desigur) ca Stricescu, Patrascu, Andritoiu, Calinoiu, Ruset, sunt doar niste puncte ce ajuta la crearea unei linii; de vina nu sunt punctele ci strategul liniei, mai mult nu are rost sa comentez ca e plictisitor de evident...
  • GH.Manu 17.10.2011 la ora 20:15 pm
    Universitatea “Constantin Brăncusi”la răspăntie Înfiintată în 1992,Universitatea “Constantin Brăncusi”nu este o universitate cu traditie în lumea academică,dar putea să devină o emblemă a Gorjului alături de operele lui lui Constantin Brăncusi,mai ales că îi poată si numele.Aparitia ei a fost rezultatul unei conjuncturi irepetabile,iar înfiintarea ei i-a făcut “universitari” pe multi,in special, din lumea politică a Gorjului, si nu numai. A fost notată cu zero stele într-un top al integritătii universitătilor finantate din bani publici,alcătuit de Coalitia pentru Universităti Curate, „ceea ce presupune nereguli majore, scandaluri frecvente de corupţie, existenţa nepotismului, a clanurilor de familie, a avansărilor nebazate pe merit. Acestea sunt facultăţi în care nimeni nu ar trebui să-şi dorească să studieze!“, a spus Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele Societăţii Academice Române, membru al Coaliţiei pentru Universităţi Curate. În urma ierarhizărilor ,făcute de către o comisie de evaluare internatională, a fost plasată în ultima categorie(de licentă), cea mai slabă, adică.A pierdut dreptul de a organiza masterate finantate de la buget ,doctorate, si ,în consecintă, zeci de miliarde de la buget. Cu toate astea, nimeni din conducere nu-si asumă acest esec,această imensă decredibilizare a institutiei în lumea academică,care poate conduce la disparitia treptată ,în cîtiva ani,a acesteia. În locul unei analize obiective a cauzelor care au condus la această situatie disperată în care se găseste UCB, GA si Senatul UCB au hotărăt să conteste în instantă clasificarea făcută si comunicată de MEDTS,iar Rectorasul Gorun tună si fulgeră împotriva ministrului Funeriu,pricipalul vinovat de situatia UCB.El si clica de decani si mai ales “decanite” si pretendete la aceste functii,unele divortate,altele,pe cale de a o face,care de care mai disponibilă,nu au nicio vină.Toti,împreună cu GAGA-rectorasul cel viteaz,se pregătesc de un nou mandat pe aceleasi functii, si,desigur, la aceleasi STRUCTURI. Ca lucrurile să fie foarte clare de la început, nu contest profesionalismul multor cadrelor didactice de la UCB. Există, poate, foarte mulţi dintre aceştia care-şi merită poziţiile deţinute.De pe portile UCB, au iesit si absolventi foarte bine pregătiti ,care si-au găsit job-uri bine plătite la firme importante în tară sau în străinătate,iar la aceasta au contribuit si cadrele didactice ale UCB. Integrarea Romăniei în UE,evolutia socio-economică a Romăniei,dar si cerintele noii Legi a Educatiei au adus UCB în situatia de a se afla la răspăntie.De ce s-a ajuns aici ?Cine poartă răspunderea? Răspunsul nu poate fi decăt unul. GAGA cu clica sa ,si actualul Senat ,care a aprobat cu unanimitate de voturi toate propunerile acestuia. Ca să fi rezistat singură, UCB trebuia să îndeplinească două conditii obligatorii,una, care tine de corpul didactic, si alta ,care tine de bani si de modul în care sunt ei investiti, utili ti . De corpul didactic tine spiritul academic,ce trebuia dezvoltat în universitate sub atenta supraveghere a lui GAGA.Problema este că acest lucru cere ,nu numai timp, ,dar si RECTOR. Traditia academică, ca si democratia, se construiesc greu,de către oameni priceputi.De către oameni care au cultură,caracter,care nu cultivă intersul personal si nepotismul,de cei care îsi cotrolează actiunile abuzive si pornirile dictatoriale, de cei care nu promovează slugarnicii si obedientii, si, care, ,nu cred, că numai ei au dreptate. Atmosfera instaurată de GorunA(GAGA) în UCB este una de teroare,de supraveghere si eliminare a celor care au altă părere decăt a lui si a grupului oligarhic pe care se sprijină.Zeci de sanctiuni disciplinare si de contracte de muncă desfăcute,cadre didactice terorizate cu parchetul si hărtuite prin instantele de judecată pentru “delictul”de opinie. El n-a auzit de faptul că în spatiul academic libertatea de găndire nu poate fi îngrădită,după cum nici activitatea didactică nu se consemnează în condica directorului,asa cum stie el că este în