Iulia Vână, o politiciancă care
Iulia Vână, o politiciancă care
Opinii2 noiembrie 2012

Mare amator de ciorbă de puicuță, Victor Ponta își achită acum, odată ajuns premier, tot felul de note de plată restante, în contul bucatelor tradiționale cu care s-a ospătat pe meleagurile gorjenești în tinerețea sa. Între timp, la Iulia Vână în meniu mai găsești doar supă de găină cam trecută, care nu mai face obiectul, dar, pentru un premier educat și cu caracter, ca Ponta, datoria rămâne datorie și trebuie stinsă.

Așa se face că primarul Cârciumaru a primit pe firul guvernamental o listă cu patru nume din care să-și aleagă un viceprimar: Vână Dumitrașcu Iulia Diana. Încântat de încrederea pe care o acordă Ponta capacității sale de a selecta varianta corectă, Cârciumaru s-a prefăcut că se uită chiorâș spre sclavii săi din Consiliul Local, și ei au și proclamat-o instantaneu pe Vână Dumitrașcu Iulia Diana ca viceprimar. Bine, mai puțin Nicu Davițoiu și Edi Berca, cărora Gogu Rușeț le înnodase mâinile la spate, de ciudă că de acum va vedea Senatul României doar la televizor.
Debutul de mandat al Iuliei Vână a fost plin de succesuri, pe măsura pregătirii și a experiențelor ei anterioare. De pildă, marți l-a însoțit pe Martin Schulz, președintele Parlamentului  European, la Poarta Sărutului, să-i arate unde se pupa ea cu băieții când era mică. Neștiind limbi străine, pentru că la croitorie nu se cerea, a așteptat emoționată să i se dea cuvântul, să dea din mâini, cumva, dar n-a fost să fie.
Apoi, s-a recules după un așa efort intelectual și s-a concentrat să – i mestece primarului în cafea, fix în sensul acelor de ceasornic, la 6 dimineața. La acest capitol se diferențiază net de predecesorul ei, Matei Nădrag, care nu prea auzea nici ceasul-deșteptător și nici directivele transmise de primar la ședințele operative. Plus că mesteca așa, arogant, aș spune chiar flegmatic…

Aceste realizări de netăgăduit n-au trecut neobservate de presa cu adevărat liberă, profesionistă și nealiniată partinic. Având în vedere profilul cocoșat al publicației și anumite antecedente jenante, mă așteptam să găsesc în “Gorjeanul”, azi-dimineață, un titlu cu litere pripite și grețoase, ca acestea: “Iulia Vână, o viceprimăriță silitoare”. Adică, nici n-o mozoliră bine viceprimar, c-o și proclamară că e bună, bună rău de tot! Repet, pentru “Gorjeanul” nu e nimic ieșit din comun. Având în vedere, însă, că articolul e semnat de un ziarist pe care-l știam profesionist , corespondent cu ștate vechi pe la PRO TV, MEDIAFAX, BBC și altele, tind să dau crezare babelor din ce în ce mai ferme, în proorocirile lor: “vine sfârșitu’ lumii, mumă! vine și ne ia!”. Nici măcar statutul soției ziaristului împricinat, de angajată a Primăriei Tg Jiu, nu scuză o asemenea pupincureală ce sfidează un întreg județ, oripilat de numirile făcute de Victor Ponta în conducerea Primăriei Tg Jiu și a Complexului Energetic Oltenia (CEO). Căci, ca să fie clar, Georgiana Porumbel , fiica directorului Ansamblului “Doina Gorjului”, s-a intersectat și ea, ca maestră gastronoamă, cu Victor Ponta, suficient cât să fie propulsată deasupra lui Laurențiu Ciurel, în conducerea CEO.
Având în vedere că nu mâine, ci poimâine!, începe campania electorală și Victor Ponta va fi cam stresat, cu Dan Diaconescu contracandidat, atrag atenția organizației de tineret bovin a USL că e “imperios necesar” ca, în urma unei atente și îndelungi preselecții, să-i dea premierului tot ce are mai fraged și mai bun. Mai ales că, am văzut cu toții, nici una nu rămâne nerăsplătită cu funcții publice.

4 COMENTARII
  • Karol 02.11.2012 la ora 23:49 pm
    se straduieste atat deoarece peste 4 ani va candida la primarie;e onesta,nu ascunde ca obiectivul ei e ca in 2016 sa capete mandat de primar al acestui oras;in plus,s-a schimbat mult in bine din liceu,cand spargea usile cu lovituri de picioare la nervi si facea adevarate crize.
  • gigi buldozeristu' 03.11.2012 la ora 15:25 pm
    ne-am dat draq.......cu flaimucea prefect si pisi mic primar, rupem norma......fi-mi-ar scarba sa-mi fie.......
  • velcea 05.11.2012 la ora 1:36 am
    La cum da din buric sigur va ajunge primarita! Asta se cauta acum femei disponibile si frumoase! Rusine Carciumaru! O sa cumpar gorj news din putinul meu numai pt a continua acest ziar sa arate mizeria din oras!
  • Kapra Yolanda Marcelea 05.11.2012 la ora 10:11 am
    e adevar mult in ceea ce spuneti, dar mai trebuie completat ceva si anume ca, acest lucru nu era posibil daca Popescu Diana nu vindea tot penelu' , pesedeului, ca sa-si puna l fundul la cadlura, pentru 4 ani, prin Senatul Romaniei, sperand ca astfel scapa de faptele penale pe care acesta le-a facut si le face in continuare. Penelsitii si acum mai spera ca, facandu-i acestuia campanie, ii va rasplati cu fiunctii dupe ce va iesi senator de Catunele si ca vor fi fericiti pana la adanci batraneti.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.