învătămăntul preuniversitar. GAGA nu poate să înteleagă faptul că o universitate este un anticariat de portelanuri,sau un muzeu de opere de artă,în care un supraveghetor(paznic) de noapte nu are cum să fie stăpănul acestuia,pentru că îi lipseste cultura si rafinamentul. În UCB totul este subordonat unui singur scop-BANII.Banii,care te pot face orice,prof. univ., parlamentar, GAGA,etc,dar, niciodată OM. Instaurarea unei atmosfere de teroare,complet opusă celei academice este consecinta acestui ideal - FURTUL BANILOR OBSTII -al acestui GAGA de mahala. A doua conditie pentru viabilitatea UCB erau investitiile.Ele s-au făcut,dar în sensul achizitionării de spatii,multe din ele nepotrivite pentru o activitate academică,si plătite cu bani grei,peste valoarea lor de piată,de macarale pentru constructii industriale,de camere de supraveghere a personalului,de servicii de pază pentru Rectorat si pentru locurile de parcare ale GAGA- rectorasului,la care apoi s-a renuntat.Apoi,s-au achizitionat steaguri,pe care Pristanda o să înceapă să le numere cănd va veni timpul.Poate,căndva,PARCHETUL sau DNA,institutii atăt de dragi lui GAGA,unde a trimis numeroase reclamatii împotriva multor cadre didactice incomode, vor face săpături la temelia acestor achizitii si vor stabilii si în buzunarele cui au intrat comisioanele care ,este stiut în mod oficial,se dau. Investitiile masive trebuiau făcute în baza materială experimentală si de cercetare. Cercetarea presupune laboratoare cu dotări moderne si achizitionarea de soft-uri destinate cercetării,si,pe lăngă toate acestea,trebuie asigurată o atmosferă propice cercetării.O atmosferă destinsă,nu o atmosferă de teroare în care o mănă de turnători ordinari culeg informatii despre ce zice fiecare cadru didactic,cine cu cine vorbeste , apoi se duc să le deserte Marelui GAGA. Fără îndeplinirea unor astfel de cerinte este greu de crezut că UCB poate rezista în fata vînturilor schimbării,cum si-ar dori foarte multi gorjeni si cum ar fi bine. Ar fi păcat!
  • mitea 17.10.2011 la ora 21:31 pm
    o analiza corecta, lucida, impartiala... ar trebui trimisa la MINISTER și reprodusa in PRESA nu numai în cea din Gorj!
  • C. CUTEANU 18.10.2011 la ora 9:28 am
    D/le Manu, Foarte pertinenta opinia Dvs si comica: pana la un anumit pct, nu intelegeam cine e GA/GAGA la care va refereati:)) Ader la viziunea Dvs, din pacate a scrie comentarii anonime pe forum la un ziar nu rezolva o problema reala cum sunt multiplele probleme din UCB. Parerea mea personala este ca, respectiv, conducerea UCB este doar pe nivel amatoresc o conducere universitara; UCB a ajuns in aceasta stare deoarece toata lumea a crezut ca rectorul UCB stie ce face, recunosc ca si eu am fost pacalit ca se poate face ceva serios. Eu mi-am dat seama acum 3 ani ca Rectorul Dvs mai are de invatat si nu e ceva ce i se poate imputa, e bine sa fii ambitios, insa ideea e ca Senatul trebuia sa -l supravegheze si indrume acolo unde gresea, mai ales ca Domnia sa nu e un universitar experimentat ci doar un fost profesor de filosofie din preuniversitar, a carui cariera a luat o astfel de intorsatura in urma influentei lui Marga de la CJ si abilitatii de a-si folosi influenta politica si financiara; altfel, eu nu-l recunosc ca universitar sau rector, ca dovada ca UCB este intr-o stare deplorabila in ultimii ani. Desigur gorun nu cred ca este omul dezbaterilor si acceptarii sfaturilor, deci Senatul nu avea cum sa-l indrume, de aceea sunt convins ca in 13 Februarie va fi ales un alt rector. Insa oameni ca Dvs, ce intelegeti ce si cum cu situatia UCB, trebuie sa inceapa sa iasa in fata; e nevoie ca opinia publica sa inteleaga de ce e o problema la UCB si cine e de vina pt mentinerea acestei probleme in ultimii ani. Dvs, din nefericire, pareti sa faceti parte din oamenii muti si lasi ai UCB care inteleg situatia insa se comporta cu un reflex ce aminteste de perioada totalitara a Romaniei: taceti de teama!!?? D-le manu, sunteti un om liber si un om ce pareti a intelege multe, si totusi taceti cot la cot cu incompetentii angajati in ultimul timp de conducerea gorunica a UCB, iar asta va face la fel de vinovat ca si ei. Nu sunteti cu nimic mai edosebit, inca un las care inoata in libertate dar se teme sa fie barbat, sau barbata:)) Altfel, cu astfel de atitudine, va meritati soarta!
  • Anonim, dar ma semnez 18.10.2011 la ora 16:30 pm
    @ Cerasel Cuteanu: din pacate nu toti ne permitem luxul de a purta revolutii frontale cu Gorun, asteptam de fapt momentul potrivit pentru asta, altfel ar fi doar o revolta inutila. Legat de prietenia Calinoiu-Gorun, ar trebui "cautata" la contractele de "strategie" pe care le va face universitatea CJ-ului si la orele (abuziv acordate) lui Calinoiu la UCB, unde, desi e doctor in horticultura, preda stiinte politice. In rest, neregulile sunt inca multe la UCB: proiectele europene de unde se scot banuti buni, fara a se face nimic concret, plus contractele de finantare, ba cu SNLO, ba cu Turceni, ba cu Primaria, ba cu CJ-ul...sunt bani buni si detalii mai de urmarit decat vesnicele abuzuri dictatoriale ale lui Gorun. Asta daca vreti ca articolele dumneavoastra anti-Gorun sa aiba si ceva "substanta", nu numai "betie de cuvinte". Sa va dau doar un indiciu: cereti pontajele din proiectul de chimie al doamnei Tomescu, sa vedeti cu cate ore sunt trecuti cei de acolo, si cu cate ore era trecut Gorun, inainte sa se retraga din proiect. Apoi uitati-va pe declaratia de avere a dumnealui, sa vedeti cam cat a scos el din proiecte europene anul trecut...bani curati. Pe curand, domnule Cuteanu, poate ne vedem iarasi colegi prin UCB in viitorul nu foarte indepartat, cine stie...si atunci o sa am grija sa va salut si sa ma prezint.
  • un cititor 18.10.2011 la ora 23:43 pm
    Conform presei de acum cateva zile, proiectul pe chimie derulat de UCB pe o perioada de 21 luni (declaratia managerului de proiect) are o valoare de peste 100 miliarde lei vechi. Ceea ce inseamna ca universitatea trebuie sa cheltuiasca in medie 5 miliarde pe luna pt a duce la bun sfarsit acest proiect, urmand ca banii sa fie recuperati ulterior (cel mai probabil in cativa ani... in conditiile in care vor primi un bun de plata pe cheltuielile efectuate, mai putin contributia proprie la acest proiect care este de cel putin cateva miliarde...). Oare daca ar trebui sa plateasca orele suplimentare ale profesorilor, cat i-ar costa pe luna? cu siguranta mai putin de 5 miliarde, ceea ce inseamna ca sunt bani de cheltuit. Iar acesta este unul din multele proiecte pe care UCB le desfasoara in prezent...
  • demisionaru 19.10.2011 la ora 22:19 pm
    după ce pe studenti i-au şcolarizat până la pierderea calităţii institutionale, urmeaza profesorii la ...reciclare! asta e gandirea lui Mucea care s a vazut impărat în tara piticilor! Băi, Gorunaş trăznit, trezeste-te din confuzii! Tu nu mai ai ce organiza aici d. p. d. v. moral - nimic! Pa si pussi!
  • Popescu 18.01.2012 la ora 15:12 pm
    Nu stiu dc va mirati ca doar Gorjeanul are contract incheiat cu UCB ca sa ii laude si aceasta jurnalista ia bani frumosi pentru materialele scrise, atat din partea UCB cat si din partea directorului general al cotidianului in cauza. Oricum este o jurnalista compromisa.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.